Hyppää pääsisältöön

Viikon 27 vinkit: Saunapäivä-sarja, Kikka-radiodraama ja kovia kansainvälisiä sarjauutuuksia!

Gogi Mavromichalis, Mikko Kekäläinen ja Tuija Pehkonen saunan edessä vasta kädessä "lyöntiasennossa".
Saunapäivä-sarja alkaa lauantaina 6.7. Gogi Mavromichalis, Mikko Kekäläinen ja Tuija Pehkonen saunan edessä vasta kädessä "lyöntiasennossa". Kuva: Warner Bros. International Television Production Finland Oy Saunapäivä

Jos heinäkuu ei sään puolesta ala helteisenä, Ylen kanavilla on kuumaa tarjontaa luvassa. Lauantaina pyörähtää nimittäin käyntiin Saunapäivä-sarja, jossa Tuija Pehkonen, Mikko Kekäläinen ja Gogi Mavromichalis kiertävät Suomessa ja maailmalla tutustumassa erilaisiin saunaporukoihin ja -tapahtumiin sekä eri maiden saunakulttuureihin. Luvassa on hikeä, hämmentäviä kokemuksia ja taatusti hyviä löylyjä! Ohjelma on osa Ylen kesän Saunapäivä-kampanjaa, joka huipentuu 27.7. koko Suomen yhteiseen Saunapäivään!

Viikko alkaa värikkäissä tunnelmissa, kun Radio Suomen 20-osainen musiikkidraama Kikka - tarina tähdestä alkaa! Kikka eli Kirsi Sirén oli yksi Suomen menestyneimmistä naisartisteista ja suosittu viihdyttäjä. Hänen rohkeutensa puhutti monia erityisesti 1990-luvulla, mutta kuka Kikka oikeastaan oli? Sarjan kaikki jaksot ovat jo kuunneltavissa Yle Areenassa.

Heinäkuun ensimmäisellä viikolla starttaavat myös brittikomedia Kuokkavieras ja Mike Bartlettin uusi viiltävä brittiläinen draamasarja Trauma, jossa teini-ikäinen poika puukotetaan ja hän kuolee leikkauspöydälle. Poikansa menettäneen isän tuska on niin valtava, ettei hän pysty käsittelemään suruaan vaan ryhtyy hakemaan mielekkyyttä hajonneelle maailmalleen. Hänen täytyy löytää joku, jota syyttää poikansa kuolemasta. Kuinka pitkälle epätoivoinen isä on valmis menemään naulatakseen syyllisen, ja mitä se aiheuttaa hänelle ja hänen perheelleen?

Hieman iloisemmissa tunnelmissa ollaan Kuokkavieraan parissa. Simon Blackwellin (mm. Rouva varapresidentti, Politiikan nappula, Peep Show) kirjoittama uusi brittikomedia kehittelee ja kerii auki mysteeriä. Kun legendaarinen maalaispubin isäntä kuolee, hänen ainoa poikansa, saamaton ja avioeron kärsinyt lakimies Stephen palaa kaupungista kotiin ryhtyäkseen kapakoitsijaksi. Mutta kuin tyhjästä isän hautajaisiin lennähtää kaiken nähnyt ja kokenut Andrew, joka sanoo aikoinaan viettäneensä elämänsä viisi ihaninta kuukautta perheen kasvattilapsena. Kukaan ei kylläkään muista Andrewta, koska perheessä oli vuosien varrella kolmisenkymmentä kasvattia.

Viikolla nähdään myös muita uusia sarjastartteja sekä HBO:n toimintajännärisarjan Strike Backin uusi, viides tuotantokausi, jossa perustetaan uusi, tehokas kansainvälisen terrorismin torjuntayksikkö Ryhmä 20. Lisäksi päästään muun muassa tutustumaan Agatha Christien maailmaan hänestä kertovan dokumentin kautta. Agatha Christien - rikosten kuningatar dokumentti kysyy, kuka oli Agatha Christie, modernin dekkarin äiti, joka loi legendaariset fiktiiviset hahmot Hercule Poirotin ja Neiti Marplen?

Tarjolla on myös kesäkatsottavaa Yle Areenassa, länkkäriklassikko Lännen villikissa sekä luontodokumenttien puolella uusi, neliosainen Villieläinten jäljillä -sarja.

Katso viikon kaikki tv- ja radiotärpit alta!

MAANANTAI 1.7.

Kutsuvieras

Yle Radio Suomi arkisin 1.- 26.7.2019 klo 13.02 + Areena
Kuuntele ohjelma Areenassa tästä
Mistä puhuisit, jos sinulle tarjottaisiin radiossa tunti aikaa? Heinäkuussa Radio Suomessa kuullaan 20-osainen ohjelmasarja, jossa tunnetut suomalaiset puhuvat tunnin ajan itseään koskettavasta teemasta ja omasta elämästään, ja samalla kuuntelijat saavat mahdollisuuden kurkistaa hänen ajatusmaailmaansa ja kokemuksiinsa. Ohjelmassa vuorottelevat Kutsuvieraan itse valitsema musiikki ja hänen puheensa.

