
Kukkaseppeleessä on monia hyviä puolia. Se on edullinen (jos teet sen itse), se sopii kaikkiin juhliin ja se on siitä kiitollinen, että se vaatii vähemmän muulta stailaukselta - kukkaseppele tekee kokonaisuudesta juhlavan.
Lisäksi se sopii kaiken ikäisille, niin naisille kuin miehillekin. Ei siis ole hassumpi ajatus opetella sitomaan seppele itse.

Sepeleen sidonnan ei tarvitse olla haastavaa käsityötä. Floristimestari Nelly Koitto, jolla on korkein kukkasidonnan koulutus, antaa vinkkejä yksinkertaisen kesäseppeleen sidontaan.
Tavallisesti Nelly Koitto sitoo seppeleensä paksusta metallilangasta tehtyyn runkoon, mutta juhannusaikaan voi hyvin tehdä yksinkertaisen rungon kahdesta tai kolmesta ohuesta koivunoksasta, jotka kiinnitetään kehäksi ohuen metallilangan avulla.
Myös muita pehmeitä oksia voi hyvin käyttää.

Seppeleeseen kiinnitetään lyhyitä minikimppuja kukista ja oksista. Jokainen minikimppu asetellaan seppeleeseen niin, että se peittää edellisen sidoksen.

Jos seppeleestä haluaa paksun, sidotaan kukkia tiuhempaan. Jos haluaa selkeälinjaisen ja tyylipuhtaan seppeleen, sidotaan vähemmän kukkia ja hiukan harvempaan.
Sekoittele rohkeasti villikukkia ja heiniä rikkaruohoihin ja ostokukkiin. Kokeile kunnes löydät tyylin, josta pidät.


Ammattilaiset yksinkertaiset kikat
- Seppeleeseen voi hyvin käyttää villikukkia tai puutarhakukkia. Poimi kukat aikaisin aamulla tai myöhään illalla, kun ne ovat mehukkaimmillaan, niin ne kestävät hyvin.
- Käytä myös vihreitä kasveja ja lehtiä, kuten koivunoksia, mustikanvarpuja, männynoksia tai muuta lehtivihreää luonnosta.
- Aseta kukat ja kasvit maljakkoon, jossa on vettä, kunnes aloitat sidonnan.
- Leikkaa kukat ja oksat lyhyiksi, noin 5 cm pitkiksi. Lyhytvartiset kukat kestävät paremmin ja seppeleen muodosta tulee parempi.
- Sido seppele ohuella metallilangalla, niin kutsutulla kukkalangalla. Myös kalastajalanka käy, mutta silloin sitomiseen tarvitaan kaksi käsiparia.
Seppeleen voi hyvin sitoa edellisenä päivänä. Suihkuta seppele vedellä, pane se muovipussiin ja säilytä jääkaapissa, niin se pysyy tuoreena seuraavaan päivään.