Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Onko Rauta-aika tuttu? Testaa, tunnistatko Kalevalasta kertovan suursarjan hahmot!

Kuvassa vedessä Soli Labbart eli Lemminkäisen äiti sarjassa Rauta-aika. Kuvan päälle muokattu kuvat muista roolihahmoista: Pohjolan emäntä Kristiina Halkola, Ilmari eli Kari Heiskanen ja Väinö eli Kalevi Kahra.
Tunnistatko Rauta-ajan roolihahmot? Kuvassa vedessä Soli Labbart eli Lemminkäisen äiti sarjassa Rauta-aika. Kuvan päälle muokattu kuvat muista roolihahmoista: Pohjolan emäntä Kristiina Halkola, Ilmari eli Kari Heiskanen ja Väinö eli Kalevi Kahra. Kuva: Yle/Antero Tenhunen. Kuvakollaasi: Hannele Amonoo Rauta-aika

Suursarja Rauta-aika on kansalliseepoksemme Kalevalan aineksia käyttävä itsenäinen teos. Testaa, tunnetko vuonna 1982 ensiesitetyn sarjan hahmoja! Rauta-aika on nyt katsottavissa Areenassa.

Lue lisää:

Rauta-aika kiisti kuvittavansa Kalevalaa

"Unohda Kalevala", kuului käsikirjoittaja Paavo Haavikon neuvo ohjaaja Kalle Holmbergille. Kunnianhimoinen työryhmä noudatti neuvoa, ja pitkään työstetty neliosainen Rauta-aika oli valmistuessaan vuonna 1982 sensaatio. Teoksesta muodostui vedenjakaja kalevalaisen maailman tulkintaperinteessä.

Elävän arkiston testit

Kommentit