Hyppää pääsisältöön

Varma kesän merkki – tänä iltana alkaa yhteislauluohjelma Allsång på Skansen

Carola
Allsång på Skansenin aloitusiltana esiintyy mm. Carola. Carola Kuva: SVT / Janne Danielsson Allsång på Skansen,Carola,Yle TV1

Yhteislaulukauden avaavat Melodifestivalenin voittaja John Lundvik, Carola ja norjalainen pop-tähti Astrid S. ”Olen erittäin valmis”, toteaa juontaja Sanna Nielsen, jolla on maailman paras kesätyö.

Allsång på Skansenin juontajalle Sanna Nielsenille jokainen yhteislauluilta on erityinen. Mutta yksi laulu on ylivertainen tunnelmanluoja.

"On aina juhlallista kun laulamme yhteislaulun En kväll i juni. Yleisöä ei tarvitse kehottaa ylös penkeistään ja laulamaan käsikynkkää. He tekevät sen spontaanisti. He miltei huutavat! Kaikki, lapsista 90-vuotiaisiin – on fantastista olla taas menossa mukana!"

Tänä kesänä Sollidenin lavalle Tukholman Skansenilla nousee laaja valikoima artisteja. Sanna painottaa, että on tärkeää, että kaikille löytyy jotain.

"Tuttuun tapaamme tarjoamme sekä makeaa että suolaista. Yritämme aina löytää jotain niin nuorille kuin vanhemmille tyylilajeistä, jotka ovat kaikkille tuttuja, mutta myös uutta. Olen jälleen tänä vuonna ylpeä repertuaaristamme."

Carola
Carola Carola Kuva: SVT / Janne Danielsson Allsång på Skansen,Carola,Yle TV1
Johan Lundvik
John Lundvik Johan Lundvik Kuva: SVT / Janne Danielsson Allsång på Skansen,John Lundvik,Yle TV1

Mistä uskot, että ohjelman jatkuva suuri suosio johtuu?

"Uskon, että perinteestä. Ja myös yhteisöllisyydestä. Hän, jonka kanssa laulat käsikynkkää, livenä ja ehkä myös kotona television edessä, saa sinut tuntemaan, että kohtaatte tässä ja nyt. Uskon, että se on hyvin tärkeää ja että tarvitsemme vastapainoa kaikelle mitä maailmassa tapahtuu. Täällä voimme vain rentoutua, kuunnella musiikkia ja laulaa yhdessä."

Allsång på Skansen viettää juhlavuotta

Tänä vuonna Allsång på Skansen -ohjelma viettää 40-vuotisjuhlaansa ja katsojille tarjotaan sen kunniaksi useita yllätyksiä, Sanna lupaa.

"Aloitimme jo viime vuonna yllätysten kera ja sitä suuremmiksi eivät yllätykset ehkä voi kasvaa. Mutta meillähän on koko kesä aikaa. Kun seuraatte ohjelmaa, tulette huomaamaan yllätyksiä siellä täällä."

Sanna aikoo esiintyä myös itse.

"Kyllä vain! Sen voin taata. En halua paljastaa mitään, mutta aina on tilaa kunnianosoituksille ja pienille yllätyksille."

Ei yhteislaulua ilman Carolaa

Carola, Ruotsin euroviisuvoittaja vuodelta 1991, on esiintynyt Sollidenin lavalla lukuisia kertoja. Tästä illasta alkaa myös Carolan oma kesäkiertue. Carolalla pitää kiirettä, sillä hän osallistuu Så mycket bättre -ohjelman (Ruotsin versio Vain elämää -ohjelmasta) seuraavaan tuotantokauteen ja on juuri palannut sen kuvauksista Gotlannista.

"Tuntuu niin hyvältä. Olen iloinen, kun saan käynnistää kiertueeni Allsång på Skansenista. Akustinen Ruotsin kiertue sopii hyvin ohjelman konseptiin."

Carola lupaa riisutumpaa ja intiimiä tunnelmaa, mutta myös reilua svengiä. Carolan suosikkikappaleet ovat Evert Tauben, Ted Gärdestadin ja Björn Skifsin kirjoittamia.

"Niitä on hurjan monta. Pidän hieman vanhemmista kappaleista."

"Nyt minulta kysyttiin myös, haluanko esittää oman kappaleeni, joka löytyy yhteislauluvihosta. Ensin emmin, mutta ehkä yleisö pitää siitä, että tarjoan heille vielä toisen kappaleen – joten sen he saavat!"

Ruotsinkielinen teksti: Jenna Emtö
Suomennos: Eva Lamppu

Allsång på Skansen 2019

Allsång på Skansen esitetään suorana lähetyksenä Yle TV1:ssä ja Areenassa tiistaisin kahdeksan viikon ajan klo 21.00 alkaen 25.6.2019. Areenassa ohjelma on katsottavissa vain suorana lähetyksenä.

Lähetyksen selostaa suomeksi Christian Bertell. Jos haluat katsoa ohjelmaa ilman suomenkielistä selostusta valitse kieleksi ruotsi.


Artikkeli perustuu Årets säkraste sommartecken är här - ikväll är det premiär för Allsång på Skansen, tekijänä Jenna Emtö ja Daniel Nylund.

Keskustele