Hyppää pääsisältöön

Kaupunkifestivaali Pointti: lauantain 3.8. ohjelma

lauantain täkyt Pointissa
lauantain täkyt Pointissa Kuva: Yle Tapahtuma,Pointti-kaupunkifestivaali

Pointti-tapahtuman ohjelma. Älä missaa mitään kiinnostavia esityksiä tai kohtaamisia Helsingin Kansalaistorilla!

Katso tästä torstain 1.8. ja perjantain 2.8. ohjelma!

Lauantai 3.8.

Tule paikan päälle tai katso striimiä Yle Areenasta!

Päälava

9.15-9.55 BUU-klubben: Babblarna
11-11.30 Melodi Grand Prix: Edellisvuosien voittajat lavalla.
13-14 Päivän Pointti -keskustelu: Pitäisikö koulun hoitaa lasten harrastuksetkin? Pitäisikö kaikkien pelata vai taitavien kehittyä? Mitä haasteita lasten vapaa-ajalla on? Juontajat: Sean Ricks & Lena Nelskylä. Vieraat: Tommi Laitio, Maaret Korhonen, Kim Sällström, Mari Holopainen ja Lea Pulkkinen.
14-14.50 Kysy luonnosta: Asiantuntijat vastaavat. Luontoaiheisella kyselytunnilla kaupunkiluonnon elokuu ja elonkorjuu. Lavalla niin Ylen luonto-ohjelmista tuttuja asiantuntijoita kuin Helsingin kaupungin spesialisteja.
15-15.55 Urheilustudio lavalla. Viikonlopun ajankohtaiset tapahtumat. Juontajana Kristiina Kekäläinen.
16-16.30 Metsähaaste 3: Tubettajat lavalla. Haastattelussa ja tavattavissa HurHur, Jasminsofi, Nelli Orell, Mauton, Daniel Hakkarainen, Joona Hellman ja Valtteri Sandberg.
18-18.30 Sorjonen: Osallistu Sorjonen-visaan. Lavalla Ville Virtanen.
19.30-20.30 Villi Kortti live. Lavalla urheiluaiheista vitsailevat: Riku Riihilahti, Jenni Poikelus, Pilvi Hämäläinen, Paula Noronen, Tommy Lindgren, Ville Myllyrinne ja Kalle Palander.
21.15-22.05 Elämäni Biisi: Omaa biisiään arvuuttavat Ruben Stiller, Marja Hintikka, Hannele Lauri ja Juha Tapio. Katja Ståhlin luotsaamassa ohjelmassa vieraiden elämän biisejä tulkitsevat Jarkko Ahola, Irina, Diandra ja Pepe Willberg. Lue lisää, millä mielin vieraaksi saapuva Juha Tapio ja tähtiartistit nousevat lavalle elävän yleisön eteen.

Lavajuontajina ja tavattavissa Sonja Kailassaari ja Mårten Svartström sekä Mikko Kekäläinen ja Tommy Fränti.

Sivulava

11.30-11.45 Hullu – hullumpi – yläaste: Sarjan luoneen Tuomas Toivaisen haastattelu. Toivaista haastattelevat Sonja Kailassaari ja Daniel Hakkarainen.
16.30-17 Metsähaasteen tubettajat: meet & greet - paikalla HurHur, Jasminsofi, Nelli Orell, Mauton, Daniel Hakkarainen, Joona Hellman ja Valtteri Sandberg.

Oodin Kino Regina

10-12 Koe ilmiöoppiminen: Kokeile koululaisen elämää. Ilmiöoppimisen työpajaa vetävät opettajat Jesse Jarva, Heidi Halkilahti ja asiantuntija Ilona Taimela.
12.30-13.45 Hullu - Hullumpi - Yläaste. Uuden kauden ensi-ilta. Jos haluat osallistua ensi-iltaan, niin saavu paikalla noin klo 12.20 Kino Reginan ovelle. Otamme sisään yleisöä, mikäli ensi-iltaan mahtuu. Huomioithan, että emme voi taata, että kaikki halukkaat mahtuvat mukaan.

Oodin Maijansali

11-13 Uteliaiden pikatreffit: Voit kysyä mitä vaan kymmeneltä asiantuntijalta. Nyt on tilaisuutesi kysyä mitä ikinä haluat: vastaamassa ovat maailmankaikkeudesta tietävä Syksy Räsänen, filosofi Kalle Haatanen, ravitsemusterapeutti Patrik Borg, Marttaliiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä ja parisuhdeasiantuntija Heli Vaaranen. Helsingin kaupungin asioista voit kysyä apulaispormestareilta Pia Pakariselta ja Anni Sinnemäeltä. Ringissä mukana erikoistutkija Pasi Saukkonen, Saara Juvonen Helsingin juhlaviikoilta sekä Helsingin kaupungin nuorisoneuvoston edustaja Antti Avoranta. Pikatreffien tyyliin kohtaamisten aika on rajallinen, mutta uteliaisuus palkitaan yllätyksellä. Tilaisuuden vetävät Milla Madetoja ja Minna Joenniemi.
14-18 Stadin Slangin ohjelmaa.

Someteltta Somepointti

klo 10-20

  • Selostuskaraoke: Selosta itse uusiksi urheilun klassikkohetket ja Linnanjuhlien kättelyt. Kommentaattorinasi Kalle Palander ja Sami "Musti" Jauhojärvi.
  • Ennusta itse säätä: Meteorologi antaa faktat, sinä ennustat!
  • Puoli seitsemän: Kokeile, millaista on juontaa tv-ohjelmaa.
  • 10-16 Kuin Strömsössä -askartelupaja: Strömsön Jimi opastaa korujen teossa.
  • 10-14 Selkokieliset uutiset: Kokeile, millaista on puhua selkokieltä.

