Hyppää pääsisältöön

Kaupunkifestivaali Pointti: perjantain 2.8. ohjelma

perjantain täkyt Pointissa
perjantain täkyt Pointissa Kuva: Yle Tapahtuma,Pointti-kaupunkifestivaali

Pointti-tapahtuman ohjelma. Älä missaa mitään kiinnostavia esityksiä tai kohtaamisia Helsingin Kansalaistorilla!

Katso tästä torstain 1.8. ja lauantain 3.8. ohjelma!

Perjantai 2.8.

Tule paikan päälle tai katso striimiä Yle Areenasta!

Päälava

9.30-10 Pikku Kakkosen orkesteri
10-10.30 Pikku Kakkonen: Reppu-Heppu Eskari-sovelluksen kera.
10.30-11 Pikku Kakkosen orkesteri
12-12.15 Kunnianosoitus palautteille: Sanataiteena kaupunkilaisten palautetta kaupungille. Ääni-ilmaisua kaupunkilaisten avoimella rajapinnalla julkaisemista palautteista esittävät Elsi Sloan ja Kristiina Karhu.
13-14 Päivän Pointti -keskustelu: Tubettajat haastavat päätoimittajat. Lavalla Jouko Jokinen, Erja Yläjärvi ja Kaius Niemi. Tubettajista Herbalisti eli Juuso Karikuusi, Mmiisas eli Miisa Rotola-Pukkila ja Soikkuu eli Sonja Hämäläinen.
14-14.30 Nuorten Ääni: Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttilan ja Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren haastattelu. Nuorten Ääni -toimituksen Zahra Karimyn ja Vita Davydovan haastattelussa esille nousevat nuorten tärkeinä ja kiinnostavina pitämät aiheet.
14.30-15 Sananvapauden aukion avajaiset. Oodin eteläinen sisäänkäynti on nimetty Sananvapauden aukioksi. Paikka avataan juhlallisin menoin. Avajaisten jälkeen Helsingin "speakers corner" on auki kaikille koko ajan.
15-15.45 Pointti-keskustelu: Kotimaisen komedian tila. Anna Dahlman, Melli Maikkula ja Lauri Nurkse keskustevat. J.P. Pulkkinen juontaa.
16-16.40 Lavalla ENCE: Meet & greet.
17-17.45 Kioski All Influencers Panel: Somevaikuttajat käyvät läpi heihin kohdistuvia ennakkoluuloja ja stereotypioita. Lavalla Meriam Trabelsi (Pehmee), Mikko Toiviainen (Kalenterikarju), Eino Nurmisto (Tämän kylän homopoika) ja Sonja Hämäläinen (Soikkuu).
17.45-18.30 Kioski Gogi Show: Näin video syntyy livenä lavalla.
18.45-19.30 Lyömättömät: Freestyle-show.
21-22 YleX Live: Gettomasa
22-23 YleX DJ Orion live

Lavajuontajina ja tavattavissa Susanna Laine ja Piia Pasanen sekä Kioskin Gogi ja Emma.

Sivulava

11-12 Uusi Päivä -visa: Valtteri ja Thelma lavalla.
19.30-20.30 Nuorten open mic: Kuka tahansa on tervetullut tarttumaan mikkiin. Lavarunokentän nousevat nimet lämmittävät mikin, johon kuka tahansa nuori on tervetullut tarttumaan ja esittämään omia runoja, räppiä ja spoken wordiä. Kutsuvieraina loistavat Iiris Laisi, Venla Heiman, Elsi Sloan sekä Leo Minkkinen. Tilaisuuden juontaa runoilija Harri Hertell.

YleX:n suorat lähetykset Kansalaistorilla

12-14 YleX Etusivu: Hanna Hantula & Jussi Latvala
14-17 YleX Iltapäivä: Poikelus, Pehkonen & Parikka
17-19 YleX Throwback: Jani Kareinen
19-20 Uuden Tanssimusiikin lista
20-22 DJ Orion

Radiolähetysten lisäksi YleX tuo Kansalaistorille festareilta tutut Seksikiskan ja Bodypaint-pisteen. Pisteiden lisäksi alueella voit tavata radiosta tuttuja juontajia.

