Hyppää pääsisältöön

Kaupunkifestivaali Pointti: torstain 1.8. ohjelma

torstain täkyt Pointissa
torstain täkyt Pointissa Kuva: Yle Tapahtuma,Pointti-kaupunkifestivaali

Pointti-tapahtuman ohjelma. Älä missaa mitään kiinnostavia esityksiä tai kohtaamisia Helsingin Kansalaistorilla!

Katso tästä perjantain 2.8. ja lauantain 3.8. ohjelma!

Torstai 1.8.

Tule paikan päälle tai katso striimiä Yle Areenasta!

Päälava

9.30-10 Pikku Kakkonen: Seikkailukone
10.30-11 Pikku Kakkonen: Seikkailukone
11.15-12 Meteorologit lavalla: Kesäsää ja ilmastonmuutos. Ylen uutisluokkalaiset esittävät kysymykset.
13-14 Päivän Pointti-keskustelu: Mihin tarvitaan EU:ta? Suomalaiset mepit käyvät kiinni ajankohtaisiin EU-aiheisiin Piia Pasasen ja Paula Pokkisen johdolla.
14-14.30 Yle Uutisten bändi esittää katsojapalautetta
15.15-16 Kirjeenvaihtajat lavalla: Millaista on kirjeenvaihtajan arki maailmalla? Yhdeksän eri puolilla maailmaa työskentelevää Ylen kirjeenvaihtajaa kertoo työstään.
16-16.45 Minun suunnitelmani Helsingin hyväksi: Kaupunkilaisten ideoita siitä miten he käyttäisivät 4 miljoonaa Helsingin kehittämiseksi. Lavalla tukena ja innoittajina Jani Halme ja stadiluotsit. Ideoiden esittely alkaa jo klo 13 Oodin Maijansalissa.
18-19 Tunteiden ilta: Pianisti Iiro Rantala ja sarjakuvapiirtäjä Ville Ranta muuttavat tarinat musiikiksi ja piirroksiksi.
19.30-20.30 Noin viikon studio. Ajankohtaista satiiria livenä lavalta.
21.05-21.50 A-studio. Politiikan kuumimmat aiheet ja keskustelijat lavalla A-studion live-lähetyksessä. Juontajina Marja Sannikka ja Olli Seuri.

Sivulava

10-10.30 Pikku Kakkonen: Osallistu sadutushetkeen.
14.30-15.10 Kioski: All Mepit Panel. Nykyiset ja tulevat mepit kumoavat ja kyseenalaistavat heihin usein liitettyjä ennakkoluuloja. Matti Riitakorpi juontaa.
17-17.30 Invisible Heroes: Ulkopoliittisen trillerin maailmassa. Vieraat: Sofia Heikkilä, Pelle Heikkilä ja Seija Paakkunainen.
17.30-18 Uutispäälliköt avaavat uutisvalintojen taustoja. Lavalla Ville Seuri ja Heikki Valkama.

Kino Regina

10-11.30 Suurkaupungin kasvot: dokumentti modernismin synnystä klassisessa musiikissa. Aluksi historiantutkija Mikko-Olavi Seppälä kertoo 20-luvun Helsingistä. Tuolloin öisiä katuja valaisivat reklaamivalot, tieteen keksinnöt ja moderni taide järkyttivät maailmankuvaa.
12-13 Dokumenttiprojekti: Fire in the Sky. Koe revontulet ja vaikuta dokumentin tekoon.
14-15 MOT: Näin syntyy tutkivan journalismin juttu.
15.15-16 Docstop: Millenniaalit - tule keskustelemaan ja kerro kameralle oma mielipiteesi. Salissa kuvataan yleisön kommentteja dokumenttia varten.

Maijansali

10-11 Yle Oppiminen ja Enter ry: Tietoisku digituesta.
12-12.45 Ylen Elävä Arkisto: Helsingin historia kuvin.
13-16 Minun suunnitelmani Helsingin hyväksi: Kaupunkilaisten ideoita siitä miten he käyttäisivät 4 miljoonaa Helsingin kehittämiseksi. Tule kuuntelemaan, kun osallistuvaan budjetointiin suunnitelmia tehneet kaupunkilaiset kertovat ehdotuksistaan. Lavalla tukena ja innoittajina Jani Halme ja stadiluotsit.
16-19 Maata pitkin matkatarinoita: Moni miettii, miten voisi matkustaa lentämättä. Tule kuuntelemaan vinkkejä reissuista lasten kanssa tai kahdestaan, työ- ja kulttuurimatkoista sekä matkanteosta junalla, biokaasubussilla, fillarilla tai jalan. Mukana myös Egenlandin kulttuurivinkit ja kaupunkipolut.

 • Lentämättä eri puolille maailmaa matkustaneet kertovat seikkailuistaan.
 • Helsingin asukkaiden kehitysmoottorit eli Stadiluotsit antavat parhaat vinkit urbaaniin retkeilyyn pääkaupunkiseudulla.
 • Egenland esittelee yllättäviä matkailun helmiä Suomesta.
 • Toimittaja ja matkakirjailija Matti Rämö kertoo polkupyörämatkoistaan Euroopassa, Afrikassa ja Aasiassa.

