Hyppää pääsisältöön

Elämäni Biisi – Päivi, Silvia, Teemu ja Pentti: Kuka tykkää suomirockin bilehitistä?

Päivi Räsänen, Silvia Modig, Teemu Potapoff ja Pentti Arajärvi yrittävät arvata toistensa elämän biisejä.
Teemu Potapoff, Päivi Räsänen, Silvia Modig ja Pentti Arajärvi yrittävät arvata toistensa elämän biisejä. Juontajana Katja Ståhl. Päivi Räsänen, Silvia Modig, Teemu Potapoff ja Pentti Arajärvi yrittävät arvata toistensa elämän biisejä. Kuva: HMGvalokuva/Hanna-Maria Gronlund Yle TV1,Katja Ståhl,Päivi Räsänen,Silvia Modig,Pentti Arajärvi,Elämäni Biisi

TV1 lauantaina 21.3.2020 klo klo 22.55 - 23.40, uusinta sunnuntaina 22.3. klo 13.45 ja perjantaina 27.3. klo 23.00, Areenassa

Musiikki liittyy monilla elämän merkityksellisiin ja ikimuistoisiin hetkiin. Ratkaisevalla hetkellä soi kappale, joka on jättänyt lähtemättömän jäljen.

Miten paljon musiikki merkitsee ja mikä on se oma, ikimuistoinen kappale? Sen paljastavat poliitikko ja lääkäri Päivi Räsänen, poliitikko ja toimittaja Silvia Modig, oikeustieteen tohtori, poliitikko Pentti Arajärvi ja kirjailija-portsari Teemu ”Pastori” Potapoff.

Nelikon valinnat nostavat todella tunteet pintaan. Studiossa nimittäin nauretaan niin paljon, että eräs vieraista on pudota sohvalta!

Sarjan kakkosjaksossa tavataan Päivi Räsänen ja Pentti Arajärvi.
Päivi Räsänen ja Pentti Arajärvi. Sarjan kakkosjaksossa tavataan Päivi Räsänen ja Pentti Arajärvi. Kuva: Hanna-Maria Grönlund / Yellow Film & TV Oy Yle TV1,Päivi Räsänen,Pentti Arajärvi,Elämäni Biisi

Huumorikappale herättää hämmennystä

Kenen biisi onkaan Dave Brubeck Quartetin Take five, jonka ohjelmassa upeasti tulkitsee saksofonisti Timo Lassy. Kuka onkaan valinnut elämänsä kappaleeksi Queen-yhtyeen hitin Bohemian Rhapsody?

Suurimman hämmennyksen aiheuttaa Martti Vainaa & Sallitut Aineet -yhtyeen Pelimies eli kieli poskessa sanoitettu huumorikappale, jota vieraat eivät uskoisi kenenkään valinnaksi.

Lavalle hyppää myös yllätyssolistina Pauli Hanhiniemi, joka esittää yhden suurimmista hiteistään Elämän tarkoitus.

Neljä tähtisolistia tulkitsee vieraiden valinnat

Ykkösellä uusintana nähtävässä Elämäni Biisi -sarjassa jokainen vieras tuo mukanaan kappaleen, johon liittyy koskettava, hauska tai vaikuttava tarina hänen elämänsä merkittävistä hetkistä. Studiovieraat yrittävät arvuutella, kenen elämän biisi on kyseessä.

Kymmenosaisessa sarjassa kappaleita esittävät tähtisolistit Irina, Diandra, Jarkko Ahola ja Pepe Willberg sekä kapellimestari Kalle Torniaisen johtama livebändi.

Sarjan kakkosjaksossa tavataan Silvia Modig ja Teemu Potapoff.
Teemu ”Pastori” Potapoff ja Silvia Modig. Sarjan kakkosjaksossa tavataan Silvia Modig ja Teemu Potapoff. Kuva: Hanna-Maria Grönlund / Yellow Film & TV Oy Yle TV1,Elämäni Biisi

Sarjan juontaa pitkän linjan toimittaja ja musiikkialan konkari Katja Ståhl. Ohjelman lopussa tällä kertaa Katja paljastaa oman elämänsä biisin, joka on yhdysvaltalaisen yhtyeen yksi tunnetuimmista ja suosituimmista kappaleista. Tarina biisin takaa löytyy osoitteesta yle.fi/elamanibiisi. Sarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2019.

Kotikatsomo mukaan arvausleikkiin

Katsojat pääsevät osallistumaan leikkiin tekemällä oman arvausrivinsä ohjelmaan liittyvällä mobiilipelillä.

Elämäni Biisi -jaksopeliä voi pelata studiovieraita vastaan ohjelman aikana, tai kaveripeliä milloin vain omilla elämän biiseillä.
Pelit löytyvät maksuttomasta yle.fi-sovelluksesta - lataa tämän linkin takaa kännykkääsi sopiva sovellusversio. Jos sinulla on jo yle.fi-sovellus asennettuna puhelimeesi, varmista että se on päivitetty uusimpaan versioon.

Jaa pelituloksesi somessa tunnisteella #elämänibiisi ja voita arvonnassa Elämäni Biisi -kangaskassi.

Musiikkiviihdeohjelma Elämäni Biisi lauantaisin 14.3.2020 alkaen klo 22.15, katsottavissa myös Areenassa.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.