Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Perheraunio – Etelä-Korean talouskriisi periytyi vanhemmilta lapsille

Dokumentti eteläkorealaisesta perheestä, joka saavutti unelmaelämän, mutta menetti kaiken.
Ohjaaja Minji Man vanhemmat vaurastuivat kiinteistöbisneksessä, mutta menettivät Aasian talouskriisissä kaiken. Dokumentti eteläkorealaisesta perheestä, joka saavutti unelmaelämän, mutta menetti kaiken. Yle TV1,dokumenttiprojekti: perheraunio

TV1 torstaina 4.7.2019 klo 19.00 - 20.00, uusinta sunnuntaina 7.7. klo 13.00, Areenassa

Eteläkorealainen perhe onnistui saavuttamaan yläluokkaisen unelmaelämän kiinteistökaupoilla 1980-luvulla. Vuosikymmen myöhemmin omaisuus hävisi yhdessä yössä, kun talouskriisi iski Aasiaan.

Ohjaaja Minji Ma kuvaa dokumenttielokuvassaan Perheraunio, mitä hänen perheessään tapahtui, kun talouskupla puhkesi. Dokumentti on sukellus ohjaajan perheen ja Etelä-Korean talouden lähihistoriaan.

Minjin vanhemmat keräsivät omaisuutta kiinteistöbisneksessä. Perheen tytär kasvoi kauniissa ja tilavassa kodissa leluvuorten keskellä. Äiti kuvasi ahkerasti kotivideoita, joissa pikku-Minji esiintyy röyhelömekoissaan.

Talouskriisin jäljet ulottuvat uuteen sukupolveen

Taloudellisen tilanteen romahtaminen järkytti perheenjäsenten välisiä suhteita. Tytär alkoi hävetä vanhempiaan ja erkaantui heistä. Vuosia myöhemmin tytär palaa vanhempiensa luo selvittääkseen, voisivatko he olla jälleen perhe.

Minji joutuu keskelle isän ja äidin taloudellisia ongelmia. Vanhemmat eivät suostu muuttamaan varakkaiden asuinalueelta, vaikka pariskunta aiotaan häätää vuokra-asunnosta. Kiinteistöihin pakkomielteisesti suhtautuvat isä ja äiti odottavat suurta onnenpotkua, joka ratkaisisi heidän huolensa.

Ohjaaja Minji Ma on turhautunut paitsi vanhempiensa tilanteeseen myös omaan velkaantumiseensa ja epävarmaan elämään sekä tulevaisuuteen. Talouskriisin jäljet ulottuvat nyt nuoren ohjaajan sukupolveen.

Family In The Bubble. Ohjaus: Minji Ma. Tuotanto: Shangma Pictures ja Napafilms, Etelä-Korea, 2018.