Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Perheraunio – Etelä-Korean talouskriisi periytyi vanhemmilta lapsille

Dokumentti eteläkorealaisesta perheestä, joka saavutti unelmaelämän, mutta menetti kaiken.
Ohjaaja Minji Man vanhemmat vaurastuivat kiinteistöbisneksessä, mutta menettivät Aasian talouskriisissä kaiken. Dokumentti eteläkorealaisesta perheestä, joka saavutti unelmaelämän, mutta menetti kaiken. Yle TV1,dokumenttiprojekti: perheraunio

TV1 torstaina 4.7.2019 klo 19.00 - 20.00, uusinta sunnuntaina 7.7. klo 13.00, Areenassa

Eteläkorealainen perhe onnistui saavuttamaan yläluokkaisen unelmaelämän kiinteistökaupoilla 1980-luvulla. Vuosikymmen myöhemmin omaisuus hävisi yhdessä yössä, kun talouskriisi iski Aasiaan.

Ohjaaja Minji Ma kuvaa dokumenttielokuvassaan Perheraunio, mitä hänen perheessään tapahtui, kun talouskupla puhkesi. Dokumentti on sukellus ohjaajan perheen ja Etelä-Korean talouden lähihistoriaan.

Minjin vanhemmat keräsivät omaisuutta kiinteistöbisneksessä. Perheen tytär kasvoi kauniissa ja tilavassa kodissa leluvuorten keskellä. Äiti kuvasi ahkerasti kotivideoita, joissa pikku-Minji esiintyy röyhelömekoissaan.

Talouskriisin jäljet ulottuvat uuteen sukupolveen

Taloudellisen tilanteen romahtaminen järkytti perheenjäsenten välisiä suhteita. Tytär alkoi hävetä vanhempiaan ja erkaantui heistä. Vuosia myöhemmin tytär palaa vanhempiensa luo selvittääkseen, voisivatko he olla jälleen perhe.

Minji joutuu keskelle isän ja äidin taloudellisia ongelmia. Vanhemmat eivät suostu muuttamaan varakkaiden asuinalueelta, vaikka pariskunta aiotaan häätää vuokra-asunnosta. Kiinteistöihin pakkomielteisesti suhtautuvat isä ja äiti odottavat suurta onnenpotkua, joka ratkaisisi heidän huolensa.

Ohjaaja Minji Ma on turhautunut paitsi vanhempiensa tilanteeseen myös omaan velkaantumiseensa ja epävarmaan elämään sekä tulevaisuuteen. Talouskriisin jäljet ulottuvat nyt nuoren ohjaajan sukupolveen.

Family In The Bubble. Ohjaus: Minji Ma. Tuotanto: Shangma Pictures ja Napafilms, Etelä-Korea, 2018.

 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.