Hyppää pääsisältöön

Kuumaa tunnelmaa bussiajelulla: vasta viuhuu ja löyly lentää!

Saunabussin sauna. Puulämmitteisessä kiukaassa on tuli.
Saunabussin saunassa on puukiuas, joka antaa miellyttävät löylyt. "Kyllä siellä saa kunnon hien pintaan", Hanna Airas. Saunabussin sauna. Puulämmitteisessä kiukaassa on tuli. Kuva: Janne Torikka - Photography / Savonlinja Oy Saunapäivä

Miltä tuntuisi istua saunan lauteilla, kun ikkunan ohi kiitävät Suomi-maisemat? Saunapäivänä se on mahdollista kokea!

Näyttävä kelta-musta bussi kätkee sisäänsä erikoisuuden: saunan! Kyseessä on Savonlinjan saunabussi, joka on normaalisti vain tilausasiakkaiden käytössä, mutta Saunapäivänä 27. heinäkuuta puusaunan löylyistä ja ohikiitävistä maisemista pääsee nauttimaan kuka vain.

Kaupungin pölyjen karistessa saunan ikkunassa kiitävät kauniit vesistöt, metsät ja pellot.

Saunan lauteita vastapäätä on ikkuna, josta näkee kaiken mitä ulkopuolella tapahtuu. Ulkoa ei kuitenkaan näe sisälle.

– Saunominen ajon aikana on kokemus, joka nostaa hymyn huulille. Erityisesti kaupungissa on jännä saunoa, kun suoraan edessä kadulla kävelee ihmisiä, jotka eivät näe sisällä olevia saunojia, Savonlinjan myynti- ja markkininointipäällikkö Hanna Airas kertoo.

– Ja kaupungin pölyjen karistessa ohi kiitävät kauniit vesistöt, metsät ja pellot. Suomi-maisemat.

Liikkuvalla puusaunalla järvenrannalle vilvoittelemaan

Saunapäivänä saunabussissa pääsee löylyttelemään Mikkelin seudulla.

– Ajamme kaksi eri vuoroa, jossa toisessa löylyihin pääsevät naiset ja toisessa miehet, Hanna Airas kertoo.

Ennakkoilmoitautumalla ja kymmenen euron maksulla pääsee kolmen tunnin sauna-ajelulle. Mukaan mahtuu viisitoista ensimmäistä kummallekin vuorolle.

Saunabussi on elämys, joka kannattaa ehdottomasti kokea.

– Matkalla kiertelemme Mikkelin ympäristössä, näemme kulttuurikohteita ja pysähdymme järven rannalle uimaan.
Saunabussin takatila. Pyyhkeitä naulakoissa.
Saunan takatilasta löytyy pukeutumis- ja wc-tilat. Saunabussin takatila. Pyyhkeitä naulakoissa. Kuva: Janne Torikka - Photography / Savonlinja Oy Saunapäivä

Modernista bussista löytyy kaikki mukavuudet, kuten pukutila, wc, kaksi suihkua ja reilusti tilaa oleskella ja seurustella.

– Sauna on puulämmitteinen ja sinne mahtuu kerrallaan neljä löylyttelijää. Saunapäivänä varaamme sinne myös koivuvastoja, Airas lisää ja jatkaa:

– Saunabussi on elämys, joka kannattaa ehdottomasti kokea. Ja Saunapäivänä siihen avautuu kaikille mahdollisuus.Saunapäivänä 27. heinäkuuta saunotaan ja pidetään hauskaa! Mukana on myös muita liikkuvia saunoja, kuten Viking Linen ja Silja Linen Itämerellä seilaavat laivasaunat, sekä tietenkin satoja muita saunoja – perinteisistä savusaunoista telttasaunoihin!

Haluatko mukaan? Saunapäivän kartasta voit tarkistaa, missä päin Suomea on sinua kiinnostavat löylyt. Voit myös ilmoittaa oman julkisen tai yksityisen saunasi kartalle! Siirry yle.fi/saunapaiva ja aloita matkasi kohti ikumuistoista Saunapäivää.