Hyppää pääsisältöön

Ana Diaz Allsång på Skansenista: ”Parasta on, että yleisö on osa elämystä”

Ana Diaz
Ana Diaz Ana Diaz Kuva: SVT / Janne Danielsson Yle TV1,Allsång på Skansen,Ana Diaz

Artisti, sanoittaja ja musiikkituottaja Ana Diaz osallistuu Allsång på Skansenin kolmanteen jaksoon. Diazilla on takanaan pitkä ja värikäs ura, ja hän on tehnyt yhteistyötä maailman suurimpien tähtien kanssa. Diaz esiintyy Sollidenin lavalla ensimmäistä kertaa. Hän saapuu lavalle kalpeana kuin vampyyri ja kohtaa aurinkoisen yleisön.

Pitkästä urastaan huolimatta Ana Diaz on suurelle yleisölle tuntematon. Hän ei ole keskittynyt esiintymään itse, vaan on rakentanut uraa sanoittamalla kappaleita muille.

Hänen yhteistyökumppaneitaan ovat olleet Britney Spears, One Direction, Wyclef Jean, David Guetta, Jennifer Lopez, Zara Larsson ja lukuisat muut artistit. Diaz on asunut ulkomailla liki 15 vuotta ja puhunut avoimesti myös ahdistuksestaan ja masennuksestaan.

Ana Diaz muutti vuonna 2015 kotiin Ruotsiin ja päätti panostaa omaan artistina olemiseen. Hän ryhtyi sanoittamaan kappaleita ruotsiksi ja menestyi singleillään Starkare, Fyll upp mitt glas nu ja tuoreimmalla singlellään 100.

Kalpea kuin vampyyri

On harvinaista, ettei Diazin kaltainen ansioitunut artisti ole toistaiseksi esiintynyt Allsång på Skansenissa. Hän ei tiedä, mitä odottaa, muuta kuin kohtaamista yleisön kanssa.

"Tämä on jännittävää. Tiedän vain, että ihmiset ovat hyvin iloisia ja todella yhtyvät lauluun. Että yleisö on osa elämystä. Tämä tehdään yhdessä. Se on hienoa."

Allsång på Skansenin ohella Diazin konsertit ovat kesällä harvassa. Hän aikoo linnoittautua studioon työskentelemään.

"Hankin itselleni niin kutsutun studiorusketuksen, eli olen kalpea kuin vampyyri. Aion kirjoittaa studiossa koko kesän."

Sukujuuret Suomessa

Analla ei ole suuria lomasuunnitelmia. Jos kalenteri antaa myöten haluaa hän matkustaa kotiin perheensä luokse Vesteråsiin, jossa hän varttui suomalaisen äitinsä ja venezuelalaisen isänsä kanssa. Yhteys Suomeen pysyy aktiivisena suvun kautta.

"Serkkuni asuvat Oulussa, Helsingissä, Tampereella ja Vesilahdella", Ana vastaa, kun häneltä kysytään mitä Suomi tuo hänelle ensimmäisenä mieleen.

Olisimme viettäneet aikaa suvun kanssa Suomessa. He ajavat rallia. Kirjoittavat runoja teatterissa. Kuolevat dramaattisesti: enoni löi päänsä puuhun.― Vapaa käännös Ana Diazin kappaleen ”100” säkeestä.

On parasta olla pohtimatta, onko suomalaistausta syy Diazin vaatimattomuuteen. Artisti haluaa kuitenkin edelleen kirjoittaa upeita kappaleita olematta itse huomion keskipisteenä. Tämän huomaa myös, kun häneltä kysytään, minkä artistin hän mieluiten tapaisi.

"Bill Withersin uskoisin. Olen hyvin vaikuttunut hänen käsityöstään. Hänen sanoituksistaan. Hän on sanoittanut kappaleen Ain’t No Sunshine ja useita muita uskomattomia kappaleita. Sittemmin hän on lopettanut ja vaikuttaa ottavan rennosti. Se tekee minuun vaikutuksen."

Mutta vielä ei ole Diazin aika ottaa rennosti. Tänä iltana Skansenin valokeilat kohdistuvat juuri häneen.

Jaksossa esiintyvät myös Arvingarna, Benjamin Ingrosso & Felix Sandman sekä Claudia Campagnol.

Cludia Campagnol
Claudia Campagnol Cludia Campagnol Kuva: SVT / Janne Danielsson Yle TV1,Allsång på Skansen
Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrosso Benjamin Ingrosso Kuva: SVT / Janne Danielsson Yle TV1,Allsång på Skansen,Benjamin Ingrosso

Ruotsinkielinen teksti: Daniel Nylund
Suomennos: Eva Lamppu

Allsång på Skansen 2019

Allsång på Skansen esitetään suorana lähetyksenä Yle TV1:ssä ja Areenassa tiistaisin kahdeksan viikon ajan klo 21.00 alkaen 25.6.2019. Areenassa ohjelma on katsottavissa vain suorana lähetyksenä.

Lähetyksen selostaa suomeksi Christian Bertell. Jos haluat katsoa ohjelmaa ilman suomenkielistä selostusta valitse kieleksi ruotsi.

Keskustele
 • Lokakuun Riemulauluissa Antti Kleemolan musiikkia

  Lokakuun Riemulaulujen teemana on Sun puolella.

  Sun puolella -Riemulauluissa 24.10. klo 10 Lahden Gospelkuoron valoisa ja voimakas soundi yhdistyy Kleemolan tarinallisiin kappaleisiin. Ohjelmassa keskustellaan erityisesti nuorten auttamisesta ja siitä, mikä luo toivoa elämän heikkoina hetkinä.

 • Mika Ihamuotila aloittaa Toivomus-keskustelusarjan uuden kauden

  Toivomus-keskustelusarja TV1:llä 2.9.2021 alkaen

  Keskustelusarjan Toivomus (En önskan) uuden kauden aloitusjaksossa Mika Ihamuotila kertoo sairastumisestaan, joka rohkaisi hänet vaihtamaan alaa. Sarjan neloskausi esitetään Yle TV1:llä 2.9.2021 alkaen.

 • Trauma - henkirikoksen jäljet kertoo rankoista henkirikoksista uhrien omaisten äänellä

  Yle Areenassa 30.8. ja Yle TV1:llä 5.9. alkaen

  Trauma – henkirikoksen jäljet on kahdeksanosainen sarja ihmisistä, jotka ovat menettäneet läheisensä yllättäen mielivaltaisen henkirikoksen uhrina. Jokainen tarina elämästä trauman jälkeen on henkilökohtainen ja omanlainen. Sarjan juontaja Jere Tiihonen kuljettaa katsojaa rankkojen kertomuksien läpi. Sarjaa esitetään Yle TV1:ssä sunnuntaisin 5.9. alkaen. Yle Areenasta kaikki jaksot voi katsella jo 30.8. alkaen.