Someteltta Somepointti

klo 10-20

 • Selostuskaraoke: Selosta itse uusiksi urheilun klassikkohetket ja Linnanjuhlien kättelyt. Kommentaattorinasi Kalle Palander ja Bubi Wallenius.
 • Ennusta itse säätä: Meteorologi antaa faktat, sinä ennustat!
 • Puoli seitsemän: Kokeile, millaista on juontaa tv-ohjelmaa.
 • Pikku Kakkonen: Tutustu suositun lastenohjelman maailmaan.

Oodin Kuutio-tila

Kokeile virtuaalisen todellisuuden teoksia Oodin 2. kerroksessa klo 10-18.

 • Sea Level Rise Helsinki: Miltä Helsinki näyttäisi, jos ilmastonmuutoksen pahin ennuste kävisi toteen ja kaikki maailman jäät sulaisivat?
 • Aarne – Mitä jos kokisit kaiken toisin? Koe jääkiekko-ottelu Aarnen tavoin. Hän havainnoi ympäristöään haju- ja tuntoaistin sekä alati heikkenvän näkökyvyn avulla.
 • Paratiisi: Ole paikalla, kun maailman ensimmäinen vetypommi räjähtää paratiisirannalla.
 • Suurkaupungin kasvot 360: Lennä musiikin tahdissa läpi unohdetun Helsingin.

Lasirekka

6.55-9.30 Aamu-tv

Oodin aulan radiopiste

8.10-9 Ykkösaamu, Yle Radio 1
9-10 Muistojen bulevardi, Yle Radio 1
10-13 Radio Suomen päivä, Yle Radio Suomi
13-15 Best of Puhe, Yle Puhe
15-16 Kulttuuriykkönen, Yle Radio 1: Juontajana Tuukka Pasanen.
16-19 Vega Eftermiddag, Yle Vega
19.22-21 Naturväktarna, Yle Vega: Juontajana Annika Ljungberg, vieraina Anders Albrecht ja Jörgen Palmgren.

Oodin ulkoparveke

7-8 Oodi pilatekselle: Herättele kehosi ja mielesi pilatesopettaja Katja Keräsen kanssa. Kokoontuminen Oodin eteläisellä ovella 6.45. Oodin lipalla tunnin aikana rauhoitutaan hengitellen, vahvistetaan erityisesti lantion ja jalkojen aluetta, voimistetaan keskivartalon lihaksia ja sekä haastetaan tasapainoa ja koordinaatiota. Ilmoittautumista tai ennakkotaitoa ei tarvita. Ota oma jumppamatto mukaan. Säävaraus.

Oodin 3. kerros Kirjataivas

11-12 Kuinka paljon ehdit lukea tunnissa? Sara la Fountain, Seksikäs Suklaa, Marko Kilpi, Matti Rämö, Erja Manto ja joukkueellinen futisjunnuja osallistuvat haasteeseen ja lukevat tunnin ääneen niin Marcel Proustia, keittokirjoja, lakitekstiä kuin dekkariakin. Puoli seitsemän kuvaa lukuhaasteen. Tule ja osallistu itsekin.
17-18 Kirjataivaassa kirjailijahaastattelu: Pajtim Statovici.

Oodin 2. kerros

11-13 Henkilökohtaista digi-opastusta Enter ry:n vertaisopastajien kanssa.
12-18 tasatunnein Oodin verstaslaitteiden esittelyä
13-21 Yle FTW tarjoaa kaikille mahdollisuuden tulla pelamaan ja kokeilemaan selostamista. Oodin toisen kerroksen pelitiloissa.

Alueohjelma

14.30-16 Sculpture Expanded -kierros: Kierrä tilapäisen julkisen taiteen näyttely ja tapaa taiteilijoita. Kierros lähtee Oodin pääovelta, lipan alta. Riikka Purosen tuoksuvan Eau de Sculptor -teoksen luota. Kierrä tilapäisen taiteen näyttely ja tapaa taiteilijoita. Kierrosta varten tuodaan esille Timo Heinon Sokea lauma.

Makasiinipuisto

12-20 Kokeile eri liikuntalajeja! Testaa sirkustemppuja, korista, futista, kahvakuulaa, voimanaruja ja puristusvoimaasi! Sirkusvälineitä ja ohjausta kaikenikäisille, erityisesti perheille.

Junioreiden jalkapallopeli.
Pointissa voit kokeilla mm. jalkapalloa. Junioreiden jalkapallopeli. juniorijalkapallo

14-16 Kutsu Yle kahville: Tule kahvin äärelle keskustelemaan Ylen toiminnasta.
16-17 Puistojumppa: Jumppaa 1920-luvun tyyliin. Kokeile, miten sielun ja ruumiin kuntoa kohennettiin 90 vuotta sitten! Helsingin kaupunginmuseo tarjoaa mahdollisuuden osallistua 1920-luvun kenttävoimisteluohjelmaan taivutuksineen ja venytyksineen tyylinmukaisesti puettujen komentajien ja esivoimistelijoiden johdolla.