Kahdenkymmenen vieraan joukossa on yhtä paljon naisia ja miehiä tieteen, taiteen ja yritysmaailman aloilta. Vieraat ovat eri ikäisiä ja tulevat eri puolilta Suomea. Sarjan aloittaa 1.7. musiikkimoguli Pekka Ruuska, joka puhuu pärjäämisestä. Lisäksi ensimmäisellä viikolla puhujina ovat Saara Aalto (2.7.), Maarit Feldt-Ranta (3.7.), Jari Sinkkonen (4.7.) ja Salla Simukka (5.7.). Kutsuvieras-sarjan esikuva on huippusuosittu ruotsalainen Sommar i P1 (Kesä P1 kanavalla), jota on tehty 1950-luvun lopulta lähtien. Kymmenen vuotta sitten sarja alkoi Yle Vegassa ja laajenee nyt myös Radio Suomeen.

Kikka - tarina tähdestä

Yle Radio Suomi arkisin klo 17.30 + Yle Areena 1.7. - 26.7.2019
Kuuntele ohjelma Areenassa tästä
20-osainen musiikkidraama alkaa! "Let's mennään! Näytetään niille miten Tampereen likat pistää talon sekasin!" Kikka eli Kirsi Sirén (1964 - 2005) oli yksi Suomen menestyneimmistä naisartisteista ja suosittu viihdyttäjä. Hänen rohkeutensa puhutti monia erityisesti 1990-luvulla, mutta kuka Kikka oikeastaan oli? Radio Suomen heinäkuussa kuullaan 20-osainen musiikkidraama, joka pohjautuu Kikan elämään ja uraan.

Tarina vie kuuntelijan Kikan vauhdikkaaseen maailmaan, hittibiisien tekoon Juha ja Ilkka Vainion kanssa, Syksyn sävelestä Euroviisukarsintoihin, keikoille Nivalasta Merikarvialle, Pukevasta Anttilaan, torille ja tv-ruutuun. Käsikirjoitus: Paula Salminen. Ohjaus: Minna Nurmelin. Äänisuunnittelu: Jukka Herva ja Joonatan Kotila. Kikan roolissa Hanna Vahtikari. Yle Draaman tuottaman sarjan jaksot lähetetään radiossa arkisin 1.- 26.7. klo 17.30 (toinen lähetys klo 23.15). Yle Areena täydentää kesän Kikka-tarjontaa.

Ilmeikäs Kikka katsoo sinisillä silmillään kameraa pinkkiä taustaa vasten. Kuvaan lisätty teksti: Kikka - tarina tähdestä.
Kikka - Tarina tähdestä. Ilmeikäs Kikka katsoo sinisillä silmillään kameraa pinkkiä taustaa vasten. Kuvaan lisätty teksti: Kikka - tarina tähdestä. Kuva: Erik Uddström, Tuuli Laukkanen / Yle Kikka,tarina tähdestä

Uuden maailman heinäkuu

Yle Radio 1 heinäkuussa eri aikoina
Kanada ja Yhdysvallat pääsevät valokeilaan tänä kesänä, kun Yle Radio 1:n perinteinen teemaheinäkuu on Uuden maailman heinäkuu. Teemakuukauden aikana paneudutaan Pohjois-Amerikan olemukseen ja elämään. Aiheita löytyy musiikista ja muusta kulttuurista historiaan ja politiikkaan – nykyajassa ja historian lehdillä. - Yle Radio 1 on vuodesta 2005 valinnut heinäkuuksi yhden teeman, jota käsitellään kautta ohjelmiston eri näkökulmista.

Kesäkatsottavaa Areenassa

Born to Dance
Katso ohjelma Areenassa tästä
Uusiseelantilainen tanssileffa Born to Dance kertoo kunnianhimoisesta nuoresta miehestä Tusta, joka kapinoi isänsä tahtoaan vastaan tavoittelemalla ammattiuraa hiphop-tanssijana.

Storm Rider
Katso ohjelma Areenassa tästä
Amerikkalainen hevoselokuva Storm Rider kertoo hemmotellusta teinistä Danista, jonka isä joutuu vankilaan. Tämän seurauksena Dani muuttaa setänsä luokse hevostilalle. Millainen vaikutus hevosilla on Daniin ja miten hänen elämänsä muuttuu maalla asuessaan?

