Hyppää pääsisältöön

Viikon 25 vinkit: Kesäleffoja, sarjamaratoneja ja uusi islantilainen rikosdraama!

Islantilainen rikosdraama naisesta, joka joutuu keskelle murhatutkimuksia.
Uusi islantilainen rikosdraama alkaa! Islantilainen rikosdraama naisesta, joka joutuu keskelle murhatutkimuksia. Kuva: Sagafilm / Sagafilm Reykjavik Films Yle TV1,Flateyn mysteeri

Juhannusviikolla päästään nauttimaan erityisesti kesäleffoista. Juhannuksen tunnelmaan voi virittäytyä esimerkiksi Areenan toisella kesäleffapaketilla, jossa teemana ovat keskikesän juhlan kunniaksi romanttiset elokuvat. Viikon aikana nähdään myös dokumentti Ruisrockin vuosikymmenistä, päästään sarjamaratonien makuun Muumilaakson ja Au pairien seurassa ja saadaan nauttia uusista tuotantokausista sekä uudesta, islantilaisesta rikosdraamasta Flateyn mysteeri.

Flateyn mysteerissä Johanna palaa Islantiin vuonna 1971 elettyään Pariisissa kymmenen vuotta. Hän tulee hautaamaan isäänsä, joka tutki elämäntyökseen keskiaikaista arvoitusta. Flateyn kirjaan (Flateyjarbók) kätkeytyvää mysteeriä ei ole kukaan onnistunut ratkaisemaan 600 vuoteen. Johannan 10-vuotias poika löytää murhatun miehen ruumiin, ja Johanna sotkeutuu murhatutkimukseen, kun hän yrittää ratkaista Flateyn mysteeriä.

Islantilaisesta tv-osaamisesta päästään nauttimaan myös Loukussa-rikossarjan uudella, 2. tuotantokaudella. Mies käy valtiovarainministerin kimppuun ministeriön edustalla Reykjavikissä ja sytyttää itsensä tuleen. Andri Olafsson, joka on ylennetty johtajaksi Reykjavikin poliisissa, kutsutaan paikalle ja saa vastuun tapauksen selvittämisestä.

Myös saksalaisdekkari Kahden keikasra nähdään uusia jaksoja. Alkuperäisen sarjan Matulan nahkatakki on vaihtunut pikkutakkeihin, mutta Frankfurt on ja pysyy tapahtumapaikkana. Sarjan keskushenkilöillä on uusi kehyskertomus ja jotakin yhteistä. Vanhat ystävät, Benjamin Hornberg ja Leo Oswald, kohtasivat erään oikeusjutun tiimoilta vuosien tauon jälkeen ja heistä sukeutui yllättävän hyvin toimiva työpari: asianajaja Hornberg ja ronski yksityisetsivä Oswald. Miesten tiet kuitenkin erosivat ensimmäisen kauden lopussa uudelleen. Aikaa on kulunut jokunen vuosi, ja Hornberg toimii nyt puolustuksen asianajajana. Oswaldista hän ei ole kuullut aikoihin sanaakaan. Kunnes murhasyytteeseensä alistunut asiakas pakottaa hänet tahtomattaan turvautumaan vanhan ystävänsä etsiväntaitoihin.

Juhannusviikko tarjoaa sielunruokaa myös romantiikannälkäisille, kun Areenan toinen kesäleffapaketti julkaistaan. Paketissa on mukana kuusi romanttista elokuvaa: Love at First Dance, I Me Wed, Flip That Romance, Valentine in the Vineyard, Summer in the Vineyard ja Autumn in the Vineyard.

Asiapuolella nähdään heti viikon alkuun tasavallan presidentin Sauli Niinistön isännöimät Kultaranta-keskustelut turvallisuuspolitiikasta ja maailman tilanteesta.

