Hyppää pääsisältöön

Syysprinssi – tarina villistä, vahvasta ja kaiken muuttavasta rakkaudesta

Syysprinssi on tarina villistä, vahvasta ja kaiken muuttavasta rakkaudesta.
Nuoret kirjailijat Inka (Laura Birn) ja Juhana (Lauri Tilkanen). Syysprinssi on tarina villistä, vahvasta ja kaiken muuttavasta rakkaudesta. Kuva: Solar Films Yle TV1,Laura Birn,Lauri Tilkanen,Syysprinssi

TV1 sunnuntaina 1.9.2019 klo 21.05 - 22.35, uusinta maanantaina 2.9. klo 22.00, Areenassa

Elokuva Syysprinssi (12) on tarina villistä, vahvasta ja kaiken muuttavasta rakkaudesta. Kaksi maailmanvalloitukseen valmista nuorta kirjailijaa, Inka (Laura Birn) ja Juhana (Lauri Tilkanen), rakastuu palavasti.

Sielunkumppaninsa löytänyt Inka vapautuu ja vahvistuu, julkaisee rohkean esikoisromaaninsa ja kasvaa juhlituksi kirjailijaksi. Intensiivisellä suhteella on päinvastainen vaikutus Juhanaan, jonka ote omasta kirjailijuudestaan ja lopulta elämästään alkaa lipsua.

Rakkauden huipulla Inka alkaa epäillä, että heidän hullu rakkautensa onkin oikeaa hulluutta.

Elokuva sijoittuu vuosiin 1980 - 1981, jolloin punk-liike ja uusi aalto olivat rantautuneet Suomeen ja nuoret taiteilijat hakivat kiihkeästi paikkaansa yhteiskunnassa. Uusi sukupolvi halusi irti 70-luvun poliittisesti tunkkaisista asetelmista ja haastoi vanhempiaan.

Murroksen barrikadeilla kaksi nuorta esikoiskirjailijaa kohtasi toisensa ja koki lyhyen mutta intohimoisen, kauniin mutta samalla rujon rakkauden.

Alli Haapasalon käsikirjoittama ja ohjaama elokuva Syysprinssi perustuu kirjailija Anja Kaurasen samannimiseen omaelämäkerralliseen pienoisromaaniin.

Elokuvan muissa rooleissa näyttelevät Johannes Holopainen, Olavi Uusivirta, Paula Vesala, Sara Melleri, Aku Sipola, Lauri Tanskanen, Tiina Weckström, Kaija Pakarinen, Johannes Brotherus, Paavo Westerberg ja Kristo Salminen.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Alli Haapasalo. Tuotanto: Solar Films, Suomi, 2016. Elokuva on esitetty edellisen kerran Yle TV2:lla vuonna 2018.

Lisää ohjelmasta

Keskustele
  • Jouluisen gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

    Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

    Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

  • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

    Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

    Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.