Not so Sweet Sixteen
Katso ohjelma Areenassa tästä
Kaksiosainen dokumenttisarja Not so Sweet Sixteen kertoo neljästä hyvin erilaisesta brittinuoresta ja heidän 16-vuotisbileistään. Dokumenttisarja seuraa nuorten valmistautumista juhliin ja näyttää samalla nuorten eroavaisuudet ja yhteneväisyydet luokkaeroista huolimatta.

kaksi miestä ja heidän keskellään nainen seisovat kädet taskuissaan haastavan näköisesti. Naisen edessä seisoo joku.
Born to Dance. kaksi miestä ja heidän keskellään nainen seisovat kädet taskuissaan haastavan näköisesti. Naisen edessä seisoo joku. Kuva: Matt Klitscher Sector 7 Productions / SANDREW METRONOME DISTRIBUTION A/S elokuvat,Born to dance

Huutokauppakesä 1/8 - uusi, toinen tuotantokausi alkaa!

Yle Fem klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Auktionssommar, Ruotsi 2018) Huutokauppakesässä kaksi paria kisaa jälleen toisiaan vastaan huutamisen jalossa taidossa. Tehtävänä on hankkia huutokaupan parhaat tavarat tismalleen samalla summalla. Taistoon tarvitaan aimo annos taitoa mutta myös reippaasti hyvää tuuria. Ohjelmaa juontaa Sofia Rågenklint ja tuomareina sekä tavaroiden arvon määrittelijänä toimivat Maria Granström ja Mats Bergstrand. Yle Areena 90 päivää

Nuorehko nainen ja mies istuvat yleisössä.
Huutokauppakesä. Nuorehko nainen ja mies istuvat yleisössä. Kuva: Yle/SVT Bilden asiaohjelmat,Huutokauppakesä

Yle Live: Sunrise Avenue

Yle TV2 klo 22.10
Katso ohjelma Areenassa tästä
Harvinainen Sunrise Avenuen Suomen-keikka suorana Ruisrockin Rantalavalta. "Ruisrock on kesän kohokohta meille!" kansainvälisesti menestyneen yhtyeen laulusolisti Samu Haber sanoo. Uusinta

Samu Haber laulamassa.
Yle Live: Sunrise Avenue. Samu Haber laulamassa. Kuva: Yle Kuvapalvelu Yle Live,Yle Live: Sunrise Avenue

Ensimmäinen rakkaus 1/4 - uusi sarja alkaa!

Yle Fem klo 00.30
Katso ohjelma Areenassa tästä
(De første kærester, Tanska 2018) Ensirakkauteen mahtuvat sekä kaikkein ihanimmat että hankalimmat tunteet. Nicolai ja Julia ovat toistensa ensimmäiset ja tunteet ovat usein pinnassa. Nicolai pelkää rakastavansa Juliaa enemmän ja siksi menettävänsä hänet. Kun Zelina ja Johannes eivät ole ole yhdessä, tuntevat he olevansa hukassa. Siksipä he viettävät kaiken liikenevän ajan yhdessä.

TIISTAI 2.7.

Agatha Christie - rikosten kuningatar

Yle Teema klo 20.00 ja Yle Areena 1.7.
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Agatha Christie - Queen of Crime, Saksa 2018) Kuka oli Agatha Christie, modernin dekkarin äiti, joka loi legendaariset fiktiiviset hahmot Hercule Poirotin ja Neiti Marplen? Agatha Christien kirjoja on myyty noin kaksi miljardia kappaletta ja niitä on käännetty 44 kielelle. Yle Areena 90 päivää

Agatha Christie katsoo kameraan kahden korkean kirjapinon välistä.
Agatha Christie - rikosten kuningatar. Agatha Christie katsoo kameraan kahden korkean kirjapinon välistä. Kuva: Bridgeman Images / Yle Kuvapalvelu Agatha Christie,Agatha Christie - rikosten kuningatar

Astronautti: Maailman kovin ammatti 1/6 - uusi sarja alkaa!

Yle TV2 20.00 ja Yle Areena 1.7.
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Astronauts: Toughest Job In The Universe, Britannia 2018) Tusina eri alojen ammattilaisia osallistuu mahdollisimman paljon oikeiden astronauttitestien kaltaiseen kokeeseen. Tavoitteena on erilaisin testein selvittää, kenessä olisi oikeasti ainesta avaruuteen. Astronautilta vaaditaan paitsi huipputason fyysistä kuntoa, myös reaktio- ja oppimiskykyä, matemaattista lahjakkuutta ja loistavia sosiaalisia taitoja. Päätuomarina toimii oikea astronautti Chris Hadfield, joka on mm. johtanut kansainvälistä avarusasemaa. Voittaja saa Chrisin henkilökohtaisen suosituksen, jolla on painoarvoa kun ESA (European Space Agency) seuraavan kerran aloittaa uusien astronauttien hakuprosessin. Yle Areena 30 päivää

