Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkosen Eskari -sovelluksen UKK - usein kysytyt kysymykset

Kaksi lasta käyttämässä Pikku Kakkosen Eskari -sovellusta
Kaksi lasta käyttämässä Pikku Kakkosen Eskari -sovellusta Kuva: Yle Kuvapalvelu Pikku Kakkonen,esiopetus,esikoulu,mobiilisovellus,lapset (ikäryhmät),esikouluikäiset,esikoulutaidot

Mitä haluat tietää Pikku Kakkosen Eskari -sovelluksesta tai sen käytöstä?
Haluatko antaa kehitysehdotuksia?

Haluan ladata tai päivittää Pikku Kakkosen Eskari -sovelluksen. Miten se tehdään?
Voit ladata Pikku Kakkosen Eskari -sovelluksen iOS- ja Android -laitteille laitteen sovelluskaupasta. Laitteiden minimivaatimukset ovat Android 4.1 tai iOS 9.0. Sovelluksen lataaminen on maksutonta.

Miksi Pikku Kakkosen Eskari -sovellus on tehty?
Pikku Kakkosen Eskari -sovellus on suunniteltu esiopetusikäisille lapsille yhteistyössä eri alojen ammattilaisten sekä pedagogien kanssa. Haluamme tarjota kaikille innokkaille mahdollisuuden päästä loistamaan taidoillaan ja oppimaan uutta omalla tasollaan tavoitteellisesti ja hauskasti. Sisällöt on toteutettu niin, että lukutaidoton lapsi voi käyttää niitä itsenäisesti ja omaan tahtiin.

Millainen Pikku Kakkosen Eskari -sovellus on?
Eskari-sovelluksessa pelaillaan ja leikitään esiopetuksessakin eteen tulevien aiheiden parissa. Pikku Kakkosesta tuttu Reppu-Heppu ja hänen uudet eskarikaverinsa kannustavat lasta leikkiin.

Sovelluksen kesällä 2019 julkaistussa versiossa lapsi pääsee kirjainten maailmaan. Lukivalmiuksiin liittyvässä kokonaisuudessa on käytetty esiopetusikään sopivia sisältöjä. Digitaalisen leikin kautta tutustutaan sanoihin, kirjainten ja äänteiden yhteyksiin ja tavuihin.

Sovellus tulee täydentymään useilla erilaisilla sisältökokonaisuuksilla, jotka suunnitellaan yhteistyössä eri alojen ammattilaisten ja pedagogien kanssa.

Miksi lapseni ei voi pelata Pikku Kakkosen Eskari -sovellusta ilman ääniä?
Eskari-sovelluksen peleissä ääni on olennainen osa pelaamista. Esimerkiksi lukivalmiuksiin liittyviä tehtäviä ei ole mahdollista tehdä ilman, että kuulee pelissä annetut äänteet, tavut ja sanat.

Perheessämme/esiopetusryhmässämme on monta lasta. Haluan, että jokainen lapsi pääsee pelaamaan Eskari-sovelluksen pelejä omalla tasollaan. Miten toimin?
Pikku Kakkosen Eskari -sovellukseen voi luoda useammalle laitetta käyttävälle lapselle oman profiilin. Profiileja voi luoda enintään 7 kappaletta yhdelle laitteelle. Kun avaat sovelluksen, pääset luomaan uuden profiilin tai poistamaan vanhan ennen varsinaisiin pelisisältöihin siirtymistä. Poistamalla profiilin tuhoat siihen liittyvät tiedot, eli käyttäjän etenemisen sovelluksessa. Profiilin poistaminen on numerolukon takana, jotta lapsi ei tee sitä vahingossa.

Minne lapseni profiilin tiedot tallentuvat?
Profiilin tiedot, eli hahmokuva, lapsen suosikkikirjain ja peleissä eteneminen, tallentuvat ainoastaan sille laitteelle, jolla lapsi sovellusta pelaa. Näin hän pääsee jatkamaan pelaamista siitä kohtaa, mihin on aiemmin jäänyt. Tietoja ei missään vaiheessa tallenneta Ylen järjestelmiin.

Olemme lähdössä matkalle, ja lennot kestävät kuusi tuntia. Pystyykö sisältöä lataamaan laitteelle niin, että se toimisi ilman verkkoyhteyttä?
Pikku Kakkosen Eskari -sovellus toimii myös ilman verkkoyhteyttä.

Mihin otan yhteyttä teknisissä ongelmissa? Mihin voin ehdottaa kehitysideoita?
Teknisistä ongelmista ja kehitysideoista voi lähettää postia osoitteeseen pikkukakkonen@yle.fi.

Ylen tietosuojalauseke löytyy täältä: http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/01/11/tietosuojalauseke