Hyppää pääsisältöön

Yle Puheen Tarinoiden Kesä - seikkailua, saunomista ja fanittamista

Kuvassa kuulokkeet.
Kuvassa kuulokkeet. Kuva: Tuuli Laukkanen Yle Puhe

Kesä on täällä, ja niin on myös Yle Puheen ainutlaatuiset kesäohjelmat. Puheen kesä on omistettu tarinoille. Tarinoita kuullaan kesäilmiöistä, faniudesta, saunomisesta, seikkailuista, Itämerestä ja bändielämästä. Kesäohjelmistoon sukelletaan heti juhannuksen jälkeen.

Kulo & Keinonen - Taitaa olla kesä

Maanantaisin klo 9.30

Toimittajat Alina Kulo ja Kati Keinonen luovat katsauksen suomalaisiin kesäilmiöihin! Kesäsuomi 2019 paljastaa todellisen luonteensa: Miksi maamme on täynnä toinen toistaan oudoumpia kesätapahtumia? Entä mikä mahtaa olla suomen paskin kesäkaupunki?

Kevyet mullat Kesäspesiaali

Tiistaisin klo 9.30

Toimittaja Jarmo Laitanevan johdolla aikamatkataan käytöstämme kadonneiden esineiden ja asioiden jäljille. Nostalgiatrippien lisäksi perehdytään kulttuurihistoriaan sekä asioiden ja esineiden evoluutioon.

Kuvassa Jarmo Laitaneva
Kuvassa Jarmo Laitaneva Kuva: Jukka Lintinen / Yle Yle Puhe,Kevyet mullat,itsekkyys

Tiina Lundbergin huoltamo: Seikkailujen kesä

Keskiviikkoisin klo 9.30

Seikkailujen kesän pariin päästään toimittaja Tiina Lundbergin seurassa. Ennen elämä oli selvitymistaistelua päivästä toiseen. Mutta mikä saa nykyihmisen vapaaehtoisesti koettelemaan fysiikkaansa ja henkistä kanttiaan äärimmäisillä extreme-suorituksilla?

Kuvassa Tiina Lundberg
Kuvassa Tiina Lundberg Kuva: Johanna Kannasmaa / Yle Yle Puhe,Tiina Lundbergin huoltamo

Mikko "Peltsi" Peltola: Itämeren aalloilla

Torstaisin klo 9.30

Puhutaan rakkaudesta itämereen. Mikko “Peltsi” Peltolan kanssa tutustutaan ihmisiin, joilla on erityinen suhde itämereen joko työnsä, intohimonsa tai harrastuksensa kautta.

Kuvassa Mikko "Peltsi" Peltola Isokarissa.
Kuvassa Mikko "Peltsi" Peltola Isokarissa. Kuva: Tom Nylund Yle Puhe,Mikko Peltola,Itämeri

Veli Kauppinen yhtyeineen

Perjantaisin klo 9.30

Ohjelmassa viritetään soittimet soittokuntoon, ja aletaan jammailla! Veli Kauppinen yhtyeineen ottaa joka viikko haltuunsa yhden instrumentin ja loppukesästä tiedetään bändielämästä yhtä sun toista!

Kuvassa Veli Kauppinen.
Kuvassa Veli Kauppinen. Kuva: Jukka Lintinen Yle Puhe

12 diktaattoria: Kulttijohtajat

Maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 10.30

Kesällä 12 diktaattoria sarjassa kuullaan villi tusina. Kahdentoista kulttijohtajan tarinat pistävät veren kiertämään kylmimmässäkin kesäsäässä. Esittelyssä ovat mm. Sun Myung Moon, Keith Raniere ja Charles Manson. Toimittajana Raimo Tyykiluoto.

Kuvassa Charles Manson.
Kuvassa Charles Manson. Kuva: Tuuli Laukkanen Yle Puhe

Tuija Pehkonen

Tuija Pehkosen keskusteluohjelmassa kuullaan tunnettuja vieraita - yhtä lailla nuoria huippulupauksia kuin alansa ihailtuja konkareita. Ohjelmasarja nauhoitetaan ikuisen kesän keskellä, Helsingin Talvipuutarhassa, joka luo puitteet lämminhenkiselle, rehelliselle keskustelulle. Ohjelmassa kurkistetaan pintaa syvemmälle, annetaan aikaa ja kuunnellaan vierasta. Vaikka tarinoilla on onnellinen loppu, on liikutuksen kyyneleitä nähty ja kuultu Tuijan ohjelmassa useastikin. 13-osaisessa kesäsarjassa tavataan muun muassa Dome Karukoski, Alina Tomnikov, Janni Hussi ja Hannu-Pekka Björkman.