Historia: Viktoriaanisen ajan perintö 1/4

Yle Teema klo 21.00 ja katalogina Areenassa 1.7.
Katso ohjelma Areenassa tästä
(How The Victorians Built Britain, Britannia 2018) Viktoriaanisella ajalla syntyi sen näköinen Britannia, johon me olemme tottuneet. Ajanjaksoon mahtuu suuri muutos, jonka aikana syntyi ikonisia rakennuksia, toimiva joukkoliikenne ja käänteentekevää teknologiaa. Ensimmäinen jakso käsittelee joukkoliikennettä. Kuningatar Viktorian hallintokaudella tehtiin mullistavia uudistuksia Britannian infrastruktuuriin, ja ajan insinööritaitojen hedelmistä nautitaan edelleen. Michael Buerk selvittää, miten joukkoliikenne syntyi ja Lontoon maanalainen rautatie rakennettiin. Sarja on katsottavissa Areenasssa 28.9. saakka.

Mies seisoo ja katsoo kameraan hymyillen taustallaan hevoskärryt.
Historia: Viktoriaanisen ajan perintö. Mies seisoo ja katsoo kameraan hymyillen taustallaan hevoskärryt. Kuva: Yle Kuvapalvelu Historiaohjelmat (Tv),Historia: Viktoriaanisen ajan perintö

KESKIVIIKKO 3.7.

Jättiläisaskeleet - jazzin ihmevuosi 1959

Yle Radio 1 klo 17.10 + Yle Areena
Kuuntele ohjelma Areenassa tästä
Vuonna 1959 musiikkimaailmassa kohisi, sillä tuolloin tehtiin ennennäkemätön määrä jazzklassikoita. Toimittaja Pasi Heikura ja jazztietäjä J-P Vuorela matkaavat 8-osaisessa radiosarjassa keittiön pöydän äärellä Dwight "Ike" Eisenhowerin kylmän sodan aikaisiin Yhdysvaltoihin tutkimaan levyjä, joiden jälkeen jazz ei ollut entisensä. Miles Davisin Kind Of Blue'sta aloitetaan. Hyvässä uranosteessa kiitänyt Miles Davis tuo yhtyeelleen maaliskuussa studioon kuusi uutta ennätyksellisen hidasta biisiä ja solisteille joukon ääniä, joita sooloissa sai käyttää. Tuloksena on maailman parhaiten myynyt jazzlevy. - Ohjelma on Uuden maailman heinäkuun ohjelmistoa.

Prisma: Pysy nuorena 1/3

Yle TV1 klo 19.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(How to Stay Young, Britannia 2018) Kuinka elää terveempänä ja pidempään? Keho vanhenee koko ajan, mutta voiko sisäelimien vanhenemista hidastaa omalla toiminnalla? Tutkijat seuraavat vapaaehtoisia ihmiskokeessa kolmen kuukauden ajan. Millainen on elintapojen vaikutus sydämen toimintaan ja krooniseen stressiin? Tuotanto: BBC. Yle Areena 30 päivää

Lue dokumenttisarjasta lisää täällä!

Kolmiosainen dokumenttisarja paljastaa käytännön keinoja, joilla voi hidastaa kehon ikääntymistä.
Prisma: Pysy nuorena. Kolmiosainen dokumenttisarja paljastaa käytännön keinoja, joilla voi hidastaa kehon ikääntymistä. Kuva: Copyright BBC Yle TV1,Prisma: Pysy nuorena

TORSTAI 4.7.

Heinäkuun Toivotut: Mun ainoot 30 minsaa 1-12

Yle Areena
Kolmekymppinen Jaana jumittaa LoveBurger-nimisessä hampurilaispaikassa. Elämä on tässä, mutta tuntuu silti menevän ohi. Jotakin puuttuu, ja se joku astuu sisään eräänä sateisena torstai-iltana. Musatuottaja Ville, ritari mustassa nahkarotsissa, hurmaa Jaanan sankarillisuudellaan. Jaanaa viedään, niin myös Villeä. Matkalla on vain muutama pieni mutka: Villen vaimo, Jaanan vanhemmat, ex-poikaystävä. Kaikesta kuitenkin selvitään, kun on ne torstai-illan ainoot 30 minsaa aikaa. 12-osainen draamakomedia on Yle Draaman tuotanto vuodelta 2013.

Heinäkuun toivotut: Paratiisi 1-2 ja Ota ja omista 1-32

Yle Areena

Paratiisi on uusperheen tarina 14-vuotiaan Ruutin silmin. Äidin uuden miehen mukana perheeseen tulee myös Pii, 13, pikkuvanha ja kovapintainen pissis. Ruut haluaa siskopuolesta eroon, kunnes oivaltaa, että Piin asenne ja taidot voivat olla ratkaisu ongelmiin. Yle Draaman tuotanto vuodelta 2010.