Luvassa on myös runsaasti musiikki: muun muassa Cardiffin laulukilpailut, Schönbrunnin kesäkonsertti Wienistä sekä YleXPopin Pyhimys ja Yle Liven Ruisrock -taltioit. 50-vuotiaan Ruissin kunniaksi nähdään myös Ruisrock - 50 kesää meren rannalla - runollinen dokumentti festivaalista ja sen vuosikymmenistä. Ohjelmassa on mukana festivaalimuistoja Ruisrockissa esiintyneiltä artisteilta, joille tapahtuma on tuttu myös yleisöstä käsin. Oman tarinansa kertovat Ultra Bran ja Scandinavian Music Groupin Terhi Kokkonen, Samuli Putro, Ismo Alanko, Ellinoora sekä Olavi Uusivirta.

Katso viikon kaikki tv- ja radiotärpit alta!

MAANANTAI 17.6.

Loukussa - uusi, 2. tuotantokausi!

Kaikki jaksot julkaistaan Yle Areenassa 17.6.2019 klo 06.00, Yle Fem maanantaisin klo 22.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(2. kausi / Islanti 2018) Mies käy valtiovarainministerin kimppuun ministeriön edustalla Reykjavikissä ja sytyttää itsensä tuleen. Andri Olafsson, joka on ylennetty johtajaksi Reykjavikin poliisissa, kutsutaan paikalle ja saa vastuun tapauksen selvittämisestä.

Pian selviää, että mies väkivallanteon takana, Gisli, on lampaan kasvattaja, jolla on viime aikoina ollut suuria taloudellisia vaikeuksia. Lisäksi hän on ministerin sukulainen. Selvittääkseen hänen taustansa Andri suuntaa entiselle kotiseudulleen Akureyriin. Karusta ilmastosta huolimatta paikka on luonnonkaunis ja idyllinen. Mutta pian käy ilmi, että paikkakuntaa leimaavat katkerat riidat. Eläinten kasvattajat taistelevat kaikin keinoin kansainvälisiä sijoittajia ja poliitikoita vastaan, jotka haluavat rakentaa voimaloita seudulle.

Andria vastaan lentokentälle saapuu entinen kollega Hinrika, joka johtaa paikallispoliisia. Kaikki viittaa ensiksi siihen, että Gisli on toiminut yksin. Häntä pidetään henkisesti epätasapainoisena: miehen elinkeino on konkurssissa ja hän on pettynyt seudun kehityssuuntaan. Kun läheisen voimalan esimies löydetään kuolleena, saa tutkinta kuitenkin uuden suunnan. Tuotanto: RUV. Myös kaikki 1. kauden jaksot Areenassa 17.6.2019!

Kuvassa: Andri (Olafur Darri Olafsson), Hinrika (Ilmur Kristjansdottir).
Loukussa. Kuvassa: Andri (Olafur Darri Olafsson), Hinrika (Ilmur Kristjansdottir). Kuva: RUV Yle Fem,rikosfiktio,polis,Loukussa

Kultaranta-keskustelut 2019

Yle TV1 klo 9.30, 14.30 ja 16.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Tasavallan presidentin Sauli Niinistön isännöimät Kultaranta-keskustelut turvallisuuspolitiikasta ja maailman tilanteesta. Keskusteluja nähdään suorana jo sunnuntaina 16.6. Yle Areenassa.

Lue Kultaranta-keskusteluista lisää tästä!

TIISTAI 18.6.

Toivotut: Rauta-aika 1-4

Yle Areena
“Kalevalaiseksi sanotun ajan ihmisiä itsensä, toistensa, luonnon, kohtalon, tekniikkansa, yhteisönsä, armottoman ajan sekä kertomuksen kulun armoilla.”

Rauta-aika pohjautuu Kalevalan tapahtumiin, mutta Paavo Haavikko loi oman tulkintansa ja opasti tekijöitä: ”Unohtakaa Kalevala!” Väinö, Ilmari ja Lemminki hakevat itselleen naista, käyvät sotaa Pohjolan väen kanssa ja tilittävät suhdettaan elämään, rakkauteen ja kuolemaan. Keskeisenä juonena on taistelu rahaa lyövän sammon hallinnasta. Rauta-aika on TV2 Teatteritoimituksen tuotanto vuodelta 1982.