Kuvassa Tuija Pehkonen
Kuvassa Tuija Pehkonen Kuva: Jukka Lintinen / Yle Yle Puhe,Tuija Pehkonen

Lordin Fanimalia

Perjantaisin klo 10.30

Fanittamista pidettäneen yleisesti nuorten tyttöjen ja poikien juttuna, josta aikuisuuden myötä olisi syytä kasvaa ulos, ellei kyse ole sitten urheilujoukkueiden kannustamisesta. Mutta niitäkin aikuisia löytyy, jotka eivät ole lapsuuden suosikkejaan koskaan jättäneet. Lordi on yksi näistä poikkeavista yksilöistä. Hänen kanssaan valikoiduista idoleista ja ilmiöistä jutustelee jaksokohtaisesti vaihtuva Lordin kaveri, joka jakaa samaisen fanituksen kohteen.

Kuvassa Lordi.
Kuvassa Lordi. Yle Puhe,Lordi

Tuija Pehkosen Saunapäivä

Lauantaisin klo 10.00

Millaisia saunahetkiä syntyy, kun Tuija Pehkonen kutsuu kanssaan saunomaan kiinnostavia suomalaisia naisia? Millaisissa miesten saunailloissa maailman parhaaksi naismaalivahdiksi valittu Noora Räty on ollut mukana? Mitä saunominen merkitsee Marja Hintikalle? Ja millaisia muistoja lapsuuden saunomisesta on Martina Aitolehdellä?

Kuvassa Tuija Pehkonen.
Kuvassa Tuija Pehkonen. Kuva: Warner Finland Yle Puhe,Saunapäivä

Viimeinen keikka

Uudet jaksot heinäkuussa.

Viimeinen keikka -ohjelmasarja kertoo estraditaiteilijoista, jotka ovat menehtyneet kesken esityksensä. Toimittajana taikuri-mentalisti Pete Poskiparta.

Kuvassa Pete Poskiparta.
Kuvassa Pete Poskiparta. Kuva: Jose Ahonen Yle Puhe,Pete Poskiparta
 • Yle Puheen Tarinoiden Kesä - seikkailua, saunomista ja fanittamista

  Yle Puheen kesässä seikkaillaan, saunotaan ja fanitetaan.

  Kesä on täällä, ja niin on myös Yle Puheen ainutlaatuiset kesäohjelmat. Puheen kesä on omistettu tarinoille. Tarinoita kuullaan kesäilmiöistä, faniudesta, saunomisesta, seikkailuista, Itämerestä ja bändielämästä. Kesäohjelmistoon sukelletaan heti juhannuksen jälkeen.

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Papillon

  Kirja vs. Leffa: Papillon, kirja vai leffa?

  Jarmo Laitanevan toimittamassa Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjassa sukelletaan maailman kuuluisimman vankilaolojen ja -pakojen kuvaukseen, kun käsittelyssä on Papillon. Vanki nimeltä Papillon on Henri Charrièren omaelämäkerrallinen romaani vuodelta 1969. Kolme vuotta kirjan ilmestymisen jälkeen Franklin J. Schaffner ohjasi kirjasta elokuvan, jonka päärooleissa esiintyvät Steve McQueen ja Dustin Hoffman. Anna äänesi, kumpi on parempi - kirja vai leffa?

 • Äänestä! Kirja vs. Leffa: Järki ja tunteet

  Kirja vs. Leffa: Järki ja tunteet, kirja vai leffa?

  Jarmo Laitanevan toimittamassa Kirja vs. Leffa -ohjelmasarjassa sukelletaan säätyläisyhteiskuntaan, kun käsittelyssä on Järki ja tunteet. Jane Austenin vuonna 1811 julkaisema romaani on humoristisen ja sydämellisen tyylinsä ansiosta ajaton klassikko. Ang Leen vuonna 1995 ohjaama elokuvaversio on Oscar-palkittu. Anna äänesi, kumpi on parempi - kirja vai leffa?