Ota ja omista on komediasarja avioparista ja vaimon ystävättärestä. Malla ja Rami Rannan perhe-elämä mullistuu totaalisesti, kun Mallan ystävätär Anu muuttaa väliaikaisesti Rantojen olohuoneeseen. Sinkku-Anu tuo mukanaan vakiintuneen parin perhe-elämään kaikki lajit tunteita ja tilanteita. Kuka pysyy yhdessä ja kenen kanssa? TV2 Teatteriohjelmien 32-osainen komedia vuodelta 1997.

Milla Kangas ja Hennariikka Laaksola rooleissaan pikaruokaravintolan kassalla sarjassa Mun ainoot 30 minsaa.
Mun ainoot 30 minsaa. Milla Kangas ja Hennariikka Laaksola rooleissaan pikaruokaravintolan kassalla sarjassa Mun ainoot 30 minsaa. Kuva: Yle/Laura Pohjavirta Mun ainoot 30 minsaa,Milla Kangas,Hennariikka Laaksola

Puutarhakisa 1/8 - uusi tuotantokausi

Yle Fem klo 18.30
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Trädgårdskampen) Ruotsin kymmenen etevintä harrastepuutarhuria ryhtyy ratkomaan keskinäistä paremmuuttaan pudotuspeliperiaatteella. Yksi joukosta putoaa joka viikko ja lopuksi komeimman puutarhan luonut voittaa. Tuotanto: SVT, 2014 /Nordvision. Suomenkielinen tekstitys. Yle Areena 30 päivää

Dokumenttiprojekti: Perheraunio (S)

Yle TV1 klo 19.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Dokumentti eteläkorealaisesta perheestä, joka onnistui saavuttamaan yläluokkaisen unelmaelämän kiinteistöjä välittämällä 1980-luvulla. Vuosikymmen myöhemmin omaisuus hävisi yhdessä yössä talouskriisin iskiessä Aasiaan. Ohjaus: Minji Ma Tuotanto: Shangma Pictures ja Napafilms. Yle Areena 30 päivää

Vanha hieman haalistunut värikuva etelä-korealaisesta perheestä
Dokumenttiprojekti: Perheraunio. Vanha hieman haalistunut värikuva etelä-korealaisesta perheestä Kuva: Yle perheet,dokumenttiprojekti: perheraunio

Strike Back 1-10 - uusi, viides tuotantokausi!

Yle Areena jaksot 1-5 ajalla 3.7. - 1.8. ja jaksot 6-10 ajalla 7.8. - 5.9.2019
Yle TV2 joko 5 jaksoa 4.7. ja 8.8. alkaen klo 22.00 tai jakso viikoittain torstaisin klo 22.00 alkaen 4.7.2019
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Strike Back, S5) HBO:n toimintajännärisarjan uusissa jaksoissa perustetaan uusi, tehokas kansainvälisen terrorismin torjuntayksikkö Ryhmä 20. Kun fanaattinen terroristi Omair Idrisi pakenee Syyrian viranomaisilta, länsimaiden on pysäytettävä hänen suunnittelemansa suurhyökkäys, joka mullistaisi koko modernin sodankäynnin. Idrisiä ei pysäytetä totutuin keinoin. Eversti Adeena Donovan saa tehtäväkseen löytää Idrisi ja hajottaa hänen terrorismiryhmänsä .Uuteen torjuntayksikköön hän valitsee Samuel Wyattin, Thomas ”Mac” McAllisterin, Adeena Donovanin ja Gracie Novinin. Vasta perustetun ryhmän on nyt löydettävä ja tuhottava Idrisin maailmanlaajuinen terroristiverkosto samalla, kun se yrittää oppia, miten ryhmän jokainen, uusi jäsen toimii. Pääosissa: Warren Brown (Thomas ”Mac” McAllister), Daniel MacPherson (Samuel Wyatt), Nina Sosanya (Adeena Donovan), Alin Sumarwata (Gracie Novin), Roxanne McKee (Natalie Reynolds), Don Hany (Omair Idrisi). Tuotanto: HBO

Kaksi naista ja kaksi miestä kävelevät aseiden kanssa takanaan rauniot.
Strike Back. Kaksi naista ja kaksi miestä kävelevät aseiden kanssa takanaan rauniot. Kuva: Yle Kuvapalvelu Strike Back

Ulkolinja: Mies Lähi-Idän varjoista (12)