Päärooleissa: Kalevi Kahra, Vesa-Matti Loiri , Tom Wentzel, Kari Heiskanen, Sara Paavolainen, Eija Pokkinen, Mikko Niskanen, Eila Halonen, Soli Labbart, Elle Kull, Kaija Pakarinen, Kristiina Halkola, Lena Meriläinen ja Esko Salminen. Käsikirjoitus: Paavo Haavikko, musiikki : Aulis Sallinen, lavastus: Ensio Suominen, ohjaus: Kalle Holmberg, tuottaja: Reima Kekäläinen

Toivotut: Din vredes dag / Vihan päivät 1-6

Yle Areena
Barbara Winckelmannin historialliseen romaaniin perustuva kuusiosainen tv-sarja kertoo elämästä Helsingissä vuosina 1739 - 1742. Sarja kuvaa niin köyhälistön nälkää ja kurjuutta kuin ylimystön politikointia ja ilonpitoa. Se on RTV:n tuotanto vuodelta 1991. Ohjaus: Åke Lindman

Yle Live: Ultra Bra Ruisrockissa 2017

Yle Teema klo 20.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Ultra Bran odotettu paluukonsertti Ruisrockista heinäkuulta 2017. Lavalla kuullaan mm. kappaleet Heikko Valo, Vesireittejä, Minä suojelen sinua kaikelta ja Sinä lähdit pois. Uusinta. Yle Areena toistaiseksi

Ultra Bran jäseniä Ruisrockin lavalla laulamassa.
Yle Live: Ultra Bra Ruisrockissa 2017. Ultra Bran jäseniä Ruisrockin lavalla laulamassa. Kuva: Yle Kuvapalvelu Yle Live,Yle Live: Ultra Bra Ruisrockissa 2017

Ruisrock - 50 kesää meren rannalla - ensi-esitys!

Yle Teema klo 21.00, Yle Areena 17.6.
Katso ohjelma Areenassa tästä
"Jotain meissä tapahtuu, kun olemme festareilla. Jokin vapautuminen. Menneisyys menettää hetkeksi merkityksensä ja on vain tämä hetki. Ohikiitävä viikonloppu juuri tässä paikassa, juuri näiden ihmisten ympäröimänä. Olemme sään armoilla. Jos sataa ja tuulee, kaikki voi olla hetkessä pilalla. Mutta ei tietenkään tänä viikonloppuna, sillä nyt paistaa aurinko."

Elettiin kesää 1969. Turkulainen kaveriporukka tahtoi kaupunkiin festivaalin, jossa kuulisi myös rockmusiikkia. Ystävysten into ja tarmokkuus tarttui lopulta myös Turun kaupungin päättäjiin ja lupa festivaalille heltisi. Elokuussa 1970 koettiin historian ensimmäinen Ruisrock, josta tuli sittemmin Suomen pitkäikäisin yhtäjaksoisesti järjestetty festivaali.

Mutta mitä on Ruisrock? Se on Ruissalon saaren ihanaa maisemaa, lavoille nousevia bändejä ja artisteja, ympäri Suomen paikalle saapuvaa festivaalikansaa, Rantalavan ohitse lipuvia matkustajalaivoja, joiden kansilta ihmiset heiluttavat hurraavalle yleisölle ja ällistyneille esiintyjille. Ruisrockilla on pitkä historia, mutta se elää ja muuttuu tässä ajassa, eikä se ole koskaan samanlainen kuin edellisenä kesänä.

Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on runollinen dokumentti festivaalista ja sen vuosikymmenistä. Ohjelmassa on mukana festivaalimuistoja Ruisrockissa esiintyneiltä artisteilta, joille tapahtuma on tuttu myös yleisöstä käsin. Oman tarinansa kertovat Ultra Bran ja Scandinavian Music Groupin Terhi Kokkonen, Samuli Putro, Ismo Alanko, Ellinoora sekä Olavi Uusivirta. Oman lisänsä dokumenttiin tuovat Ruisrockin pitkäaikaisten mestarikuvaajien Tomi Palsan ja Bo Strandénin valokuvat.

Ruisrockin lava hämärtyvässä illassa, ihmismeri edessään.
Ruisrock - 50 kesää meren rannalla. Ruisrockin lava hämärtyvässä illassa, ihmismeri edessään. Kuva: Tomi Palsa/Yle Kuvapalvelu Ruisrock,Ruisrock - 50 kesää meren rannalla

KESKIVIIKKO 19.6.