Oodin Kino Regina

Podcast-iltapäivä
11 Miten teen hyvän podcastin? Juha Jaakkola, Jaksomedia
12 All Female Panel + Uniraati yhdessä
13 Jaa Ei Tyhjiä Poissa. Olli Seuri, Robert Sundman, Helmiina Suhonen
14 Kaverin puolesta kyselen

Oodin Maijansali

10-12 Työpaja: Tee oma videosi Elävän arkiston materiaaleista.
13-13.30 Neuvola päiväkodissa: Kolmivuotistarkastus kätevästi lapselle tutussa ympäristössä. Keskustele aiheesta.
13.30-14 Maksuton ehkäisy ja Kortsufillarit. Mietitkö ehkäisyä? Helsinki tarjoaa maksuttoman ehkäisyn vuodeksi alle 25 vuotiaille. Kortsufillarit mukana Pointissa.
14-15 Omaolo: Lopeta oireiden googlaus. Aloita Omaolosta osoitteessa omaolo.fi.
15-16 Sovittelu nyt: Voiko vihapuhetta hillitä sovittelulla? Yle-tyyppi Sami Koiviston tosielämän sovittelutarina. Sovittelijat Jaakko Ojanne ja Pirjo Työrinoja kertovat työstään. Lue Koiviston sovittelukokemuksesta.
16-18 Pikarunotreffit: Lue uuden ihmisen kanssa runo. Löydät ehkä ystävän. Lue uuden ihmisen kanssa runo ja vaihda ajatuksia. Kun kello kilahtaa, vaihda ihmistä ja runoa. Luvassa hyviä runoja, sillä ne on valittu Ylen Tanssiva karhu -runopalkinnon voittaneista teoksista. Treffit emännöi kulttuuritoimittaja Minna Joenniemi.
19-20 Sivistysvaltio. Kulttuurikeskustelu, joka käsittelee asioita, jotka ovat yhtä tärkeitä illalla kuin aamullakin. Omia kulttuurikokemuksiaan jakavat Mercedes Benzo, Pekka Sauri, Anu Koivunen ja Aleksis Salusjärvi. Mitä sellaista he ovat lukeneet, nähneet, kuulleet ja ajatelleet, josta muidenkin on syytä tietää? Ja millainen on heidän kaupunkinsa, kun kaikki ovat kotoisin niin eri maailmoista.

Someteltta Somepointti

klo 10-20

 • klo 15 Au pairit Havaijilla: meet & greet
 • Selostuskaraoke: Selosta itse uusiksi urheilun klassikkohetket ja Linnanjuhlien kättelyt. Kommentaattorinasi Kalle Palander ja Bubi Wallenius.
 • Ennusta itse säätä: Meteorologi antaa faktat, sinä ennustat!
 • Osallistu koekuvaukseen: Tv-sarjojen avustajat etsinnässä.
 • Puoli seitsemän: Kokeile, millaista on juontaa tv-ohjelmaa.
 • Pikku Kakkonen: Kokeile uutta sovellusta.
 • Viittomakieliset uutiset: Tutustu viittomakielisiin uutisiin.
 • Yle Novosti: Venäjänkieliset uutiset tekee podcastia.

Oodin Kuutio-tila

Kokeile virtuaalisen todellisuuden teoksia Oodin 2. kerroksessa klo 10-18.

 • Sea Level Rise Helsinki: Miltä Helsinki näyttäisi, jos ilmastonmuutoksen pahin ennuste kävisi toteen ja kaikki maailman jäät sulaisivat?
 • Aarne – Mitä jos kokisit kaiken toisin? Koe jääkiekko-ottelu Aarnen tavoin. Hän havainnoi ympäristöään haju- ja tuntoaistin sekä alati heikkenvän näkökyvyn avulla.
 • Lue lisää Aarnesta.

 • Paratiisi: Ole paikalla, kun maailman ensimmäinen vetypommi räjähtää paratiisirannalla.
 • Hullujen hautausmaa: Koe 1900-luvun alun uusimmat psykologiset hoitomuodot lobotomiasta sähköshokkiin

Lasirekka

6.55-9.30 Aamu-tv

Oodin aulan radiopiste

7-9.30 Puheen aamu, Yle Puhe
10-12 X3M Dag, Yle X3M
12-14 X3M Fokus, Yle X3M
14-18 Helsingin iltapäivä, Yle Radio Suomi
18-21 Puhelinlangat laulaa, Yle Radio Suomi

Oodin ulkoparveke

7-8 Oodi pilatekselle: Herättele kehosi ja mielesi pilatesopettaja Katja Keräsen kanssa. Kokoontuminen Oodin eteläisellä ovella 6.45. Oodin lipalla tunnin aikana rauhoitutaan hengitellen, vahvistetaan erityisesti lantion ja jalkojen aluetta, voimistetaan keskivartalon lihaksia ja sekä haastetaan tasapainoa ja koordinaatiota. Ilmoittautumista tai ennakkotaitoa ei tarvita. Ota oma jumppamatto mukaan. Säävaraus.