Yle TV1 klo 22.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(This World: Iran - the Shadow Commander) Islamilaisen vallankumouskaartin komentaja Qasem Suleimani on ollut yksi maailman pelätyimmistä miehistä lähes 20 vuoden ajan. Suleimanin johtamat Quds-joukot ovat olleet toimijana useissa Lähi-idän kriiseissä, kuten Iranin, Syyrian ja Jemenin sodissa, mutta Suleimani on pysytellyt tietoisesti taustalla. Yle Areena 28 päivää

Qasem Suleimani
Ulkolinja: Mies Lähi-idän varjoista. Qasem Suleimani Kuva: AFP / KHAMENEI.IR / Public Domain Ulkolinja,Ulkolinja: Mies Lähi-idän varjoista

Kino Klassikko: Kaunotar ja hirviö (7)

Yle Teema klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(La belle et la bête, Ranska 1946) Fantasiaelokuvan mestarin Jean Cocteaun maaginen ja kaunis klassikko hirviöstä, joka vangitsee kaunottaren linnaansa ensin rangaistukseksi ja sitten rakkaudesta. Pääosissa Jean Marais ja Josette Day. Uusinta. Yle Areena 7 päivää

Kaunotar ja hirivö, Josette Day ja Jean Marais. Kuva Jean Cocteaun samannimisestä elokuvasta (1946).
Kino Klassikko: Kaunotar ja hirviö. Kaunotar ja hirivö, Josette Day ja Jean Marais. Kuva Jean Cocteaun samannimisestä elokuvasta (1946). Kaunotar ja hirviö,Teemalauantai,Jean Cocteau,elokuvat,satuelokuvat,Jean Marais,Josette Day

PERJANTAI 5.7.

Kino: Valheiden labyrintti (12)

Yle Teema klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Im Labyrinth des Schweigens, Saksa 2014) Vuodesta 1958 käynnistyvä tosipohjainen elokuva nuoresta saksalaisesta syyttäjästä, joka yrittää viedä entiset natsirikolliset oikeuteen mutta törmää kaikkialla vaikenemisen ja valheiden salaiittoon. Ohjaus: Giulio Ricciarelli. Uusinta. Yle Areena 14 päivää

Mies seisoo kirjasto/lehtihuoneen keskellä.
Kino: Valheiden labyrintti. Mies seisoo kirjasto/lehtihuoneen keskellä. Kuva: Heike Ulrich / Claussen + Wöbke + Putz Filmproduktion GmbH / Universal Pictures elokuvat,Kino: Valheiden labyrintti

Trauma (16) 1/3 - uusi sarja alkaa!

Yle TV1 klo 21.05
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Trauma) Mike Bartlettin, Doctor Fosterin luojan, uusi raastava minisarja viiltää syvältä. Kun rakas ihminen kuolee yllättäen, joskus menetys on niin kova isku, että kuoleman mielettömyys vääristää kyvyn järkevään ajatteluun. Mitä silloin voi pahimmillaan tapahtua?

Teini-ikäinen poika, jolla piti olla elämä edessä, puukotetaan ja hän kuolee leikkauspöydälle. Poikansa menettäneen isän tuska on niin valtava, ettei hän pysty käsittelemään suruaan vaan ryhtyy hakemaan mielekkyyttä hajonneelle maailmalleen. Hänen täytyy löytää joku, jota syyttää poikansa kuolemasta. Dan lähtee liikkeelle aivan väärästä päästä. Hän ryhtyy epäilemään, olisiko poika ollut pelastettavissa. Tekikö ensiapuosaston lääkäri virheen, mokasiko sairaala?

Danin on löydettävä joku syyllinen, ja tästä hän tekee missionsa. Todellinen syyllinen, pojan puukottaja, ei joudu hänen tulilinjalleen. Toisin käy leikkaavalle lääkärille, Jonille, jonka elämään Dan määrätietoisesti luikertaa, ja uhkan tunne voimistuu kaiken aikaa. Kuinka pitkälle epätoivoinen isä on valmis menemään naulatakseen syyllisen, ja mitä se aiheuttaa hänelle ja hänen perheelleen? Mikä ylipäätään riittää hyvittämään nuorukaisen kuoleman? Pääseekö kumpikaan mies ja perhe lopulta yli tästä traumasta?

Pääosissa: John Simm, Adrian Lester, Albie Marber, Jemima Roper, Rowena King, Jade Anouka. Idea ja käsikirjoitus: Mike Bartlett. Ohjaus: Mark Evans. Tuotanto: Tall Story Pictures, ITV, Britannia, 2018. Yle Areena 30 päivää

Lue brittitrilleristä lisää täällä!

Poikansa menettänyt isä etsii brittitrillerissä pakkomielteisesti syyllistä poikansa kuolemaan.
Trauma. Poikansa menettänyt isä etsii brittitrillerissä pakkomielteisesti syyllistä poikansa kuolemaan. Kuva: Tall Story Pictures / ITV Yle TV1,John Simm,trauma

LAUANTAI 6.7.