Rantahotelli - uusinnat alkavat ennen uutta tuotantokautta!

Yle Teema ke-pe klo 20.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Badehotellet, S1-S5) Eletään kesää 1928 Andreasenin kylpylähotellissa Pohjois-Jyllannissa. Kuuman auringon alla paikallinen henkilökunta palvelee varakkaita kesävieraita: tirehtöörejä, kreivejä ja näyttelijöitä perheineen. Hotellin isäntäpari Julius ja Molly varmistavat, että vieraat saavat ruokaa, että heidän paitansa silitetään, potat tyhjennetään ja kengät kiillotetaan. Hotellivieraat ja henkilökunta elävät tyystin erilaisissa maailmoissa. Silti kesäiset tapaamiset luovat toivoa. Samalla syntyy salaisuuksia ja sovintoja. Suomenkielinen tekstitys. Yle Areena 90 päivää Suositun, tanskalaisen draamasarjan kaikki kaudet uusintana. Uusi 6. tuotantokausi alkaa 4.9.

Mies pitää naista sylissään.
Rantahotelli. Mies pitää naista sylissään. Kuva: Mike Kollöffel draamasarjat,rantahotelli

TORSTAI 20.6.

Romanttisia kesäleffoja Areenaan

Yle Areena
Areenan toisessa kesäleffapaketissa nähdään juhannuksen kunniaksi romanttisia kesäelokuvia. Paketissa on seuraavat elokuvat:
Love at First Dance
I Me Wed
Flip That Romance
Valentine in the Vineyard
Summer in the Vineyard (S)
Autumn in the Vineyard (S)

Nainen ja mies suutelevat pöydän päässä, viinilasit kädessä, muiden katsoessa.
Summer in the Vineyard. Nainen ja mies suutelevat pöydän päässä, viinilasit kädessä, muiden katsoessa. Kuva: Crown Media United States, LLC elokuvat,Summer in the Wineyard

600 Bottles of Wine

Yle Areena
Australialainen draamakomedia Clairesta (Grace Rouvray), joka eroaa pitkästä suhteesta ja ryhtyy taas deittailemaan. Kun Claire ihastuu oikeasti mainosmies Patiin (Angus McLaren), tarvitaan viinilasin äärellä ystävien apua selvittämään, mitä kukakin oikeastaan suhteelta haluaa. Sarja perustuu pääosan esittäjän Grace Rouvrayn blogiin. Pääosissa: Grace Rouvray, Nerida Bronwen, Nancy Denis, Stepahie Baine, Angus McLaren. Ohjaus: Ainslie Clouston. Käsikirjoitus: Grace Rouvray. Tuotanto: Cockatoo Co. Lab, Australia 2018.

Kesäkonsertti Schönbrunnista

Yle Teema klo 21.45
Katso ohjelma Areenassa tästä
Suora lähetys Wienistä. Wienin filharmonikkojen perinteinen kesäkonsertti pidetään tänä vuonna muutamaa viikkoa tavanomaista myöhemmin, mutta puitteet Schönbrunnin linnan edustalla ovat entiseen tapaan loistokkaat, esiintyjistä puhumattakaan. Illan kapellimestarina toimii Gustavo Dudamel. George Gershwinin Sinisessä rapsodiassa on pianosolistina Yuja Wang. Ohjelmassa kuullaan myös Bernsteinin, Strauss nuoremman, Steinerin, Sousan, Barberin, Ziehrerin ja Dvorakin musiikkia. Tuotanto: ORF, Itävalta. Lauri Itäkannas selostaa. Yle Areena 30 päivää.

Kuva Wienin kesäkonsertista.
Kesäkonsertti Schönbrunnista. Kuva Wienin kesäkonsertista. Kuva: Julius Silver / Yle Kuvapalvelu musiikkiohjelmat,kesäkonsertti schönbrunnista

Ulkolinja: Talouskasvun takaraja

Yle TV1 klo 22.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(System Error, Englanti 2018) Poliitikot, ekonomistit ja media ylistävät talouskasvua. Mutta onko jatkuva talouskasvu edes mahdollista ja mistä idea on syntynyt ja mitä tapahtuu jos kasvu loppuu? Yle Areena 90 päivää

Kuva tiestä, jossa näkyy rekan perä ja iso kanahahmo
Ulkolinja: Talouskasvun takaraja. Kuva tiestä, jossa näkyy rekan perä ja iso kanahahmo Kuva: Yle Kuvapalvelu Ulkolinja,Ulkolinja: Talouskasvun takaraja

PERJANTAI 21.6.

