Hyppää pääsisältöön

Laura Voutilaisen elämän biisi kertoo oman tien valitsemisesta

Laura Voutilainen esiintyy, kuvassa myös kitaristi Marzi Nyman.
Laura Voutilainen esiintyy, kuvassa myös kitaristi Marzi Nyman. Kuva: Yellow Film & TV Laura Voutilainen,Elämäni Biisi,Marzi Nyman

Laura Voutilaisen elämän biisi on Mr. Misterin Kyrie

Laura Voutilainen on ollut kiintotähtenä suomalaisella musiikkitaivaalla jo 90-luvun alkupuolelta lähtien. Laura on jatkanut siitä asti uraansa muuntautumiskykyisenä artistina, joka on keikkailun ja levytysten lisäksi esiintynyt musikaalinäyttelijänä sekä tehnyt myös äänirooleja animaatioelokuvissa. Laura nousi suuren yleisön tietoisuuteen läpimurtohitillään Kerran. Laura esitti samaisen laulun Elämäni Biisi -ohjelmassa, koska se oli yhden studiovieraan elämän biisi, ja samalla kertaa Laura paljasti ja esitti myös oman elämänsä biisin, joka on Mr. Misterin Kyrie.

Kappale julkaistiin vuonna 1985 ja se oli iso hitti sekä USA:ssa että Euroopassa. Mr. Mister oli pop-bändi, eikä mitenkään uskonnollinen, mutta bändin laulaja Richard Page on kuvannut Kyrie-kappaletta tietynlaiseksi rukoukseksi. Kyrie eleison on kreikkaa ja tarkoittaa "Herra armahda", ja sanoja toistetaan esim. katolilaisessa messussa. Mr. Misterin Kyrie-kappaleen kertosäkeessä lauletaan yön pimeydestä, ja tiestä jota pitkin täytyy kulkea, ja tavallaan pyydetään suojelusta matkalle. Moni ei varmaankaan ajattele tai tiedä sanojen hengellistä alkuperää kuunnellessaan kappaletta.

Laura löysi Kyrie-kappaleen jo varhaisnuoruudessa, mutta on palannut siihen uudelleen aikuisena, ja siitä on tullut hänen voimabiisinsä. Lauran mielessä kappaleen nimi on ylistys sille polulle minkä ihminen on itse valinnut kulkea.

Laura Voutilainen esiintyy.
Laura Voutilainen esiintyy. Kuva: Yellow Film & TV Laura Voutilainen,Elämäni Biisi

Musiikkiviihdeohjelma Elämäni Biisi lauantaisin klo 21.15 TV1, katsottavissa myös Areenassa.

Pelaa kotipelejä!

Katsojat pääsevät osallistumaan leikkiin tekemällä oman arvausrivinsä ohjelmaan liittyvällä mobiilipelillä.

Elämäni Biisi -jaksopeliä voi pelata studiovieraita vastaan ohjelman aikana, tai kaveripeliä milloin vain omilla elämän biiseillä.
Pelit löytyvät maksuttomasta yle.fi-sovelluksesta - lataa tämän linkin takaa kännykkääsi sopiva sovellusversio. Jos sinulla on jo yle.fi-sovellus asennettuna puhelimeesi, varmista että se on päivitetty uusimpaan versioon.

Jaa pelituloksesi somessa tunnisteella #elämänibiisi ja voita arvonnassa Elämäni Biisi -kangaskassi.

 • Irina löysi elämänsä biisin Imatrankosken rannalla

  Irina: Turvabiiseihin voi palata yhä uudelleen.

  Irinan elämän biisi on Coldplayn Magic Irinan ensimmäinen soololevy ilmestyi viisitoista vuotta sitten, ja Irina juhli sitä tämän vuoden keväällä juhlakiertueen merkeissä. Myös uusi albumi on tulossa myöhemmin.

 • Laura Voutilaisen elämän biisi kertoo oman tien valitsemisesta

  Kyrie-biisi antaa voimaa Laura Voutilaiselle.

  Laura Voutilaisen elämän biisi on Mr. Misterin Kyrie Laura Voutilainen on ollut kiintotähtenä suomalaisella musiikkitaivaalla jo 90-luvun alkupuolelta lähtien. Laura on jatkanut siitä asti uraansa muuntautumiskykyisenä artistina, joka on keikkailun ja levytysten lisäksi esiintynyt musikaalinäyttelijänä sekä tehnyt myös äänirooleja animaatioelokuvissa.

 • Elämäni Biisi – Lapsuuden idolin Mikko Alatalon studion rummut viitoittivat Kalle Torniaiselle tietä tulevaan ammattiin

  Kalle Torniaisen rumpalitaival alkoi jo viisivuotiaana

  Kalle Torniaisen elämän biisi on Mikko Alatalon Ihmisen ikävä toisen luo Kalle Torniainen on Elämäni Biisi -sarjan bändin kapellimestari, joka luotsaa taitavista muusikoista koostuvaa bändiä ja myös soittaa siinä itse. Kalle on myös tehnyt ohjelman biisien sovitukset yhdessä bändin ja torvisovitukset tehneen bändin trumpetistin Jukka Eskolan kanssa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Elämäni biisi