Hyppää pääsisältöön

Kutsuvieras ja Vegas sommarpratare kiinnostavat kuuntelijoita – Maarit Feldt-Rannan jakso nousi suosikiksi

Ung tjej sitter och dinglar med benen på en trädstam i skogen och lyssnar med hörlurar på radio från sin mobil. Vegas sommarpratare logo till vänster.
Sommarprataren suomenkielinen sisarohjelma on Kutsuvieras. Ung tjej sitter och dinglar med benen på en trädstam i skogen och lyssnar med hörlurar på radio från sin mobil. Vegas sommarpratare logo till vänster. Kuva: Grafik: Lasse Grönroos Yle Vega,radio (joukkoviestimet),tytöt,Skog

Maarit Feldt-Rannan jakso on noussut kaikkien aikojen käynnistetyimmäksi ruotsinkieliseksi audioksi Yle Areenassa. Se on ollut myös suomenkielisen sisarversion eli Kutsuvieras -ohjelman ylivoimaisesti kuunnelluin jakso.

Ylen Vegas sommarpratare on nousemassa ruotsinkielisten audiosisältöjen kuunnelluimmaksi kokonaisuudeksi Yle Areenassa. Sommarprataren 10 ensimmäistä jaksoa ovat tähän mennessä yltäneet lähes 100 000 käynnistykseen.

“Sommarprataren vahvat ja henkilökohtaiset tarinat kiinnostavat hyvin laajasti. Samalla on nähtävissä, että audion kuuntelu kasvaa selvästi Areenassa sekä ylipäänsä meillä ja maailmalla”, sanoo ruotsinkielisen Yle Arenanin päällikkö Gitte Laurell.

Kuunnelluin yksittäinen jakso on ollut Maarit Feldt-Rannan puheenvuoro, jonka ensiesitys radiokanavilla ja Arenanissa oli 3.7. Ohjelma on vatsasyöpään sairastuneen Maarit Feldt-Rannan viimeinen esiintyminen julkisuudessa. Ruotsinkielisiä jaksoja on startattu lähes 30 000 kertaa.

Maarit Feldt-Rannan jaksoa on käynnistetty suomeksi Yle Areenassa tähän mennessä yli 109 600 kertaa. Yle Radio Suomessa kuultu Kutsuvieras on muutenkin saanut kiitosta.

“Kutsuvieras on hieno ja intiimi kuuntelukokemus ja sen äärellä todella tuntee olevansa kahden puhujan kanssa. Kutsuvieras valitsee itse näkökulman, josta haluaa puhua. Tämä tuo jo tunnetuista ihmisistä esiin täysin uusia puolia. On mainiota, että tämä jo 50-luvulla Ruotsissa alkunsa saanut klassikko on vihdoin saanut myös suomenkielisen muodon. Toivon, että tästä kasvaa myös suomenkielisenä ilmiö, jota odotetaan“, kertoo Yle Radio Suomen vastaava tuottaja Aino Töllinen.

Suomenkielisen kuuntelun suosikki Yle Areenassa on tänä kesänä ollut on Kikka – tarina tähdestä. Kikan kaikkia jaksoja on käynnistetty yhteensä 375 227 kertaa.

Vegas sommarpratare-ohjelmaa kuullaan Yle Vegalla jo 14. kesää. Kutsuvieras on uusi avaus Yle Radio Suomen ohjelmistossa.

Kutsuvieras-ohjelma ilman musiikkia on kuunneltavissa Yle Areenassa jatkuvasti. Maarit Feldt-Rannan suomenkielinen jakso on poikkeuksellisesti kuultavissa myös musiikillisena versiona 1.8.2019 asti. Vegas sommarpratare löytyy musiikkeineen Yle Arenanista vuoden ajan ja ilman musiikkia jatkuvasti.