Oodin 1. kerros

8-22 Polje energiaa. Onko puhelimesi akku päässyt simahtamaan? Ei hätää! Voit polkea virtaa puhelimeesi Bryggassa Oodin 1+-kerroksessa ja testata samalla oman kuntosi.
11-12 Satujoogaa. Lorun tiloissa.
12-17 ”Miltä plankton näyttää?” Helsinki Biennaalin etkot aulassa. Helsinki Biennaali valtaa Vallisaaren ensimmäistä kertaa kesällä 2020. Pointissa saat kokemuksellisen maistiaisen taidetapahtumasta. Helsinki Biennaalin meriekologisessa taidepajassa tarkastellaan Itämeren vettä ja levää mikroskoopeilla ja maalataan meren eliöitä.
14-17 Kulkevatko autot perunoilla? Laske oma hiilijalanjälkesi tai tutki paljonko talostasi vuotaa lämpöä harakoille. Bryggassa Oodin 1+ -kerroksessa suunnitellaan, piirretään ja askarrellaan myös tulevaisuuden menopelejä. Liikutaanko tulevaisuuden Helsingissä lentävillä busseilla vai kenties pomppuenergialla käyvillä vesialuksilla?

Oodin 2. kerros

12-18 Tasatunnein studioiden sekä soitto- ja editointimahdollisuuksien esittelyä. Tervetuloa ottamaan Oodin studiot haltuun.
13-21 Yle FTW tarjoaa kaikille mahdollisuuden tulla pelamaan ja kokeilemaan selostamista. Oodin toisen kerroksen pelitiloissa.

Oodin 3. kerros

11.30 ja 12.30 alkaen Pikku Kakkosen Nalle ja Veera tapaavat ja saduttavat lapsia Oodin lastenosastolla.
17-18 Kirjataivaassa kirjailijahaastattelu: Miki Liukkonen.

Alueohjelma

10-16 Maksuton ehkäisy ja Kortsufillarit. Mietitkö ehkäisyä? Helsinki tarjoaa maksuttoman ehkäisyn vuodeksi alle 25-vuotiaille. Voit kysyä mitä vaan Pointissa.

Makasiinipuisto

12-20 Kokeile eri liikuntalajeja! Testaa sirkustemppuja, korista, futista, kahvakuulaa, voimanaruja ja puristusvoimaasi! Sirkusvälineitä ja ohjausta kaikenikäisille, erityisesti perheille.

Junioreiden jalkapallopeli.
Pointissa voit kokeilla mm. jalkapalloa. Junioreiden jalkapallopeli. juniorijalkapallo

15-22 Tutustu puistokummitoimintaan: Puistokummitoiminta on Helsingin kaupungin järjestämää vapaaehtoistyötä. Tervetuloa kokeilemaan, miltä tuntuu olla puistokummi ja tehdä yhteistä kaupunkia viihtyisämmäksi meille kaikille.
20-23 Yökorista päälavan viereisellä kentällä. Namikan johdolla korista elokuun samettisessa perjantaiyössä.

Leikkipuisto Loru

10.30-11.10 Vauvasirkus leikkipuisto Lorun nurmella: Tuokio sopii yli 4kk ikäisille vauvoille, jotka eivät vielä kävele. Vauhdikkaassa vauvasirkushetkessä temppuillaan vauvan kanssa yhdessä. Vauva nauttii vauhdin hurmasta ja hitaista hellittelyhetkistä. Laulut, lorut ja leikit tekevät vauvasirkustuokiosta hauskan yhdessäolohetken ja värikkäät sirkusesineet herättävät uteliaisuuden. Oma viltti mukaan.
11.30-13 Puistoruokailu on pop (up): omat astiat mukaan! Testaa Helsingin kesän klassikko, leikkipuistoruokailu! Ruokaa riittää innokkaimmille pointtilaisille, tunnelmaa kaikille.

Keittojono puistoruokailussa Helsingissä.
Puistoruokailua Helsingissä. Keittojono puistoruokailussa Helsingissä. puistot

13.30-14.30 Kotoklubi Kaneli leikkipuisto Lorun nurmella. Opetellaan suomen kieltä leikkien, liikkuen ja laulaen toistometodia hyödyntäen. Kaneli rohkaisee käyttämään opittuja suomen kielen sanoja arkielämässä sekä auttaa tutustumaan ihmisiin ja Helsinkiin toinen toistemme kulttuurista oppien.

Seuraa Pointin striimiä tästä.

Katso tästä torstain 1.8. ja lauantain 3.8. ohjelma!

Pointti-tapahtuman kartta.
Kuvaa klikkaamalla näet aluekartan isompana. Pointti-tapahtuman kartta. Pointti-kaupunkifestivaali,Tapahtumakartta

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Pointti

Katso tästä Pointti-tapahtuman parhaita paloja!

Katso Pointin pitkät tallenteet to 1.8., pe 2.8. ja la 3.8.

#pointti2019