Oodin Kuutio-tila

Kokeile virtuaalisen todellisuuden teoksia Oodin 2. kerroksessa klo 10-18.

  • Sea Level Rise Helsinki: Miltä Helsinki näyttäisi, jos ilmastonmuutoksen pahin ennuste kävisi toteen ja kaikki maailman jäät sulaisivat?
  • Aarne – Mitä jos kokisit kaiken toisin? Koe jääkiekko-ottelu Aarnen tavoin. Hän havainnoi ympäristöään haju- ja tuntoaistin sekä alati heikkenvän näkökyvyn avulla.
  • Lue lisää Aarnesta.

  • Paratiisi: Ole paikalla, kun maailman ensimmäinen vetypommi räjähtää paratiisirannalla.
  • Hullujen hautausmaa: Koe 1900-luvun alun uusimmat psykologiset hoitomuodot lobotomiasta sähköshokkiin

Lasirekka

9.05-10 Aamu-tv
10.05-10.45 Ykkösaamu

Oodin aulan radiopiste

9-12 Yle Radio Suomi
14-16 Urheiluiltapäivä, Yle Puhe
18-19 Lauantain toivotut, Yle Radio 1

Oodin ulkoparveke

8-9 Oodi liikkeelle: Lempeiden liikkeiden ja venytysten työpajan Oodin lipalla ohjaa tanssitaiteilija Hanna Brotherus. Kokoontuminen Oodin eteläisellä ovella 7.45. Kaikki kaupunkilaiset ikään ja kuntoon katsomatta ovat tervetulleita. Työpajaa säestää elävä musiikki. Hauska, innostava, kehoa avaava ja mieltä virkistävä liikuntatuokio auttaa fokusoitumaan uuteen päivään. Ota oma jumppamatto mukaan. Säävaraus (kaatosateen varalle).

Oodin 1. kerros

10-15 ”Miltä plankton näyttää?” Helsinki Biennaalin etkot aulassa. Helsinki Biennaali valtaa Vallisaaren ensimmäistä kertaa kesällä 2020. Pointissa saat kokemuksellisen maistiaisen taidetapahtumasta. Meriekologisessa taidepajassa tarkastellaan Itämeren vettä ja levää mikroskoopeilla ja maalataan meren eliöitä.

Oodin 2. kerros

13-20 Yle FTW tarjoaa kaikille mahdollisuuden tulla pelamaan ja kokeilemaan selostamista. Oodin toisen kerroksen pelitiloissa.

Oodin 3. kerros

18-19 Kirjataivaassa kirjailijahaastattelu: Nura Farah

Alueohjelma

12-18 Jatka tarinaa Pointissa: Tule rinkiin ja jaa tarinasi. Kansallismuseon Jatka tarinaa -pajoissa taitavat johdattelijat virittävät väen kertomaan ja kuuntelemaan tarinoita. Kuudessa ringissä eri puolilla festivaalialuetta puhutaan niin äidin opetuksista kuin aavetarinoista ja nettideittailustakin. Olet tarinasi kanssa tervetullut paikalle!
Aavetarinat
klo 15, 16 ja 17, kesto n. 45 min.

Ensimmäinen vuoteni Helsingissä
klo 15, 16 ja 17, kesto n. 45 min.

Kalevalan naiset tänään
klo 12 ja 13.45, kesto n. 1 h 15 min.

Katastrofin ainekset
klo 12 ja 13.45, kesto n. 1 h 15 min.

Nettideittailutarinat
klo 12, 13 ja 14, kesto n. 45 min.

Perintömitta
klo 15 ja 16.45, kesto n. 1 h 15 min.

Makasiinipuisto

12-20 Kokeile eri liikuntalajeja! Testaa sirkustemppuja, korista, futista, kahvakuulaa, voimanaruja ja puristusvoimaasi! Sirkusvälineitä ja ohjausta kaikenikäisille, erityisesti perheille.

Junioreiden jalkapallopeli.
Pointissa voit kokeilla mm. jalkapalloa. Junioreiden jalkapallopeli. juniorijalkapallo

klo 13 ja klo 15 Akuutin Liiku kuin lapsi -jumppa. Tule kokeilemaan uutta trendikästä kuntoilumuotoa! Liiku kuin lapsi -jumppa on taatusti hauskaa ja sopii koko perheelle. Jumpat vetää toimittaja Päivikki Koskinen.

Kansalaistori

9-11 Torikahvit vieraan kanssa: Istahda kahville uuden tuttavuuden kanssa. Tunnelmaa ja kahviseuraa kätilöivät lempeästi Essi Eranka ja Anna Moilanen.
17-19.30 Lauantaitanssit: Ylen Toni Laaksonen isännöi Pointin lauantaitanssit Kansalaistorilla. Kaikenikäiset kaupunkilaiset ovat tervetulleita tunnelmoimaan elokuista iltaa Helsingin avarimmalle tanssilavalle. Toni Laaksonen on myös karaoken hallitseva MM-mestari.

Seuraa Pointin striimiä tästä.

Katso tästä torstain 1.8. ja perjantain 2.8. ohjelma!

Pointti-tapahtuman kartta.
Kuvaa klikkaamalla näet aluekartan isompana. Pointti-tapahtuman kartta. Pointti-kaupunkifestivaali,Tapahtumakartta

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Pointti

Katso tästä Pointti-tapahtuman parhaita paloja!

Katso Pointin pitkät tallenteet to 1.8., pe 2.8. ja la 3.8.

#pointti2019