Hyppää pääsisältöön

Naisten MM-jalkapallo Ylen kanavilla sai upeat katsojaluvut ja paljon kiittävää palautetta

Jalkapallokenttä, pallo ja kahden pelaajan jalat.
Jalkapallokenttä, pallo ja kahden pelaajan jalat. Kuva: Tomi Hänninen jalkapallo

Naisten jalkapallon MM-kisat olivat viime viikkoina Ylen tv-kanavilla ja Yle Areenassa suosituimpien ohjelmien joukossa.

Naisten huippujalkapallo löysi tänä kesänä Suomessa uskollisen ja innokkaan yleisön.
Naisten MM-kisat olivat Yle Areenan toiseksi katsotuin sisältökokonaisuus kisakuukauden aikana.

Eniten yleisöä keräsi sunnuntaina 7.7. pelattu USA:n ja Hollannin välinen loppuottelu, jota seurasi televisiossa keskimäärin 535 000 ja parhaimmillaan 699 000 katsojaa. Loppuottelun tavoittavuusluku oli 1,1 miljoonaa katsojaa. Luku tarkoittaa sitä, että lähetystä katsoi 1,1 miljoonaa silmäparia vähintään kolmen minuutin ajan.

Lauantain pronssiottelun keskikatsojamäärä ylsi televisiossa 324 000 katsojaan. Välieräottelut keräsivät ruutujen ääreen yhteensä yli puolen miljoonan yleisön.

”Jalkapallon MM-kisat kasvoivat kesän ilmiöksi ja olemme iloisia, että pystyimme omalta osaltamme nostamaan naisjalkapalloilun huumaa. Tavoitimme sisällöillämme myös paljon uusia jalkapallon ystäviä. Katsojaluvut, nettiluvut ja palautteet kertovat, että onnistuimme jälleen kerran luomaan merkittävän kokonaisuuden suomalaisille”, toteaa MM-kisojen sisältötuottaja Antti Ennekari.

Yle toteutti naisten kisat isommin kuin koskaan, ja Ylen kanavilla nähtiin kesä–heinäkuun aikana kisojen kaikki 52 ottelua – suomeksi ja ruotsiksi selostettuina. Lähetystunteja oli yhteensä noin 160. Suurimmassa osassa pelejä oli mukana myös studio-osuus.

”Ylellä on aina ollut ammattitaitoinen ryhmä tekemässä arvokisoja ja niin oli tälläkin kertaa. Erityismaininnan ansaitsevat varsinkin monet uudet asiantuntijat, jotka ottivat lähetykset haltuun kokeneempien kollegoidensa lailla”, Ennekari jatkaa.

Yle sai runsaasti kiitosta ja hyvää palautetta naisten jalkapallon MM-televisioinnista ja naisurheilun vahvasta esiin nostamisesta. Yle Urheilu on viimeisen vuoden aikana kiinnittänyt erityistä huomiota tasa-arvoon urheiluohjelmistoissaan.

Naisten jalkapallon maailmanmestaruudesta kamppaili kaikkiaan 24 maata ja joukkuetta. Kisat järjestettiin Ranskassa 7.6.–7.7. 2019.