Kirjakerho: Tyttöjen välistä ystävyyttä ja Napolin rappioromantiikkaa

Yle Radio klo 10.00 + Yle Areena
Kuuntele ohjelma Areenassa tästä
Elena Ferranten Napoli-sarja on ollut kansainvälinen jättimenestys. Romaanisarja kertoo sodanjälkeisessä Napolissa varttuvista ystävyksistä, Elenasta ja Lilasta. Tytöt pyristelevät irti kurjista lähtökohdista ja miesten määräysvallasta. Mikä on saanut miljoonat lukijat rakastumaan kahteen napolilaistyttöön? Mikä Ferranten Napoli-kuvauksessa kiehtoo? Entä onko Napoli-sarja hetken hitti vai tulevaisuuden klassikko? Napoli-sarjasta keskustelevat kirjallisuudentutkija Elsi Hyttinen ja romaanit äänikirjoiksi lukenut näyttelijä Erja Manto. Toimittaja on Niina Mäkeläinen.

Eräs kesäyön unelma

Yle Teema klo 12.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Ranska 2017) Teema tanssii: koreografi Alexander Ekmanin suuri menestysteos virnuilee ruotsalaisten (ja ehkä suomalaistenkin) juhannustavoille. Taikoja, snapseja, tanssahtelua juhannussalon ympärillä, heinillä kieriskelyä ja olisiko muutakin romantiikkaa ilmassa? Ruotsin kuninkaallinen baletti esiintyy. Musiikki: Mikael Karlsson. Vokalistina Anna von Hausswolff ja orkesterina Dahlkvist-kvartetti. Tuotanto: Bel Air Media. Uusinta. Yle Areena 30 päivää

Nadja Sellrup tanssiteoksessa Eräs kesäyön unelma
Eräs kesäyön unelma. Nadja Sellrup tanssiteoksessa Eräs kesäyön unelma Kuva: Hans Nilsson Alexander Ekman,teeman kulttuuri

Hercule Poirot: Lentävä kuolema (12)

Yle TV1 klo 18.30
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Death in the Clouds) Hercule Poirot ratkoo lentokoneessa Pariisin ja Lontoon välillä tehtyä murhaa. Pääosassa: David Suchet. Uusinta. Yle Areena 30 päivää

Lue Poirot-elokuvista lisää täällä!

Hercule Poirot: Lentävä kuolema, yle tv1
Hercule Poirot: Lentävä kuolema. Hercule Poirot: Lentävä kuolema, yle tv1 hercule poirot: lentävä kuolema

Kino: Brazil - tämän hetken tuolla puolen (16)

Yle Teema klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Brazil, Englanti 1985) Mustan huumorin höystämä orwellilainen tieteisjännäri virkamiehestä, joka unelmoi rakkaudesta ja paremmasta maailmasta mutta päätyy valtion viholliseksi. Pääosissa Jonathan Pryce, Robert De Niro, Ian Holm ja Bob Hoskins, Katherine Helmond ja Michael Palin. Ohjaus: Terry Gilliam. Uusinta. Yle Areena 7 päivää

YleXPop 2019: Pyhimys

Yle TV2 klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Kuuden Emma-palkinnon voittaja Pyhimys ei esittelyjä kaipaa. Suomiräpin ydinhahmo nousi Vain elämää -ohjelman myötä koko kansan suosikiksi, ja hänen Jättiläinen-singlensä oli yksi viime vuoden kuunnelluimmista kappaleista. Pyhimyksen Tapa poika -albumi puolestaan nousi vuoden myydyimpien levyjen joukkoon. Pyhimys muodostaa yhdessä Heikki Kuulan ja Volin kanssa Teflon Brothers -yhtyeen, joka esiintyy YleXPopin jatkoilla. Yle Areena toistaiseksi

Pyhimys esiintyi YleXPopissa Joensuussa.
YleXPop 2019: Pyhimys. Pyhimys esiintyi YleXPopissa Joensuussa. Kuva: Juuli Aschan Pyhimys,YleXPop

LAUANTAI 22.6.

