Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

YleX Nosteessa: Louie Bluen rennon raukea soundi on kuin räätälöity laiskojen hellepäivien soundtrackiksi

Ruskeakiharahiuksinen mies katsoo suoraan kameraan pää kallellaan. Päällä hänellä on keltainen villaneule. Taustalla kuvassa näkyy syreenejä ja keltaisia puutaloja. Kuva on rajattu rintakehästä alaspäin.
Ruskeakiharahiuksinen mies katsoo suoraan kameraan pää kallellaan. Päällä hänellä on keltainen villaneule. Taustalla kuvassa näkyy syreenejä ja keltaisia puutaloja. Kuva on rajattu rintakehästä alaspäin. Kuva: Promokuva Nosteessa (YleX),musiikki,Louie Blue

Uuden musiikin X -ohjelman Anne Lainto ja Ida Karimaa valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei ole vielä levytyssopimusta, tai jonka on sopimus pienen levy-yhtiön tai julkaisijan kanssa. Tällä viikolla vuorossa on Louie Blue.

Turkulainen 17-vuotias Louie Blue tekee keinuttavaa elektronista r'n'b-poppia.

Uuden musiikin X:n toimittajat Ida Karimaa ja Anne Lainto kommentoivat:

Louie Bluen debyyttisinkku Confused on kuin räätälöity helteisiin laiskoihin kesäpäiviin, jolloin voi notkua puistossa tai takapihalla ilman aikatauluja. Raukeat kitarat sävyttävät kevyttä biittiä ja Louie Bluen rentoa ääntä. SG Lewis ja Joe Hertz ovat löytäneet nyt kaltaisensa Suomesta ja odotamme innolla, minkälaisia sävyjä Louie Bluen musiikkiin löytyy debyyttisinkun jälkeen. Tämän päälle on helppo lähteä rakentamaan polkua vaikka rapfeateilla tai jopa Disclosure-henkisellä tuotannolla.

Mikä sai sinut aloittamaan musiikin tekemisen?

– Musiikki on ollut aina lähellä sydäntä ja läsnä meidän perheessä. Isä on ollut levyttävä artisti nuorempana, ja olen myös itse tiennyt haluavani muusikoksi niin kauan kuin jaksan muistaa.

Mistä artistinimesi tulee?

– Isoisäni on italialainen ja hänen nimensä on Luigi. Pyöriteltiin kaikennäköisiä nimivaihtoehtoja studiolla, kunnes keksimme Louie Bluen. Se vain kuulosti hyvältä, ja lisäksi sain pienen viittauksen mun perheeseen ja juuriin Italiassa.

Miten kuvailisit musiikkiasi?

– Louie Bluen musiikki on elektronisen r’n’b:n ympärillä tanssivaa, melodista musiikkia. En ole asettanut niinkään rajoja genreille tai musiikkityylille. Teemme sellasta soundia, joka juuri silloin kuulostaa parhaimmalta mun ja taustatiimini korvaan. Pääasia on, että itse olemme aina täydellisen tyytyväisiä siihen mitä teemme.

Mikä musiikkiasi on inspiroinut?

– Vaikea sanoa jotain tiettyä tekijää. Luonto on aina ollut mulle inspiraation lähde, tietenkin myös muut muusikot ja taiteilijat. Jos jotain nimiä pitäisi droppailla, niin ehkä Kaytranada, King Krule, Allan Rayman ja Goldlink ovat sellaisia, joita itse tulee seurattua.

Onko Louie Blue yhden miehen projekti vai onko kyseessä bändi?

– Enemmänkin yhden miehen projekti. Tietenkin teen musan yhdessä Booa Musicin jengin ja tukijoukkojen kanssa, mutta artistina Louie Blue on yksilö.

Oletko jo keikkaillut? Jos olet, mitä keikkaa jännitit eniten?

– Aloitan keikkailun kesällä 2020. Kyselyitä on tullu kivasti, ja odotan kyllä paljon, että pääsen esiintymään.

Mikä olisi unelmiesi keikkapaikka?

– Suomessa ainakin Ruisrockin Rantalava on sellainen, jolle haluan kiivetä. Myös Flow’hun olisi siisti päästä esiintymään.

Mitä bändiä tai artistia haluaisit päästä lämppäämään? Miksi?

Frank Oceania. Olen aina ihaillut hänen liveään.

Jos Confused soisi elokuvassa, mitä kohtauksessa tapahtuisi?

– Ihmiset tanssisivat Genovan kaduilla.

Miten kappale syntyi?

Pepe (Pepe Jean Jr.) oli duunannut hullun biisin ja otti muhun yhteyttä, että voitaisiin yhdessä miettiä, miten se vedettäisiin. Sitten vain laitoimme biisin purkkiin.

Minkälaisia suunnitelmia ja haaveita sinulla on artistiurallesi?

– Tavoitteet ovat ehdottomasti Suomen lisäksi ulkomailla. Uskon, että Louie Bluen soundi on sellaista, jolle löytyy korvia myös Suomen ulkopuolelta. En tässä mitään sen tarkempia tavoitteita lähde asettamaan. Mulle on aina ollu tärkeintä, että itse saan tehdä juuri sellaista musaa, mistä itse tykkään. Uskon, että tulen löytämään itseni urani kannalta juuri sieltä, missä ihmiset haluavat mua kuunnella.

Onko sinusta Nosteessa-artistiksi? Lähetä demo musatoimittajille täältä!