Hyppää pääsisältöön

Trauma – brittitrilleri poikansa menettäneen isän taistelusta

Poikansa menettänyt isä etsii brittitrillerissä pakkomielteisesti syyllistä poikansa kuolemaan.
John Simm nähdään psykologisen trillerin pääosassa. Poikansa menettänyt isä etsii brittitrillerissä pakkomielteisesti syyllistä poikansa kuolemaan. Kuva: Tall Story Pictures / ITV Yle TV1,John Simm,trauma

TV1 perjantaisin 5. - 22.7.2019 klo 21.05 - 21.50, uusinta maanantaisin n. klo 23.45, Areenassa

Kahden isän, Danin ja Jonin, hyvin erilaiset elämät törmäävät kun Danin teini-ikäinen poika joutuu Lontoossa sairaalaan kohtalokkain seurauksin.

Epätoivoinen ja murtunut Dan Bowker (John Simm) uskoo, että hänen 15-vuotias Alex-poika (Albie Marber) olisi voitu pelastaa. Tekikö nuorukaisen leikannut traumakirurgi Jon Allerton (Adrian Lester) virheen?

Press- ja Doctor Foster -sarjan käsikirjoittajan Mike Bartlettin uusi psykologinen trilleri Trauma (16) seuraa kahden miehen ja heidän perheidensä elämää keskellä traagisia tapahtumia.

Poikansa menettänyt isä etsii brittitrillerissä pakkomielteisesti syyllistä poikansa kuolemaan.
Traumakirurgin roolin näyttelee Adrian Lester. Poikansa menettänyt isä etsii brittitrillerissä pakkomielteisesti syyllistä poikansa kuolemaan. Kuva: Tall Story Pictures / ITV Yle TV1,Adrian Lester,trauma

Poikansa menettänyt isä ei pysty käsittelemään suruaan, vaan ryhtyy hakemaan tarkoitusta hajonneelle maailmalleen. Hänen täytyy löytää joku, jota syyttää poikansa kuolemasta.

Kuinka pitkälle epätoivoinen, kolmen lapsen isä on valmis menemään saadakseen oikeutta? Mitä yhden miehen taistelu aiheuttaa hänelle ja perheelle? Riittääkö mikään hyvittämään nuorukaisen kuoleman? Saako kukaan kaivattua mielenrauhaa?

Kolmiosaisen draamasarjan muita rooleja ovat muun muassa Lisa Allerton (Rowena King), Susie Bowker (Lyndsey Marshal), Alana Allerton (Jade Anouka) ja Nora Banker (Jemina Rooper).

Trauma. Idea ja käsikirjoitus: Mike Bartlett. Ohjaus: Mark Evans. Tuotanto: Tall Story Pictures, ITV, Britannia, 2018.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.