Hyppää pääsisältöön

Hauskimmat ja pahimmat saunamokat – 7 nolointa kömmähdystä

Kaverin puolesta kyselen -podcastin Anna Karhunen ja TIia Rantanen
Kaverin puolesta kyselen -podcastin Anna Karhunen ja TIia Rantanen Kuva: Hannu Haapasalo podcast

Mikä on nolointa, mitä saunassa voi sattua? Oletko tarranut höyrysaunassa vahingossa vastakkaisen sukupuolen sukukalleuksiin? Näkikö koko naapurusto, kun kaveri vilvoitteli nakuna? Heittikö joku niin sanottua väärää vettä kiukaalle? Supersuosittu Kaverin puolesta kyselen -podcast teki Saunapäivän spesiaalijakson, ja tässä Anna Karhunen ja Tiia Rantanen jakavat kavereiden mehevimmät löylymokat. Kuuntele ja lue – naurutakuu!

Kädet omalla puolella

Kaveri oli varhaisteini-ikäisenä epävarmimmillaan, ja häntä hirvitti erityisesti vastakkainen sukupuoli. Tietysti juuri silloin järjestettiin luokkaretki kylpylään, jossa nuori kaveri joutui kauhukseen oman luokan poikien ja miesopettajan kanssa uima-altaaseen ihan uimapuvussa. Jo suihkutiloihin päästyään kaveri hukkasi ystävänsä ja päätti sännätä lähimpään saunaan sen kummempia ajattelematta. Oven takaa paljastui höyrysauna, jossa kaveri yritti etsiä istumapaikkaa ja kavereitaan käsikopelolla. Hän löysi sokkona yhden rappusen ja oli asettamassa käsiään seuraavalle kammetakseen itsensä ylemmäs.

Yhtäkkiä hän tunsi kätensä alla jotakin hikistä ja karvaista – ja kuuli korvissaan hirvittävän tuskan parkaisun ja koko liudan kirosanoja. Kaveri oli epähuomiossa napannut kiinni miesopettajan paljaista sukukalleuksista ja yrittänyt hypätä tämän syliin. Sekasaunominen ei ole sen jälkeen enää maistunut.

Yhtäkkiä hän tunsi kätensä alla jotakin hikistä ja karvaista – ja kuuli korvissaan hirvittävän tuskan parkaisun.

Sensuellia saunasisustamista

Kaveri oli ensimmäistä kertaa mökkeilemässä tuoreen puolisonsa vanhempien mökillä. Kaikki oli sujunut oikein mukavasti, ja nelikko viihtyi yhdessä hyvin. Kun tuli aika saunoa, vanhemmat päästivät nuorenparin löylyihin ensimmäisenä. Kuten usein nuoren lemmen suhteen voi käydä, pari päätyi vähän tuhmailemaan löylyhuoneessa ja homma meni aika kuumaksi.

Kaverin rakastaja hommaili kaverin alakerrassa oikein mallikkaasti, ja kaveri tarrasi kiinni saunan seinään kiinnitettyyn selkänojaan. Yhtäkkiä kuului räsähdys ja kaveri huomasi pitelevänsä kädessään puolitoistametristä laudanpätkää. Oven takana tulevat appivanhemmat huutelivat huolissaan, mitä on tapahtunut. Siinä oli nuorella parilla tämän löylyn jällkeen posket punaisena erittäin monesta syystä!

Rilliä lissää, eihän tää tunnu missään!

Kaveri on likinäköinen ja yleensä saunoo ilman silmälaseja, vaikka onkin ilman niitä vähän sokeanpuoleinen. Tällä kertaa hän kuitenkin saunoi rillit päässään, koska oli uudessa tuttavaporukassa eikä halunnut haparoida ja mokailla löylyissä. Saunassa silmälasien metallisangat kuitenkin kuumenivat, ja kaveri laittoi rillinsä löylykiulun kylmään veteen jäähtymään. Voit arvata, mitä kävi. Seurauksena oli, että hetken päästä tämä jäähdyttely oli unohdettu ja rillit lensivät kauhan kautta kiukaalle. Tuli tehtyä vähän erilainen vaikutus uuteen tuttavaporukkaan!

Seurauksena oli, että hetken päästä tämä jäähdyttely oli unohdettu ja rillit lensivät kauhan kautta kiukaalle.

