Hyppää pääsisältöön

Kansainvälinen laulaja Saara Aalto: kaikki on mahdollista kun sanoo asioille kyllä

Saara Aalto.
​Saara Aalto on osallistunut mm. seuraaviin kilpailuihin: Talent Suomi, The Voice of Finland, Ison-Britannian X-Factor ja Euroviisut. Hän on julkaissut neljä studioalbumia. Vuonna 2019 Aalto osallistui Ison-Britannian Dancing on Ice -luisteluohjelmaan. Saara Aalto. Kuva: Parad Media ja Mathias Heinänen / Yle Kutsuvieras,Saara Aalto

Valinnoilla, unelmilla ja niiden toteuttamisella on elämässä suuri rooli. Saara Aalto on toteuttanut musiikillisia unelmiaan lapsuuden pianotunneilta saakka. Elämä on osoittanut hänelle, että uskomattomia yhteensattumia voi tapahtua. On vain tehtävä työtä unelmiensa eteen ja annettava asioiden tapahtua.

Monet Saara Aallon unelmista ovat sellaisia, joihin hän on tähdännyt ja valmistautunut koko elämänsä ajan. Niitä ovat esimerkiksi muusikkona toimiminen ja esiintyminen isoilla lavoilla.

– Osa unelmista taas on sellaisia, jotka on leijailleet mun alitajunnassa ja sitten yhtäkkiä jotain uskomatonta tapahtuu ja mut johdatellaan juuri oikeaan paikkaan tai oikean ihmisen luo.

Saara Aalto soittaa lapsena mummin harmoonia, pikkusisko Suvi laulaa
Saara soittaa mummin harmoonia, pikkusisko Suvi laulaa. Saara Aalto soittaa lapsena mummin harmoonia, pikkusisko Suvi laulaa Kuva: Saara Aallon kuva-albumi. Kutsuvieras,Saara Aalto

Kaikkien unelmat ovat yhtä tärkeitä

Saara Aallolla on ollut myös yksittäisiä hulluja unelmia.

– Olen halunnut antaa ääneni Disney-prinsessalle, olen halunnut edustaa Suomea Euroviisuissa ja laulaa duettoja Andrea Bocellin kanssa.

Kutsuvieras-ohjelmassa kuullaan, miten uskomattomia reittejä pitkin erilaiset unelmat ovat Saara Aallon elämän eri vaiheissa toteutuneet.

– Mä ajattelin, että jos mä olen rehellinen itselleni ja teen niitä asioita, jotka innostaa mua, mulle kyllä löytyy se just mun oma paikka tässä maailmassa.

On tärkeätä miettiä, mitä menestyminen elämässä ja musiikkimaailmassa tarkoittaa omalla kohdalla.

Saara voitti "paras sävellys"-palkinnon Kotkan Merilaulukilpailuissa vuonna 1997.
Saara voitti "paras sävellys"-palkinnon Kotkan Merilaulukilpailuissa vuonna 1997. Saara voitti "paras sävellys"-palkinnon Kotkan Merilaulukilpailuissa vuonna 1997. Kuva: Markus Aalto. Kutsuvieras,Saara Aalto

Se mikä Suomessa oli liikaa, oli maailmalla liian vähän

– Teininä kuorossa mulla oli liian iso ja solistinen ääni, ryhmätanssiesityksissä liikkeet liian isoja ja sooloesityksissäkin tuntui, että piti aina olla vähän varpaillaan ja pienentää omaa ilmaisuaan.

Kutsuvieras-ohjelmassa Saara Aalto kertoo, miten hän pääsi 17-vuotiaana edustamaan Suomea tv-laulukisoihin Romaniaan. Sieltä hän sai esiintyä isosti isolla lavalla.

– Onneksi olen uskonut, että mun unelmat on ihan yhtä hyviä kuin muiden ja että ne on saavutettavissa.

Ohjelman lopussa kuullaan miten Aallon käyntikortti päätyy keväisenä päivänä kuuluisan liikemiehen Richard Bransonin lompakkoon.

Katarina Blomqvist

Ohjelma Kutsuvieras lähetetään Yle Radio Suomessa heinäkuussa arkipäivisin klo 13.02. Uusinta keskiyöllä

Ohjelman musiikki:
Brandi Carlile: The Story
Abba: The Winner Takes it All
Lauren Aquilina: Kings
Andrea Bocelli & Sarah Brightman: Time to say goodbye, Con te Partiro
Pink: A Million Dreams
Saara Aalto: Dance Like Nobody’s Watching


Kuuntele ja lataa Kutsuvieras-ohjelmia Areenassa

Kutsuvieraat kesällä 2019: Pekka Ruuska, Saara Aalto, Maarit Feldt-Ranta, Jari Sinkkonen, Salla Simukka, Mika Anttonen, Sirpa Kähkönen, Kari Enqvist, Tiina Jauhiainen, Miki Liukkonen, Minna Tervamäki, Pata Degerman, Päivi Lipponen, Henrik Dettmann, Heli Vaaranen, Risto Pelkonen, Mimosa Willamo, Kauko Röyhkä, Hilkka Olkinuora ja Peter Vesterbacka.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi