Hyppää pääsisältöön

Laura Voutilaisen elämän biisi kertoo oman tien valitsemisesta

Laura Voutilainen esiintyy, kuvassa myös kitaristi Marzi Nyman.
Laura Voutilainen esiintyy, kuvassa myös kitaristi Marzi Nyman. Kuva: Yellow Film & TV Laura Voutilainen,Elämäni Biisi,Marzi Nyman

Laura Voutilaisen elämän biisi on Mr. Misterin Kyrie

Laura Voutilainen on ollut kiintotähtenä suomalaisella musiikkitaivaalla jo 90-luvun alkupuolelta lähtien. Laura on jatkanut siitä asti uraansa muuntautumiskykyisenä artistina, joka on keikkailun ja levytysten lisäksi esiintynyt musikaalinäyttelijänä sekä tehnyt myös äänirooleja animaatioelokuvissa. Laura nousi suuren yleisön tietoisuuteen läpimurtohitillään Kerran. Laura esitti samaisen laulun Elämäni Biisi -ohjelmassa, koska se oli yhden studiovieraan elämän biisi, ja samalla kertaa Laura paljasti ja esitti myös oman elämänsä biisin, joka on Mr. Misterin Kyrie.

Kappale julkaistiin vuonna 1985 ja se oli iso hitti sekä USA:ssa että Euroopassa. Mr. Mister oli pop-bändi, eikä mitenkään uskonnollinen, mutta bändin laulaja Richard Page on kuvannut Kyrie-kappaletta tietynlaiseksi rukoukseksi. Kyrie eleison on kreikkaa ja tarkoittaa "Herra armahda", ja sanoja toistetaan esim. katolilaisessa messussa. Mr. Misterin Kyrie-kappaleen kertosäkeessä lauletaan yön pimeydestä, ja tiestä jota pitkin täytyy kulkea, ja tavallaan pyydetään suojelusta matkalle. Moni ei varmaankaan ajattele tai tiedä sanojen hengellistä alkuperää kuunnellessaan kappaletta.

Laura löysi Kyrie-kappaleen jo varhaisnuoruudessa, mutta on palannut siihen uudelleen aikuisena, ja siitä on tullut hänen voimabiisinsä. Lauran mielessä kappaleen nimi on ylistys sille polulle minkä ihminen on itse valinnut kulkea.

Laura Voutilainen esiintyy.
Laura Voutilainen esiintyy. Kuva: Yellow Film & TV Laura Voutilainen,Elämäni Biisi

Musiikkiviihdeohjelma Elämäni Biisi lauantaisin 14.3.2020 alkaen klo 22.15, katsottavissa myös Areenassa.

Pelaa kotipelejä!

Katsojat pääsevät osallistumaan leikkiin tekemällä oman arvausrivinsä ohjelmaan liittyvällä mobiilipelillä.

Elämäni Biisi -jaksopeliä voi pelata studiovieraita vastaan ohjelman aikana, tai kaveripeliä milloin vain omilla elämän biiseillä.
Pelit löytyvät maksuttomasta yle.fi-sovelluksesta - lataa tämän linkin takaa kännykkääsi sopiva sovellusversio. Jos sinulla on jo yle.fi-sovellus asennettuna puhelimeesi, varmista että se on päivitetty uusimpaan versioon.

Jaa pelituloksesi somessa tunnisteella #elämänibiisi ja voita arvonnassa Elämäni Biisi -kangaskassi.