Löylyt, jotka veivät jalat alta

Kaveri oli treffeillä, jotka päätyivät saunaan. Kaksikko viihtyi saunan lauteilla pitkään keskustellen päivän polttavista aiheista. Kun tuli aika lähteä vilvoittelemaan parvekkeelle, kaveri menetti pesuhuoneessa tajuntansa. Lienee liikaa löylytellyt. Kun kaveri yritti nousta ylös, hän pyörtyi uudelleen. Deitti vei kaverin sängylle lepäilemään ja jäi itse viereen juttelemaan. Kas kummaa, kesken kaiken deitiltäkin lähti taju, ja hän kaatui avoimeen vaatekaappiin. Pariskunta tapailee tietojemme mukaan edelleen – eikä ihme, veiväthän he toisiltaan jalat alta. Vai olikohan se sauna, joka sen teki?

Tarttuvaa saunaintoa

Kaverilla on tapana syödä purkkaa ennen nukkumaanmenoa, jotenkin erikoinen tuuturutiini. Tällä kertaa kaveri oli nukahtanut purkka suussa, onneksi ei sentään tukehtunut. Vasta seuraavan työpäivän aikana vessassa käydessään hän tajusi, että purkka oli vierinyt suusta yön aikana lakanoille ja tarttunut alapään karvoitukseen kiinni. No, ei sitä saanut irroitettua, eikä vessassa ollut tietenkään saksia, joten kaveri päätti siistiä purkkapuskan illalla kotona. Hän unohti koko homman.

Töiden jälkeen hän meni salille ja jumppasi rutiinilla tutun salitreenin. Jumpan jälkeen hän meni saunaan nauttimaan omasta rauhastaan. Lauteilla kaveri huomasi yllätyksekseen, että kovettunut purkka pehmeni lämmöstä ja tarttui peflettiin kiinni. Siinä oli selittelemistä, kun kaveri repi epätoivoissaan suihkun puolella peflettiä irti alapäästään ja tietysti juuri sillä samaisella hetkellä pesutiloihin astui sisään toinen suihkuttelija.

Saunasheivaajan painajainen

Kaveri oli kuullut vinkin, että ihokarvat kannattaa ajella saunassa, koska karvat pehmenevät lämmössä. Ajelu sujui hyvin, ja kaveri oli vaikuttunut tästä vinkistä. Lopuksi vaahtoinen ja karvainen höylä piti huuhdella. Kaveri dippasi sen kummempia ajattelematta löylykiuluun. Karvoja jäi leijumaan pieni lautta pinnalle ja silti kaveri jostain hetken mielijohteesta päätti heittää kiulusta vettä kiukaalle. Haju vaahdosta ja karvoista oli sanoinkuvaamaton. Aivan kuin joku olisi pissinyt ja heittänyt kaikki mahdolliset muutkin eritteet kiukaalle. Se saunareissu ei raikastanut!

Sattumalta sauna lämpimänä

Kaveri oli Tinder-treffeillä. Oltiin sovittu, että kaveri ja deitti tapaavat pikaisesti teekupin ääressä ennen kuin kaverin täytyi mennä töihin iltavuoroon. Deitti haki kaverin luokseen, tarjosi teetä ja jutteli mukavia, mutta kipinä ei syttynyt. Yhtäkkiä deitti sanoi kaverille: “Kuule mulla sattuu olemaan sauna päällä, mennäänkö löylyihin?”

Kaverin piti lähteä jo pian töihin, joten hän ilmoitti, ettei saunominen nyt kiinnosta. Deitti päätti kuitenkin mennä lauteille yksin ja jätti kaverin keittiöön jäähtyvän teekupin kanssa. Kaveri odotteli kärsivällisesti, että deitti tulisi saunasta, ja yhtäkkiä hän sai puhelimeensa tekstiviestin. Se oli deitiltä. “Tuu tänne makuuhuoneeseen”, siinä luki. Deitti köllötteli saunanraikkaana pyyhe päällä sängyssä ja viittoili kaveria kutsuvasti luokseen. Kaveri pyysi deittiä pukemaan päälle ja käynnistämään auton, sillä työvuoro alkaisi puolen tunnin päästä. Eivät sitten tavanneet sen koommin.

Kuuntele lisää saunamokia tästä:

Tarinoita on kerätty joukkoistamalla Kaverin puolesta kyselen -podcastin instagramissa

Ja käy vastaamassa seksikyselyymme tästä. Jotkut ovat nimittäin väittäneet, etteivät seksi ja sauna kuuluisi yhteen. Kaverit kertoo meille vähän eri juttuja...

Teksti: Anna Karhunen ja Tiia Rantanen