Kuokkavieras (12) 1/6 - uusi sarja alkaa!

Yle TV1 klo 18.15
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Back) Simon Blackwellin (Rouva varapresidentti, Politiikan nappula, Peep Show) kirjoittama uusi brittikomedia kehittelee ja kerii auki mysteeriä. Kun legendaarinen maalaispubin isäntä kuolee, hänen ainoa poikansa, saamaton ja avioeron kärsinyt lakimies Stephen palaa kaupungista kotiin ryhtyäkseen kapakoitsijaksi. Hän on jopa innostunut asiasta; jospa nyt saavuttaisi jotain elämässä.

Mutta kuin tyhjästä isän hautajaisiin lennähtää kaiken nähnyt ja kokenut Andrew, joka sanoo aikoinaan viettäneensä elämänsä viisi ihaninta kuukautta perheen kasvattilapsena. Kukaan ei kylläkään muista Andrewta, koska perheessä oli vuosien varrella kolmisenkymmentä kasvattia. Kaunopuheinen Andrew hurmaa Stephenin äidin ja sisaren, mutta Stephen pitää häntä käenpoikana, sosiopaattina, ehkä jopa rikollisena, joka Lahjakkaan Herra Ripleyn tavoin imaisee muiden elämän. Stephen aikoo kaivaa esiin totuuden.

Päärooleissa: David Mitchell, Robert Webb, Louise Brealey, Geoff McGivern, Penny Down. Tuotanto: A That Mitchell & Webb Company/Big Talk Productions/Channel 4, Britannia, 2017. Yle Areena 20 päivää

Lue komediasarjasta lisää täällä!

Uusi brittikomedia Kuokkavieras seuraa kahden miehen kissa ja hiiri -leikkiä.
Kuokkavieras. Uusi brittikomedia Kuokkavieras seuraa kahden miehen kissa ja hiiri -leikkiä. Kuva: NICKY JOHNSTON / BBC Yle TV1,Kuokkavieras

Villieläinten jäljillä 1/4 - uusi sarja alkaa!

Yle Fem klo 18.30
Katso ohjelma Areenassa tästä
(I rovdjurens spår, Ruotsi 2018) Luontodokumenttisarja susista, ketuista, karhuista ja jääkarhuista. Sarjan kolmannessa jaksossa liikutaan myös Kainuussa katsomassa karhuja ja susia. Yle Areena 90 päivää

Susi
Villieläinten jäljillä. Susi Kuva: SVT/Yle Kuvapalvelu luonto-ohjelmat,Villieläinten jäljillä

Saunapäivä - tv-sarjassa kierretään saunomassa

Yle TV1 klo 19.30
Katso ohjelma Areenassa tästä
Toimittaja-juontaja Tuija Pehkonen, Puoli seitsemän juontaja Mikko Kekäläinen ja Yle Kioskin toimittaja Constantinos ”Gogi” Mavromichalis kiertävät Saunapäivä-tv-sarjassa niin Suomessa kuin ulkomailla tutustumassa erilaisiin saunaporukoihin ja -tapahtumiin sekä eri maiden saunakulttuureihin.

Tuija kutsuu jokaiseen jaksoon kaksi ulkomaista sosiaalisen median vaikuttajaa ja vie kansainväliset vieraansa kesätapahtumiin - autolla, jonka perässä kulkee Tuijan kultainen peräkärrysauna. Tuija vieraineen poikkeaa niin siirrettävien saunojen festivaaleille Kalajärvellä, Midnight Sun -saunatapahtumaan Allas Sea Pooliin Helsinkiin kuin saunanlämmityksen MM-kilpailuihin Laukaalle.

Mikko puolestaan tapaa saunojia ympäri Suomea ja jalkautuu suomalaisten saunaporukoiden keskuuteen ottamaan selvää siitä, mitä sauna meille oikein merkitsee. Gogi ottaa selvää, miten muualla maailmassa saunotaan – hänen mukanaan pääsemme kokemaan turkkilaisessa hamamissa vähemmän hellan pesuoperaation, opiskelemaan saunamaisterin johdolla Saksassa, kannustamaan japanilaista tiimiä saunanlämmityksessä Tokiossa ja tutustumaan pietarilaisiin korttelisaunoihin Venäjällä. Ohjelma huipentuu suoraan finaalilähetykseen Saunapäivänä 27.7 jolloin saunotaan, juhlitaan ja pidetään hauskaa yhdessä! Suoran lähetyksen pääpaikkana on Tampereen Ratinan alue, mutta kaksituntisessa suorassa lähetyksessä liikutaan ympäri Suomea.

Lue lisää tästä!

