Hyppää pääsisältöön

Pank – pankin nousu ja uho, draamasarja Viron villeistä vuosista

Virolainen draamasarja kuvaa yksilöiden ja yhteiskunnan voimakasta muutosta 90-luvulla.
Virolaisen draamasarjan pääroolin näyttelee Sergo Vares. Virolainen draamasarja kuvaa yksilöiden ja yhteiskunnan voimakasta muutosta 90-luvulla. Kuva: Itamambuca Yle TV1,Pank

TV1 keskiviikkoisin 24.7. - 25.9.2019 klo 22.00 - 22.55, Areenassa

Viro julistautui jälleen itsenäiseksi, kun Neuvostoliitto romahti. Maan poliittinen järjestelmä ja taloudellinen tilanne olivat sekaisin.

Yksityistäminen ja rikastuminen nousivat nopeasti virolaisen yhteiskunnan suureksi haaveeksi. Maalla oli kiire ottaa jopa uhkarohkeita askelia päästäkseen nopeasti irti kommunismin perinnöstä ja tullakseen osaksi länttä.

Viron satavuotisjuhlan kunniaksi tuotettu tosipohjainen draamasarja Pank – pankin nousu ja uho (16) kuvaa maan villejä vuosia ja sitä miten 1990-luvulla maailma muuttui voimakkaasti Baltian maissa.

Toomas Pisuke (Sergo Vares) on opiskelija, jolla on ilmiömäinen laskupää. Rahoittaakseen opintonsa hän käy töissä huoltoasemalla, kunnes sattuma puuttuu peliin.

Virolainen draamasarja kuvaa yksilöiden ja yhteiskunnan voimakasta muutosta 90-luvulla.
Draamasarjan rooleissa nähdään Kati Outinen. Virolainen draamasarja kuvaa yksilöiden ja yhteiskunnan voimakasta muutosta 90-luvulla. Kuva: Itamambuca Yle TV1,Kati Outinen,Pank

Nuorelle Toomasille tarjotaan työpaikkaa Nordpankissa, joka pyrkii laajenemaan voimakkaasti. Hänet pestataan suoraan pankin valuuttamyyntiin, ja siitä alkaen nousu uralla on hurjaa.

Pankki on oma maailmansa, ja Toomas huomaa pian, että entinen elämä ja uusi ura sopivat huonosti yhteen. Onko hänen lopulta valittava niistä toinen? Vauhti on kovaa, mutta mikä on sen hinta?

Kymmenosaisessa sarjassa näyttelee myös Kati Outinen. Muissa päärooleissa ovat Evelin Võigemast, Gert Raudsep, Priit Võigemast, Inga Salurand ja Markus Luik.

Pank-sarja on ensimmäinen virolainen draamatuotanto, joka on myyty myös Yhdysvaltoihin.

Pank. Idea ja käsikirjoitus: Eero Epner ja Tarmo Jüristo. Ohjaus: Marianne Kõrver, Rainer Sarnet, Juhan Ulfsak ja Jan Erik Nõgisto. Tuotanto: Itamambuca, Viro 2018.

Keskustele