Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Etelä-Savon aiheet pääsevät nyt Ylen alueuutisissa paremmin esille

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä vastaus on lähetetty Savon Sanomille 3.7.2019.

Seppo Kononen pohtii Savoa ilmassa -kolumnissaan (SS 2.7.2019), miksi Etelä-Savon uutiset tulevat nykyisin yhdessä Keski-Suomen uutisten kanssa. Aiemmin Etelä-Savon uutiset olivat osa Itä-Suomen uutisia.

Valtaosa Ylen alueellisista tv-uutisista kautta maan tehdään kahden maakunnan asioista ja pääosin kahden toimituksen voimin.

Etelä-Savon näkökulmasta alueen aiheet pääsevät nyt paremmin esille kuin aiemmin kolmen maakunnan jakamassa Itä-Suomen uutisissa. Ja jo nyt voidaan todeta, että Etelä-Savosta on tullut alueellisia tv-sisältöjä enemmän kuin aiemmin. Lisäksi sellaiset aiheet, jotka koskettavat sekä Pohjois-Savoa että Etelä-Savoa, nähdään molemmissa tv-lähetyksissä.

Sekä Keski-Suomen että Etelä-Savon näkökulmasta sisältö syvenee ja monipuolistuu, kun aikaa asioille on enemmän. Tämä antaa myös toimittajille enemmän aikaa syventyä oman alueen aiheisiin.

Uudistus myös lisää Ylen alueellisen tv-uutispalvelun tasavertaisuutta, sillä aiemmin Itä-Suomen uutisten aikaa jakoi kolme maakuntaa.

Yle lähettää alueuutisia Suomessa 10 alueelta. Alueuutiset nähdään arki-iltaisin Yle TV1:ssä klo 17.06 ja 18.21.

Aki Karjalainen
päällikkö, Yle Mikkeli ja Yle Jyväskylä