Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Yle Joensuun radioäänet ja muutama sana musiikista

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä vastaus on lähetetty Karjalaiselle 9.7.2019.

Mikko Immonen pohtii mielipidepalstalla (Karjalainen 5.7.2019), missä ovat Yle Joensuun tutut toimittajat ja miksi musiikki on määkimistä.

Ensin tutuista ja vähän uudemmista radioäänistä. Kesäisin kaikki tutut äänet eivät ole samaan tapaan kuultavissa kuin talviaikaan. On lomia ja on kesätoimittajia. Toki joskus joku vaihtaa myös työpaikkaa.

Yle Joensuun ääniin kuuluvat tällä hetkellä mm. pitkän linjan yleläiset aamun juontaja Milla Holm ja uutisjuontaja Jouki Väinämö. Iltapäivän juontaja Tapio Räihä on uusi tuttavuus niin pohjoissavolaisille kuin -karjalaisillekin kuulijoille. Kenties tutumpi Siru Päivinen on vuorotteluvapaalla.

Sitten musiikista. Yle Radio Suomen tehtävään kuuluu esitellä uutta suomalaista musiikkia. Kanavalla soi uusi suomalainen pop-, rock- ja iskelmämusiikki, mutta myös klassikkokappaleet. Kotimaisen musiikin määrä on ollut viime vuosina kasvussa ja nyt 61 % kappaleista on kotimaisia.

Radio Suomessa soitettava musiikki ei ole suunnattu millekään tietylle ikäryhmälle. Musiikkivalinnoista vastaa kanavan musiikkipäällikkö yhdessä muiden musiikin parissa työskentelevien Ylen toimittajien kanssa. Mukana arvioinnissa on myös Ylen aluetoimitusten toimittajia.

On mukava kuulla, että kirjoittaja löytää antoisaa kuunneltavaa Ylen kanavilta.

Jyri Kataja-Rahko
päällikkö, Yle alueet