Muumilaakso-maraton 1-13

Yle TV2 klo 10.00 alkaen
Katso ohjelma Areenassa tästä
Uusi taianomainen koko perheen Muumilaakso-animaatiosarja on täynnä elämää; pääsemme tuttujen hahmojen mukana seikkailuille maailmaan, jossa ilo ja nauru, jännittävät kohtaamiset ja Muumien lempeä elämänasenne kietoutuvat toisiinsa ainutlaatuisella tavalla. Jaksojen teemat opettavat paljon myös inhimillisyydestä ja etenkin rakkaudesta. Tuotanto: Gutsy Animations

Muumilaakson väki uudessa animaatiosarjassa.
Muumilaakso-maraton. Muumilaakson väki uudessa animaatiosarjassa. Kuva: Moomin Characters & Gutsy Animations Muumilaakso,muumit

Yleisurheilua: Kuortaneen juhannuskisat

Yle TV2 klo 15.30
Katso ohjelma Areenassa tästä
Kuortane Games eli Kuortaneen perinteiset yleisurheilun juhannuskisat järjestetään tänä kesänä jo 80. kertaa! Kotimaisten huippu-urheilijoiden lisäksi Kuortaneella nähdään kansainvälisiä huippuja - muun muassa saksalaiset keihästähdet Thomas Röhler ja Johannes Vetter ovat mukana kesän kovimmaksi povatussa keihäskisassa. Yle Areena 30 päivää

Avara luonto: Tamaani, mestariselviytyjä

Yle TV1 klo 18.45
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Dassie - A South African Survival Specialist, Saksa 2017) Ne näyttävät pieniltä ja suloisilta, mutta ovat oikeita hurjapäitä loikkiessaan Etelä-Afrikan tyrskyävillä rantakivikoilla. Tamaani viettää suuren osan päivästään leikkien, ja urosyksilöt ovat kuuluisia laulutaidoistaan. Yle Areena 90 päivää

Lue tamaaneista lisää tästä!

Tamaamit näyttävät pieniltä ja suloisilta, mutta ovat oikeita hurjapäitä loikkiessaan jyrkillä kallioilla.
Avara luonto: Tamaani, mestariselviytyjä. Tamaamit näyttävät pieniltä ja suloisilta, mutta ovat oikeita hurjapäitä loikkiessaan jyrkillä kallioilla. Kuva: Albatross World Sales GmbH Yle TV1,Avara luonto: Tamaani mestariselviytyjä

Lapsuuden laulut

Yle Radio 1 klo 19.02 + Yle Areena
Kuuntele ohjelma Areenassa tästä
Musiikkimuistot elävät vahvoina läpi elämän, ja lapsuuden ääniraita on jokaisella erilainen. Rakkaan laulun kuuleminen on kuin hyvän ystävän kohtaaminen - sydämeen läikähtää iloa ja kaipuuta. Juhannuspäivän iltana kuullaan puolitoistatuntinen, kuuntelijoiden toiveista, muistoista ja tarinoista koottu ohjelma. Laulut eivät välttämättä ole lastenlauluja vaan musiikkia, joka on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen kuulijaansa, surullisia, itkettäviä lauluja ja hauskoja, tanssijalkaa kutkuttavia biisejä. Ohjelman toimittaa Salla Matusiak. Lapsuuden laulut soivat Yle Radio 1:ssä myös 10-minuuttisina lauantaiaamupäivisin klo 8.50.

Länkkärikesä: Lännen hurjapäät (12)

Yle Teema klo 21.40
Katso ohjelma Areenassa tästä
(McLintock! , USA 1963) Muun muassa John Waynen ja Maureen O'Haran tähdittämässä lännenkomediassa karjaparoni yrittää villin lännen ohella kesyttää äkäpussimaisen vaimonsa ja vilkkaan tyttärensä. Pääosissa John Wayne, Maureen O'Hara, Patrick Wayne ja Stefanie Powers. Ohjaus: Andrew V. McLaglen. Uusinta. Yle Areena 7 päivää

SUNNUNTAI 24.6.

