Hyppää pääsisältöön

Yle osallistuu SuomiAreenaan: Tule tapaamaan tuttuja kasvoja, koe virtuaalielämyksiä ja osallistu kutkuttavaan uutisvisaan!

Kuva Ylen tutuista kasvoista. Kuvassa lukee myös tietoa Ylen tarjonnasta SuomiAreenassa. Samat tiedot on artikkelissa tekstinä.
Kuva Ylen tutuista kasvoista. Kuvassa lukee myös tietoa Ylen tarjonnasta SuomiAreenassa. Samat tiedot on artikkelissa tekstinä. Kuva: Yle SuomiAreena

Astu virtuaalimaailmaan ja koe ydinräjähdys paratiisisaarella, testaa Ylen pelejä tai ota selfie Ylermi-robotin kanssa. Kaiken tämän ja paljon muuta koet SuomiAreenassa 15.–19.7.

Tule kokeilemaan Ylen ainutlaatuisia mediaelämyksiä Porin Promenadikeskukseen SuomiAreena-viikolla! Ennusta säätä magneettikartalta meteorologi Matti Huutosen kanssa, testaa taitojasi Ylen peleissä tai kuuntele, kun kirjeenvaihtajat kertovat seikkailuistaan. Lapsia viihdyttävät ja leikittävät Pikku Kakkosesta tutut Maltti ja Valtin kaveri Vallu sekä Nalle.

Oletko haka uutistriviassa? Osallistu keskiviikkoiltana Ylen uutisvisaan tai katso, miten legendaarinen uutisjuontaja Matti Rönkä pärjää muille tietäjille porilaisessa pubissa.

Miten Ylen pomot vastaavat kiperiin yleisökysymyksiin? Tule torstaina seuraamaan livenä Kysy Ylestä -keskustelua! Yleisölle vastaavat toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila, uutis- ja ajankohtaistoimituksen vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen, uuden Tuotanto-, Urheilu, ja Tapahtumat -yksikön johtaja Panu Pokkinen ja Lounais-Suomen aluetoimituksen päällikkö Mari Kunttu-Kauppi. Kysymyksiä voi lähettää myös ennakkoon joko Yle-tyyppi Sami Koiviston blogin kommenttina tai lomakkeella.

Toimintaa Promenadikeskuksessa (Yrjönkatu 17) on joka päivä vähintään klo 10–17. Poimi alta kiinnostavimmat tärpit ohjelmasta!

JOKA PÄIVÄ MA–PE

Klo 10.00–17.00

 • Paratiisisaarten ydinräjähdys: Aseta virtuaalilasit päähän, tee virtuaalimatka paratiisisaarille, koe ydinräjähdys ja näe, miltä elämä saarilla tänä päivänä näyttää! Paikalla kirjeenvaihtaja Mika Mäkeläinen.
 • Yle Porin suora lähetys: Seuraa, miten radiolähetystä tehdään.
 • Ylermi-robotti esittäytyy: Ota selfie robotin kanssa, pyydä sitä kertomaan päivän uutiset, sää, faktoja Ylestä, lisätietoa päivän ohjelmasta tai vaikkapa vitsejä!
 • Kysy teknisistä pulmista, luo itsellesi Yle Tunnus ja lataa Uutisvahti- & Yle.fi-sovellukset!
Ydinpommin räjähdys hiekkarannalla.
Ylen virtuaalielämyksen avulla voit päästä ainutlaatuiselle matkalle Enewetakin atollille. Ydinpommin räjähdys hiekkarannalla. Kuva: Teatime Research virtuaalitodellisuus,vetypommi

MAANANTAI 15.7.

Klo 10.00–17.00

 • Koe Aarne-virtuaalielämys: Mitä jos näkisitkin kaiken toisin? Tapamme ymmärtää maailmaa ja toisia ihmisiä kytkeytyy tiiviisti siihen, miten aistimme ja kommunikoimme. Mitä tapahtuu, kun osa aisteista ja tavoista kommunikoida sammuu? VR-teos Aarne vie sinut syvälle aistirajotteisen ihmisen mieleen. Virtuaalielämys koettavissa klo 12.00–17.00.
 • Tule keskustelemaan tuttujen kasvojen kanssa: Paikalla kuuluttaja Anna-Liisa Tilus.

TIISTAI 16.7.

Klo 10.00

 • Mika Mäkeläinen kertoo kirjeenvaihtajan seikkailuista: Haastattelijana Krista Taubert.

10.00–17.00

 • Ennusta säätä Matti Huutosen kanssa: Ennusta vanhan ajan magneettisääkartasta ja kuule knoppitietoa sääennustamisen historiasta.
 • Tule keskustelemaan tuttujen kasvojen kanssa! Paikalla kirjeenvaihtajat Petri Raivio ja Susanna Turunen sekä kuuluttaja Anna-Liisa Tilus.

Klo 14.00

 • Millaista on työ Eurooppa-kirjeenvaihtajana? Kirjeenvaihtajat Petri Raivio ja Susanna Turunen kertovat. Haastattelijana Krista Taubert.

KESKIVIIKKO 17.7.

