Hyppää pääsisältöön

Robin Packalen veti Ruisrockissa covereita, yhden täysin uuden biisin – ja jes, myös voltin!

Robin Packalen Ruisrockin lavalla valko-kirjavassa paidassa ja sinisissä farkuissa. Packalen pitää mikkiä kädessään ja toista kättään päänsä vierellä.
Robin Packalen Ruisrockin lavalla valko-kirjavassa paidassa ja sinisissä farkuissa. Packalen pitää mikkiä kädessään ja toista kättään päänsä vierellä. Kuva: Nelli Kenttä, YleX Robin,musiikki,Ruisrock

KEIKKA-ARVIO: Tänä keväänä suomalainen popmaailma vavahteli, kun koko kansan kultapoika Robin palasi tauolta parrasvaloihin. Paluuta oli odotettu, mutta sitä miten hän sen teki, ei. Nyt Robin Packalen esiintyi ensimmäistä kertaa suurelle yleisölle englaninninkielisellä materiaalillaan Ruisrockin lauantaipäivässä.

Robin Packalen näyttää tutulta. Hän hyppii ja juoksentelee lavalla ympäriinsä samalla tavalla kuin vuonna 2017.

Silloin tauolle jäi suomeksi skeittaamisesta ja paperilennokeista laulanut Robin. Sen jälkeen yksi asia on muuttunut merkittävästi: vuonna 2019 Ruisrockin lavalle nousee englanniksi aikuisempiin aiheisiin siirtynyt Robin Packalen.

Ympäristö on otollinen Turun oman Robin Packalenin ensimmäiselle festarikeikalle tauon jälkeen. Lauantainen Ruissalon ranta kylpee auringossa, ja aikaisesta alkamisajastaan huolimatta sadat festarijuhlijat ovat saapuneet todistamaan artistin paluuta Ruisrock-lavalle.

Luvassa on vajaa puolituntinen showcase-henkinen esittelykeikka, jonka tarkoituksena on ennen kaikkea muistuttaa kotiyleisöä, että Robin Packalen on taas täällä ja hän on täällä jäädäkseen.

Festariyleisöä Robin Packalenin Ruisrock-keikalla.
Yleisö otti englantiin vaihtaneen Robin Packalenin ilolla vastaan. Festariyleisöä Robin Packalenin Ruisrock-keikalla. Kuva: Nelli Kenttä, YleX Ruisrock,yleisö,festivaalit,Robin

Tyylilleen uskollisena Packalen säntäilee lavalla erivärisissä kengissään, mutta tällä kertaa ensimmäisenä biisinä ei kuulla Frontside Ollieta, vaan keikka startataan huhtikuussa julkaistulla Suit Thatilla.

Paluu kotikentälle on varmasti jännittävää, mutta artisti ei anna sen näkyä tai kuulua laulussaan. Jos hermostuneisuutta jossakin on havaittavissa, se on Packalenin välispiikeissä. Vaikuttaa siltä kuin artisti pelkäisi hiljaisten hetkien yleisössä rikkovan keikkataian, joten välttääkseen niitä hän pakkaa biisivälit täyteen hyväntuulista höpinää.

Sen hän tekee sen suomeksi, onneksi. Packalenin somepäivitysten vaihtumisessa englanniksi oli totuttelemista – laulukielestä puhumattakaan.

Robin Packalen Ruisrockin lavalla valko-kirjavassa paidassa ja rikkinäisissä farkuissa. Hän hymyilee ja pitää toista kättään rinnallaan, toisessa on mikrofoni.
Robin Packalen oli lavalla elementissään. Robin Packalen Ruisrockin lavalla valko-kirjavassa paidassa ja rikkinäisissä farkuissa. Hän hymyilee ja pitää toista kättään rinnallaan, toisessa on mikrofoni. Kuva: Nelli Kenttä, YleX Robin,musiikki,Ruisrock

Koska Packalen on julkaissut englanniksi vasta kaksi biisiä, kuullaan Ruisrockissa niiden lisäksi kaksi coveria. Shawn Mendesin tyylikäs Youth on tuttu YleX Livestä tältä keväältä, ja energinen versiointi Bruno Marsin Treasuresta on sekin varmasti Robbari-faneilla hallussa, löytyyhän siitä taltiointi Youtubesta jo kolmen vuoden takaa.