Au pairit Havaijilla -maraton

Yle TV2 klo 11.30 alkaen
Katso ohjelma Areenassa tästä
Aloha! Kuinka tunnollinen Talvikki, akateeminen Amma, temperamenttinen Annika ja seikkailunhaluinen Emma sopeutuvat maailman toiselle laidalle, Havaijin paratiisisaarelle? Miten paikalliset perheet ottavat vastaan pohjoiset tulokkaat? Entä miten tytöt tulevat toimeen keskenään? Kaikki uuden. 6. kauden jaksot maratonina juhannuksen iloksi.

Havaijin au pairit ottavat ryhmäselfietä puhelimella
Au pairit Havaijilla. Havaijin au pairit ottavat ryhmäselfietä puhelimella Kuva: Jussi Häyhä / Yle Au pairit,selfie

Cardiffin laulukilpailun finaali 2019

Yle Teema klo 13.00, Yle Areena suorana 22.6. klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Cardiffin maineikkaaseen laulukilpailuun valittiin 400 hakijan joukosta 20 nuorta laulajaa 15 maasta eri puolilta maailmaa. Viikon kuluessa heistä valikoituneet viisi parasta kilpailevat illan finaalissa 22. kesäkuuta. Selostus Lotta Emanuelsson.

Radio Variaatio: Olga - pakolainen 1918

Yle Radio 1 klo 18.00 + Yle Areena
Kuuntele ohjelma Areenassa tästä
Toiveuusinta. Sitten se Lenin sanoi sellaista, että "Ja minä vien tämän minun idean läpi ja vaikka minä menen pirun kanssa liittoon, mutta läpi se mennään". Olga - pakolainen 1918 on vaikuttava silminnäkijäkuvaus Venäjän vallankumouksesta ja sen kuohunnasta Pietarissa. Dokumentin keskiössä on uutisankkuri Eva Polttilan äidin äidin, Olga Polttilan tarina ja ennen julkaisematon haastattelu, jossa hän kertoo perheensä kohtalosta ja pakomatkastaan Suomeen. Kertojana on Eva Polttila ja kirjeiden äänenä Kaija Pakarinen. Ohjaus ja käsikirjoitus: Veera Ikonen. (Ohjelman ensilähetys oli 11.11.2018).

Kahden keikka - vaaralliset yhdessä (12) - Uusia jaksoja!

Yle TV1 klo 19.30
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Ein Fall für Zwei, S2,S3,S4) Saksalaisdekkari Kahden keikka, katsojien kestosuosikki, josta valmistui kaikkiaan 300 jaksoa, pukeutui uuteen kuosiin. Yle ensiesitti sen modernisoidun ensimmäisen kauden heti tuoreeltaan vuonna 2015. Vauhti oli kovempaa ja jutut rankempia kuin alkuperäissarjassa. Tuotantoyhtiö teki pientä viilausta sarjan tyyliin, ja sarjan toinen tuotantokausi jatkaa tutuilla poluilla mutta vähemmän väkivaltaisissa merkeissä.

Alkuperäisen sarjan Matulan nahkatakki on vaihtunut pikkutakkeihin, mutta Frankfurt on ja pysyy tapahtumapaikkana. Sarjan keskushenkilöillä on uusi kehyskertomus ja jotakin yhteistä. Vanhat ystävät, Benjamin Hornberg ja Leo Oswald, kohtasivat erään oikeusjutun tiimoilta vuosien tauon jälkeen ja heistä sukeutui yllättävän hyvin toimiva työpari: asianajaja Hornberg ja ronski yksityisetsivä Oswald.

Miesten tiet kuitenkin erosivat ensimmäisen kauden lopussa uudelleen. Aikaa on kulunut jokunen vuosi, ja Hornberg toimii nyt puolustuksen asianajajana. Oswaldista hän ei ole kuullut aikoihin sanaakaan. Kunnes murhasyytteeseensä alistunut asiakas pakottaa hänet tahtomattaan turvautumaan vanhan ystävänsä etsiväntaitoihin.