Klo 10.00–17.00

 • Testaa, mikä urheilulaji sopisi sinulle ja miten pärjäät merisääpelissä!
 • Koe Aarne-virtuaalielämys: Mitä jos näkisitkin kaiken toisin? Tapamme ymmärtää maailmaa ja toisia ihmisiä kytkeytyy tiiviisti siihen, miten aistimme ja kommunikoimme. Mitä tapahtuu, kun osa aisteista ja tavoista kommunikoida sammuu? VR-teos Aarne vie sinut syvälle aistirajotteisen ihmisen mieleen.
 • Tule keskustelemaan tuttujen kasvojen kanssa! Paikalla muun muassa kuuluttaja Anna-Liisa Tilus.

Klo 12.15

 • Ylen uutistoimituksen bändi U1 esittää: Lauluja yleisöpalautteesta. U1 esittää yleisöpalautteen ja verkkokeskustelujen inspiroimia kappaleitaan MTV:n lavalla. Kuulet myös Yleisradion aikanaan kieltämiä lauluja.
Kuvassa Ylen uutistoimituksen bändi U1.
Kuvassa Ylen uutistoimituksen bändi U1. Kuva: Yle / Juha Kivioja Bändi,Yle

Klo 19.00–20.00
(Havana Bar & Coffee, Liisankatu 6, käynti myös Promenadikeskuksen ala-aulasta)

 • Ylen uutisvisa: Kuka kruunataan porilaisen pubivisan kovimmaksi uutistietäjäksi? Olisiko sinusta vastusta uutisjuontaja Matti Röngälle? Röngän lisäksi kisaamassa ovat aivotutkija Katri Saarikivi, jazz-muusikko Reino “Reiska” Laine ja painonnostaja Anni Vuohijoki. Visan juontavat Antti-Jussi Sipilä ja Laura Arffman. Tule seuraamaan kamppailua livenä tai katso Areenassa.
Antti-Jussi Sipilä, Matti Rönkä ja Laura Arffman
Keskiviikkona jännitetään, miten Matti Röngälle käy Ylen uutisvisassa. Kisan juontavat Antti-Jussi Sipilä (vas.) ja Laura Arffman. Antti-Jussi Sipilä, Matti Rönkä ja Laura Arffman Kuva: Yle Yle,henkilökuvat (valokuvat),SuomiAreena

TORSTAI 18.7.

Klo 10.00–12.00

 • Kysy Ylestä: Miten Ylen pomot vastaavat kiperiin yleisökysymyksiin? Vastaamassa ovat Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila, uutis- ja ajankohtaistoimituksen vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen, uuden Tuotanto-, Urheilu, ja Tapahtumat -yksikön johtaja Panu Pokkinen sekä Lounais-Suomen aluetoimituksen päällikkö Mari Kunttu-Kauppi. Tule paikalle tai seuraa Areenasta!

Klo 12.00–16.00

 • Kutsu Yle kahville: Miltä mediamaailmasi näyttää? Tule kertomaan, mitä teemme hyvin ja mitä voisimme tehdä paremmin. Kahvihetkille ilmoittaudutaan ennakkoon Promenadikeskuksessa. Toimi nopeasti, sillä paikkoja on rajoitettu määrä!
Joukko ihmisiä kahvikupit käsissään katsovat kameraan ja tervehtivät.
Joukko ihmisiä kahvikupit käsissään katsovat kameraan ja tervehtivät. Kuva: Yle / Ilmari Fabritius Yle Uutiset,Yle,kahvi,kutsu yle kahville

Klo 13.00–14.00

 • Maltti & Vallu hurmaavat perheen pienimmät

Klo 14.30–15.30

 • Tapaa Pikku Kakkosen juontajat Tuomo, Veera, Susanna ja iki-ihana Nalle: Tarjolla laulua, leikkiä ja satuja.

PERJANTAI 19.7.

Klo 8.44

 • Jälkiviisaat: Seuraa suoraa lähetystä ja keskustele jälkiviisaiden kanssa! Jälkiviisaina Heidi Sabanadesan, Jan Erola ja Ville Blåfield.
Kuvassa mieshenkilö, joka osoittaa sormella kohti silmää.
Aarne ei ole ihan tavallinen kolmekymppinen mies, vaikka siltä näyttääkin. Jos kurkistat pinnan alle, huomaat, että Aarne kokee maailman todennäköisesti hyvin eri tavalla kuin sinä. Kuvassa mieshenkilö, joka osoittaa sormella kohti silmää. Kuva: Yle / Henry Lämsä henkilökuvat (valokuvat),virtuaalitodellisuus

Klo 10.00–13.00

 • Koe Aarne-virtuaalielämys: Mitä jos näkisitkin kaiken toisin? Tapamme ymmärtää maailmaa ja toisia ihmisiä kytkeytyy tiiviisti siihen, miten aistimme ja kommunikoimme. Mitä tapahtuu, kun osa aisteista ja tavoista kommunikoida sammuu? VR-teos Aarne vie sinut syvälle aistirajotteisen ihmisen mieleen.

-------

Artikkeliin on 11.7. lisätty linkit Kysy Ylestä -lomakkeeseen ja Sami Koiviston blogiin.