Biisit ovat ihan kivoja eikä niissä sinänsä ole mitään vikaa – se saavat yleisön laulamaan ja tanssimaan iloisesti mukana – mutta kyllä läpimurtoa maailmalle työstävältä Packalenilta mielellään kuulisi nimenomaan hänen artistiuttaan esitteleviä kappaleita.

Tuttujen popnimien kappaleita lainaamalla korostuu vain, kuinka kilpaillulle alustalle Packalen on tällä hetkellä pyrkimässä.

Eri kieli, sama mies

On ihanaa huomata, että vaikka laulukieli vaihtui, on mies edelleen sama.

Karismaattinen ja puhelias Packalen tanssittaa yleisöä tottunein elkein ja tarjoilee jotain, jota ilman Robin-kokemus olisi jäänyt vajaaksi. Treasuren alkuun nimittäin saatiin myös Robbari-ajoilta tuttu, näyttävä voltti. Jes!

Ennen kaikkea hänen laulunsa kuulostaa yhtä puhtaalta ja vireältä kuin aina ennenkin.

Erityisesti suomalaisilla musiikkimarkkinoilla se on Packalenin monista erottava vahvuus. Täällä ei ole itsestäänselvää, että artisti pystyy tanssimaan ja hyppimään eläväisesti ympäri lavaa ja samalla kuulostamaan virheettömältä laulussaan.

Kansainvälisellä musiikkikentällä, Packalenin nykyisillä markkinoilla, hyvältä kuulostaminen tanssin lomassa on tietysti itsestäänselvyys. Taidon hallitsemisesta ei siis ole haittaa maailmallakaan.

Robin Packalen Ruisrockin lavalla valko-kirjavassa paidassa. Hän pitää silmiä kiinni ja laulaa mikrofoniin, toinen käsi pään vieressä. Kuva rajattu rinnasta alaspäin.
Robin Packalen osoitti Rantalavalla olevansa edelleen kovatasoinen laulaja. Robin Packalen Ruisrockin lavalla valko-kirjavassa paidassa. Hän pitää silmiä kiinni ja laulaa mikrofoniin, toinen käsi pään vieressä. Kuva rajattu rinnasta alaspäin. Kuva: Nelli Kenttä, YleX Robin,musiikki,Ruisrock

Ennen keikan päättävää I’ll Be With You -paluusinkkua Packalen muistuttaa, että uutta musiikkia kyllä on tulossa, vaikka sitä ei tällä keikalla vielä ole kauheasti tarjota.

Pieni maistiainen tulevasta kuitenkin saadaan kun artisti esittää vielä julkaisemattoman Benefits-slovarin. Se tuo mieleen Shawn Mendesin tai Justin Timberlaken kaltaiset supertähdet, hyvässä ja pahassa. Benefits on kansainvälisen tason popbiisi, mutta toistaiseksi maailmalle tuntemattoman artistin esittämänä se saattaa jäädä isojen nimien varjoon.

Kaksikymmentäkaksi minuuttia se kestää, ja sitten on kiitosten aika.

– Sanoin just pojillekin, että tänään otetaan sitten ihan iisisti, kun me tullaan vetämään tämmönen pieni hassuttelusetti, hän naurahtaa. Packalen kertoo, ettei varautunut niin monipäiseen yleisöön kuin Rantalavalle häntä katsomaan on tullut.

Lopuksi hän lupaa, että pidemmät keikat uusien biisien kanssa ovat pian edessä. Se on hyvä, sillä turkulaisartisti pystyy paljon enempäänkin kuin hassuttelukeikkoihin.

Toivottavasti viimeistään seuraavana kesänä Robin Packalenin keikalla kuullaan täysmittainen setti ilman niitä ihan kivoja covereita.

YleX on Ruisrockin yhteistyökumppani.

Katso koko Robin Packalenin keikka alta!