Hyppää pääsisältöön

"Kikalla surisee aina" – Kikan laulut ja teot kahdessa minuutissa

Laulajatar Kikan esiintymiset Yleisradion ohjelmissa jättivät harvoin katsojia kylmiksi. Koostimme ikimuistoisimmat hetket yhteen arkistopotpuriksi. Koosteen esiintymiset on vuosilta 1986–2000.

Artisti nimeltä Kikka on kesän tähti

Valokuvaaja käski vain parikymppistä Kikkaa laihduttamaan 20 kiloa – “Kikka ymmärsi heti, että näin pitää tehdä, jos haluaa tähdeksi”

Miten rakentui visuaalinen brändi nimeltä Kikka?

Nännit näkyvät pinkin topin läpi, nainen katsoo kameraan. Toisessa kuvassa avonaisen farkkutakin alta ei näy paitaa vaan pelkkää ihoa, melkein toinen rintakin. Kolmannessa kuvassa pitkähihainen paita on kääritty alas niin, että olkapäät ja rintakehä ovat paljaana. Onko kuvissa naisen seksuaalisuuden soihdunkantaja vai hyväksyntää hakeva nuori nainen? Levy-yhtiön setien luoma rahasampo vai päämäärätietoinen musiikin ammattilainen? Millainen oli vahvasti visuaalinen brändi nimeltä Kikka ja miten se rakennettiin?