Tarkkasilmäinen katsoja saattaa löytää ensimmäisestä jaksosta mielenkiintoisen yksityiskohdan - pienen kunnianosoituksen alkuperäiselle mammuttisarjalle. Yle on hankkinut sarjan kaudet 2-4, jotka nähdään peräkkäin tutulla sunnuntain saksaisdekkaripaikalla. 14 jaksoa. Yle Areena 60 päivää

Lue lisää tästä!

Uudistetun saksalaisklassikon etsiväpari on vauhdissa jälleen!
Kahden keikka - vaaralliset yhdessä. Uudistetun saksalaisklassikon etsiväpari on vauhdissa jälleen! Kuva: Christian Lüdeke Yle TV1,kahden keikka - vaaralliset yhdessä

Vaihdevuodet - ne tulevat sinullekin - Uusi sarja!

Yle Fem klo 20.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Klimakteriet - det ska hända dig med) Malin Jacobson Båth on 52-vuotias ja keskellä vaihdevuosia. Hän päätää ottaa ohjelmassaan selvää, mikä vaihdevuosissa on totta ja mikä tarua, ja pureutuu kahdessa jaksossa niin hormonien hullunmyllyyn kuin mielialojen vuoristorataan. Tämä on ohjelma kuumien aaltojen kanssa jo eläville, niille joilla kaikki on vasta edessä, sekä kaikille heidän läheisilleen.

Suhteestaan vaihdevuosiin kertovat myös ruotsalaiset julkisuuden henkilöt: päätoimittaja Amelia Adamo, näyttelijä Anna Blomberg, kirjailija Dilsa Demirbag-Sten, päätoimittaja Cissi Elwin, juontaja Anna Mannheimer, valokuvaaja Elisabeth Ohlson Wallin, näyttelijä Amanda Ooms, tv-persoona Mia Parnevik, artisti Zinat Pirzadeh, juontaja Agneta Sjödin, näyttelijä Celie Sparre, toimittaja Lena Katarina Swanberg sekä alppihiihtäjä Pernilla Wiberg. Yle Areena 90 päivää

Elokuva: Kopps

Yle Fem klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Kopps, Ruotsi 2003) Herkullinen toimintakomedia pienen Högboträskin poliiseista, jotka alkavat elää vaarallisesti kun kylän poliisiasema aiotaan rikollisuuden puutteessa lakkauttaa. Ohjaus: Josef Fares. Uusinta. Yle Areena 30 päivää.

En manlig och en kvinnlig polis med gula pannband i filmen Kopps sitter vid ett bord.
Elokuva: Kopps. En manlig och en kvinnlig polis med gula pannband i filmen Kopps sitter vid ett bord. Kuva: Nordisk Film As elokuvat,Ruotsi,Josef Fares,Komediaelokuvien näyttelijät,draamakomediat,polis,Kopps

Flateyn mysteeri - Uusi sarja!

Yle Areena katalogina, Yle TV1 klo 21.55
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Flateyjargátan/The Flatey Enigma) Islantilainen draama/rikosseikkailu. Johanna palaa Islantiin vuonna 1971 elettyään Pariisissa kymmenen vuotta. Hän tulee hautaamaan isäänsä, joka tutki elämäntyökseen keskiaikaista arvoitusta. Flateyn kirjaan (Flateyjarbók) kätkeytyvää mysteeriä ei ole kukaan onnistunut ratkaisemaan 600 vuoteen.

Johannan 10-vuotias poika löytää murhatun miehen ruumiin. Johanna sotkeutuu murhatutkimukseen, kun yrittää ratkaista Flateyn mysteeriä. Hän joutuu myös kohtaamaan menneisyyden haamuja. Sarja perustuu Viktor Arnar Ingólfssonin teokseen Flateyjargáta (julkaistu englanniksi nimellä The Flatey Enigma). Yle Areena 520 päivää

Lue Flateyn mysteeristä lisää tässä!

Islantilainen rikosdraama naisesta, joka joutuu keskelle murhatutkimuksia.
Flateyn mysteeri. Islantilainen rikosdraama naisesta, joka joutuu keskelle murhatutkimuksia. Yle TV1,Flateyn mysteeri

Lue myös - yle.fi:stä poimittua