Hyppää pääsisältöön

Areenan kesässä huumoria, jännitystä ja pohjoismaista laatudraamaa

Hillo!-sarjan näyttelijät
Hillo!-sarjan käsikirjoittajat ja näyttelijät Emma Kunnas, Essi Hellén ja Niina Koponen Hillo!-sarjan näyttelijät Nenähuuhtelu,Hillo-tv-sarja

Yle Areena viihdyttää läpi kesän tarjoamalla paljon kevyttä komediaa ja pohjoismaisia laatudraamoja.

Ronski 10-osainen sketsisarja Hillo! kuvaa nuorten naisten elämää kaikkine kirjavine tunteineen ja surkeine seksikokemuksineen. Päärooleja näyttelevät Emma Kunnas, Essi Hellén ja Niina Koponen ovat käsikirjoittaneet sarjan nolojen kokemustensa pohjalta.

Tosielämän kiusallisten tilanteiden asiantuntija on myös Pirjo Heikkilän näyttelemä Pirjo, joka jatkaa hulvattomia ja hämmentäviä kommelluksiaan toisen tuotantokauden jaksoissa.

600 Bottles of Wine on nuoren naisen elämää, deittailumaailmaa ja ystävyyttä kuvaava draamakomedia. Australialainen sarja perustuu pääosan esittäjän Grace Rouvrayn blogiin.

Suositun Au pairit -sarjan uusimmat seikkailut tapahtuvat Havajilla. Suomalaiset au pairit Talvikki, Emma, Annika ja Amma joutuvat eksoottisessa ympäristössä kerta toisensa jälkeen yllättäviin tilanteisiin. Jos realitysarjan aikaisemmat viisi kautta ovat vielä katsomatta tai haluat palata niihin uudelleen, löydät ne kaikki Areenasta.

Kansainvälistä menestystä saanut islantilainen rikossarja Loukussa jatkuu toisella tuotantokaudella. Mutkikasta murhamysteeriä ratkotaan jälleen upeissa maisemissa Pohjois-Islannissa.

Islannin tummiin sävyihin johdattaa myös rikosseikkailu Flateyn mysteeri. Neliosainen draamasarja kuvaa muinaisten legendojen, symboliikan ja salaperäisten yhteisöjen maailmaa.

Draamaa, traumoja ja mustaa komediaa tarjoaa Patrick Melrose, jonka nimiroolissa loistaa Benedict Cumberbatch. Brittiläinen minisarja on kuvaus parempien piirien perhehelvetistä ja siitä miten lapsuuden kokemukset värittävät koko loppuelämää.

Palkittu ja rakastettu Downton Abbey on tehnyt paluun Areenaan. Brittiepookin kaikki kuusi tuotantokautta uusitaan kesän aikana ja jokainen jakso on nähtävissä 30 vuorokauden ajan.

Kaikki viisi kautta uusitaan myös tanskalaisesta draamakomediasarjasta Rantahotelli. Kesäisen hyvän mielen sarjan kuudes tuotantokausi alkaa syyskuussa.

Sairaanhoito-opisto vie 1950-luvun Kööpenhaminaan, jossa miehet alkavat yllättäen opiskella sairaanhoitajiksi. Tanskalaisen draamasarjan molemmat tuotantokaudet ovat katsottavissa yhä Areenassa.

Myös kotimaisen draamakomediasarjan Uuden Päivän tuotantokausia on uudelleenjulkaistu. Tänä kesänä katsottavaksi tulevat kaikki sarjan jaksot kausilta kolme ja neljä.

Jalkapallon naisten MM-kilpailuja voi seurata Areenassa kisojen päättymiseen 7.7. saakka. Ylen Saunapäivä-kampanja puolestaan huipentuu 27.7., jolloin pidetään koko Suomen saunabileet myös Areenassa. Juhlapäivään on jo valmistautunut Very Finnish Problems sivuston Joel Willans, joka selittää suomalaisia saunasanontoja ulkomaisille saunojille.

Saunomistunnelmaan voi virittäytyä Areenassa myös esimerkiksi kuuntelemalla Saunan kutsu -podcastia.

Audiopuolella on tulossa lisäksi mm. Kaikki Kikasta. Kikka - tarina tähdestä -musiikkidraama vie Kikan eli Kirsi Sirénin (1964-2005) vauhdikkaaseen maailmaan. Koko 20-osainen sarja tulee Areenaan 27.6. ja on kuunneltavissa siellä elokuun loppupuolelle asti.

KulttuuriCocktailin Rakkaudesta-podcastissa toimittaja Iida Rauhalammi tapaa ihmisiä, jotka ovat kohdanneet elämässään käänteentekeviä asioita. Tarinoita yhdistää sielua vavisuttava rakkaus toista ihmistä ja elämää kohtaan.

Television tiiliskivien kuudes kausi on julkaistu. Ohjelmassa J.P. Pulkkinen suosittelee TV:n laatusarjoja.

Lämmintä kesää kaikille!

Lue myös - yle.fi:stä poimittua