Leikkipuisto Loru

10.30-11.10 Vauvasirkus leikkipuisto Lorun nurmella: Tuokio sopii yli 4kk ikäisille vauvoille, jotka eivät vielä kävele. Vauhdikkaassa vauvasirkushetkessä temppuillaan vauvan kanssa yhdessä. Vauva nauttii vauhdin hurmasta ja hitaista hellittelyhetkistä. Laulut, lorut ja leikit tekevät vauvasirkustuokiosta hauskan yhdessäolohetken ja värikkäät sirkusesineet herättävät uteliaisuuden. Oma viltti mukaan.
11.30-13 Puistoruokailu on pop (up): omat astiat mukaan! Testaa Helsingin kesän klassikko, leikkipuistoruokailu! Ruokaa riittää innokkaimmille pointtilaisille, tunnelmaa kaikille.

Keittojono puistoruokailussa Helsingissä.
Puistoruokailua Helsingissä. Keittojono puistoruokailussa Helsingissä. puistot

13.30-14.30 Kotoklubi Kaneli leikkipuisto Lorun nurmella: Kotoklubilla opetellaan suomen kieltä leikkien, liikkuen ja laulaen toistometodia hyödyntäen. Kaneli rohkaisee käyttämään opittuja suomen kielen sanoja arkielämässä sekä auttaa tutustumaan ihmisiin ja Helsinkiin toinen toistemme kulttuurista oppien.

Kansalaistori

13-16 Egenlandin matkatoimisto: Hannamari Hoikkala ja Nicke Aldén jakavat tietoa yleisön vinkkaamista matkakohteista eri puolilla Suomea. Kesken kolmannen kauden kuvauksia Egenlandin auto kurvaa Kansalaistorille vinkkaamaan kotimaisia reissukohteita.

Katso tästä perjantain 2.8. ja lauantain 3.8. ohjelma.

 • Kaupunkifestivaali Pointti: lauantain 3.8. ohjelma

  Tutustu Pointti-festivaalin kolmannen päivän esityksiin.

  Osallistu lasten harrastuskuljetuskeskusteluun, naura Villi Kortin urheiluvitseille ja heittäydy lauantaitanssien vietäväksi. Katso lauantain 3.8. koko ohjelma.

 • Kaupunkifestivaali Pointti: torstain 1.8. ohjelma

  Tutustu Pointti-festivaalin ensimmäisen päivän esityksiin.

  Ihmisläheisessä Pointti-tapahtumassa kohtaavat esimerkiksi Pikku Kakkosen ja Noin viikon studion ystävät sekä uusien liikuntalajien testaajat. Katso torstain 1.8. koko ohjelma.

 • Kohtaa tutut kasvot Pointti-festivaalilla elokuussa: "Ilman yleisöä ei ole ohjelmiakaan"

  Utelias kaupunkifestivaali Pointti kutsuu sinut paikalle!

  Näillä kekkereillä saat osallistua aktiivisesti kaikkeen! Utelias kaupunkifestivaali kutsuu sinut mukaan keskustelemaan, tapaamaan julkisuudesta tuttuja kasvoja ja testaamaan omia puhe- ja esiintyjätaitoja urheiluselostamisessa ja sään ennustamisessa. Kolmen päivän ajan kiinnostavaa ohjelmaa vauvasta vaariin on tarjolla täysin maksutta. Tule mukaan!

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Pointti

#pointti2019

 • Kaupunkifestivaali Pointti: torstain 1.8. ohjelma

  Tutustu Pointti-festivaalin ensimmäisen päivän esityksiin.

  Ihmisläheisessä Pointti-tapahtumassa kohtaavat esimerkiksi Pikku Kakkosen ja Noin viikon studion ystävät sekä uusien liikuntalajien testaajat. Katso torstain 1.8. koko ohjelma.

 • Kaupunkifestivaali Pointti: lauantain 3.8. ohjelma

  Tutustu Pointti-festivaalin kolmannen päivän esityksiin.

  Osallistu lasten harrastuskuljetuskeskusteluun, naura Villi Kortin urheiluvitseille ja heittäydy lauantaitanssien vietäväksi. Katso lauantain 3.8. koko ohjelma.

 • Kohtaa tutut kasvot Pointti-festivaalilla elokuussa: "Ilman yleisöä ei ole ohjelmiakaan"

  Utelias kaupunkifestivaali Pointti kutsuu sinut paikalle!

  Näillä kekkereillä saat osallistua aktiivisesti kaikkeen! Utelias kaupunkifestivaali kutsuu sinut mukaan keskustelemaan, tapaamaan julkisuudesta tuttuja kasvoja ja testaamaan omia puhe- ja esiintyjätaitoja urheiluselostamisessa ja sään ennustamisessa. Kolmen päivän ajan kiinnostavaa ohjelmaa vauvasta vaariin on tarjolla täysin maksutta. Tule mukaan!