Saunapäivä-ohjelmien kolme juontajaa hymyilevät saunakärryn edessä.
Saunapäivä. Saunapäivä-ohjelmien kolme juontajaa hymyilevät saunakärryn edessä. Kuva: Warner Finland Saunapäivä

American Epic – juurimusiikin juurilla

Yle Teema klo 20.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
American Epic kertoo aikakaudesta, jolloin Amerikka ensi kertaa kuuli itsensä. Kymmenen vuoden työn tuloksena syntynyt upea musiikkidokumenttisarja käy kolmessa osassaan läpi amerikkalaisen juurimusiikin historiaa ja ensimmäisiä levytyksiä 1920-luvulla ja haastaa nykymuusikot ottamaan mittaa idoleistaan. Sarjan päätteeksi perjantaina 26.7. nähdään huikea studiokonserttielokuva The American Epic Sessions, jossa nykymuusikot Nasista Elton Johniin ja Willie Nelsonista Alabama Shakesiin taltioivat 1920-luvun tekniikalla idoliensa lauluja Jack Whiten ja T Bone Burnettin isännöimässä studiossa. Uusinta

Mississippi John Hurt ja kitara. Arkistokuva dokumenttisarjasta American Epic.
American Epic - juurimusiikin juurilla. Mississippi John Hurt ja kitara. Arkistokuva dokumenttisarjasta American Epic. American Epic,Amerikkalainen roots-musiikki,Mississippi John Hurt,teeman rockdokumentit

Länkkärikesä: Lännen villikissa (12)

Yle Teema klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Ramrod, Yhdysvallat 1947) Nuori nainen menettää miehen mutta perii ranchin ja yrittää puolustaa sitä sekä miehisin että naisellisin asein. Pääosissa Veronica Lake ja Joel McCrea. Ohjaus: Andre De Toth. Uusinta. Yle Areena 7 päivää

Veronica Lake elokuvassa Lännen villikissa
Länkkärikesä: Lännen villikissa. Veronica Lake elokuvassa Lännen villikissa Kuva: Lions Gate International Ramrod,teeman elokuvat

SUNNUNTAI 7.7.

Tallinnan laulujuhlien avajaiskonsertti

Yle Teema klo 12.00 ja suorana Yle Areenassa
Katso ohjelma Areenassa tästä
Isänmaani on rakkaani: tällä teemalla on tuhansittain kuorolaisia ja kansantanssi- ja voimistelijaryhmiä kerääntynyt viikonlopuksi Tallinnaan juhlimaan maineikkaiden laulujuhlien 150-vuotista historiaa ja tanssijuhlien 85-vuotista taivalta. Tallinnan tunnelmallisella Laululavalla pidettävän kuorojen avajaiskonsertin teemana on "Opettajalle". Pääkapellimestarina toimii Peeter Perens. T: ETV, Viro. Selostajat: Marko Gustafsson ja Päivi Puukka.

Radio Variaatio: Hotellimuusat Manhattanilla

Yle Radio 1 klo 18.00 + Yle Areena
Kuuntele ohjelma Areenassa tästä
Radioessee kahdesta päivästä New Yorkissa ja siitä, mitä Manhattan tekee ihmiselle. Millainen on todellinen New York: rajattoman mielikuvituksen tuote vai julma asfalttiviidakko? Teatteriohjaaja Hilkka-Liisa Iivanainen ja kirjailija Riikka Pulkkinen vaeltavat läpi marraskuisen New Yorkin ja rakastuvat elämän keinotekoisuuteen sekä metrojen kolinaan. Radioessee on muokattu samojen tekijöiden podcast-sarjan materiaaleista. Podcast-sarja julkaistaan kokonaisuudessaan Areenassa samaan aikaan. Ohjaus ja käsikirjoitus, esiintyjät: Hilkka-Liisa Iivanainen ja Riikka Pulkkinen. Äänisuunnittelu: Tuomas Skopa. Tuottajat: Iira Halttunen, Juha-Pekka Hotinen, Radiogalleria. Ohjelma on Uuden maailman heinäkuun ohjelmistoa.

Lilja 4-ever (16)

Yle Fem klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Ruotsi 2002) Karu kuvaus Liljasta, 16-vuotiaasta venäläistytöstä, jonka unelma paremmasta elämästä saa ruman lopun. Ohjaus: Lukas Moodysson. Pääosissa: Oksana Akinshina, Artiom Bogutjarski. Uusinta. Yle Areena 30 päivää

Lilja och Natasha festklädda och sminkade på nattklubb.
Lilja 4-ever. Lilja och Natasha festklädda och sminkade på nattklubb. Kuva: Per-Anders Jörgensen Lilja 4-ever,Lukas Moodysson

Lue myös - yle.fi:stä poimittua