Hyppää pääsisältöön

Eija Hakakari Ylen HR-johtajaksi

Vaaleahiuksinen nainen puolikuvassa katsoo kohti ja hymyilee.
Eija Hakakari Vaaleahiuksinen nainen puolikuvassa katsoo kohti ja hymyilee. Yle

Yleisradion uudeksi HR-johtajaksi on nimitetty kasvatustieteen maisteri Eija Hakakari. Hän aloittaa Ylessä 1.10.2019. HR-johtajana hän kuuluu Ylen johtoryhmään ja raportoi toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttilalle.

Eija Hakakari siirtyy Yleen Finnairin henkilöstöjohtajan tehtävästä, josta hän on vastannut vuoden 2014 lopulta.

HR-johtajana Hakakari vastaa Ylen työkulttuurin ja johtamisen kehittämisestä sekä henkilöstöstrategiasta. Yhdessä tiiminsä kanssa hän huolehtii osaamisen, johtamisen ja työhyvinvoinnin jatkuvasta kehittämisestä sekä HR-toimintojen sujuvuudesta.

Hakakarilla on vahva ja monipuolinen työkokemus. Ennen Finnairia hän on työskennellyt Stora Enson Printing and Living -divisioonan ja Rautaruukin henkilöstöjohtajana sekä henkilöstöhallinnon johtotehtävissä Kiinassa ja Suomessa.

“Yle on Suomen suurin luovan työn yhteisö ja sisältötalo. On innostavaa päästä mukaan uudistamaan muuttuvan media-alan työkulttuuria. Ylen yhteiskunnallinen merkittävyys puhuttelee ja antaa monia mahdollisuuksia jatkuvaan uudistamiseen ja suomalaisen työelämän kehittämiseen”, sanoo Eija Hakakari.

“Saamme Eija Hakakarista yhtiöön vahvan ja kokeneen HR-ammattilaisen edistämään Yleisradion työkulttuuria. Johtamisen ja esimiestyön kehittäminen ovat yrityksissä aina ratkaisevassa asemassa, ja luovassa työyhteisössä erityisesti kannustava ilmapiiri, yhdessä onnistuminen ja rohkeat kokeilut ovat menestyksen avaintekijöitä”, sanoo Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

Yle on suomalaisten oma julkisen palvelun mediayhtiö ja alan edelläkävijä. Ylessä on noin 3000 vakituista työntekijää ja joitakin satoja määräaikaisia työntekijöitä.

Ylen hallitus nimitti HR-johtajan kokouksessaan 19.6.2019.