Hyppää pääsisältöön

Elämäni Biisi – Lapsuuden idolin Mikko Alatalon studion rummut viitoittivat Kalle Torniaiselle tietä tulevaan ammattiin

Kalle Torniainen soittaa rumpuja.
Kalle Torniainen rumpusetin ääressä. Kalle Torniainen soittaa rumpuja. Kuva: Yellow Film & TV Elämäni Biisi,Kalle Torniainen

Kalle Torniaisen elämän biisi on Mikko Alatalon Ihmisen ikävä toisen luo

Kalle Torniainen on Elämäni Biisi -sarjan bändin kapellimestari, joka luotsaa taitavista muusikoista koostuvaa bändiä ja myös soittaa siinä itse. Kalle on myös tehnyt ohjelman biisien sovitukset yhdessä bändin ja torvisovitukset tehneen bändin trumpetistin Jukka Eskolan kanssa. Melkoinen savotta, yhteensä viisikymmentä biisiä! Mutta tuttua hommaa Kallelle, joka on jo vuosia toiminut vuoroin rumpalina ja/tai kapellimestarina useissa isoissa televisiotuotannoissa, mm. Nenäpäivässä. Voice of Finlandissa ja SuomiLOVEssa. Kalle on myös soittanut useiden tunnettujen artistien, mm. Vesa-Matti Loirin ja Juha Tapion levyillä ja keikoilla.

Kajaanilaisessa kulttuurikodissa kasvanut Kalle tottui jo lapsena siihen, että kotona vieraili usein tunnettuja artisteja, mm. Juice, Kirka ja Mikko Alatalo. Kalle rakasti jo lapsena Mikko Alatalon musiikkia, ja Alatalo oli hänen ensimmäinen suuri artisti-idolinsa.

Kun Kalle oli viisivuotias, perhe lähti kesälomalla kyläilemään Tampereelle Mikko Alatalon luo. Hänen kodissaan oli studio, jossa oli rummut. Tampereella olisi ollut paljon kaikkea tekemistä, ja vanhemmat kyselivät Kallelta eikö mentäisi Särkänniemeen tai leikkipuistoon, mutta Kallea ei kiinnostanut. Hän ei osannut vielä soittaa, mutta koko vierailun ajan hän halusi vain istua rumpujen äärellä ja rummuttaa. Kalle epäilee että hän raunioitti kaikkien hermot alituisella rummuttamisellaan. Tampereen reissu taisi kuitenkin olla alkusysäys muusikon uralle.

Kallen elämän biisi on Mikko Alatalon Ihmisen ikävä toisen luo. Alatalo sävelsi ja sanoitti surumielisen kappaleen yhdessä Harri Rinteen kanssa, ja se on yksi Alatalon tunnetuimpia ja toivotuimpia kappaleita. Elämäni Biisi -ohjelmassa Kalle pääsi esittämään elämänsä biisin yhdessä lapsuutensa idolin kanssa.

Mikko Alatalo laulaa.
Mikko Alatalo Mikko Alatalo laulaa. Kuva: Yellow Film & TV Mikko Alatalo,Elämäni Biisi

Musiikkiviihdeohjelma Elämäni Biisi lauantaisin 14.3.2020 alkaen klo 22.15, katsottavissa myös Areenassa.

Pelaa kotipelejä!

Katsojat pääsevät osallistumaan leikkiin tekemällä oman arvausrivinsä ohjelmaan liittyvällä mobiilipelillä.

Elämäni Biisi -jaksopeliä voi pelata studiovieraita vastaan ohjelman aikana, tai kaveripeliä milloin vain omilla elämän biiseillä.
Pelit löytyvät maksuttomasta yle.fi-sovelluksesta - lataa tämän linkin takaa kännykkääsi sopiva sovellusversio. Jos sinulla on jo yle.fi-sovellus asennettuna puhelimeesi, varmista että se on päivitetty uusimpaan versioon.

Jaa pelituloksesi somessa tunnisteella #elämänibiisi ja voita arvonnassa Elämäni Biisi -kangaskassi.