Hyppää pääsisältöön

Armomurhaaja – musta komedia karusta miehestä, joka puolustaa lemmikkejä

Armomurhaaja-elokuvan pääroolissa nähdään Matti Onnismaa.
Matti Onnismaa on Armomurhaajan karu Veijo Haukka. Armomurhaaja-elokuvan pääroolissa nähdään Matti Onnismaa. Kuva: Sari Aaltonen/It's Alive Films Armomurhaaja,Matti Onnismaa,Yle TV1

TV1 sunnuntaina 15.9.2019 klo 21.05 - 22.30, uusinta maanantaina 9.9. klo 22.00, Areenassa

Veijo Haukka (Matti Onnismaa) on paikallinen erikoisuus, karu mies ja mekaanikko, joka sivutyökseen lopettaa vanhoja ja sairaita lemmikkejä. Jäyhän pinnan alla on kuitenkin sydän, joka sykkii eläimille. Lemmikkien omistajia kohtaan mies ei ole yhtä armollinen.

Petri Kettu (Jari Virman) tuo Veijolle koiran lopetettavaksi ja mies ottaa tehtävän vastaan tottuneesti. Veijon sydän kuitenkin heltyy ja mies ottaa koiran omakseen, sillä hän ei lopeta terveitä koiria. Kuin varkain Veijon usko ihmisyyteen palaa ja hänen sydämestään löytyy tilaa jopa rakkaudelle.

Mutta kun koira, jonka pitäisi olla kuollut, onkin yhä elossa, riita entisen ja nykyisen omistajan välillä kärjistyy. Periksiantamattomat ja periaatteen miehet ottavat yhteen ja tarinan ainoa viaton osapuoli on koira.

Kansainvälista menestystä kerännyt Armomurhaaja (16) on Teemu Nikin käsikirjoittama ja ohjaama musta komediaelokuva. Kotimainen trilleri käsittelee eutanasiaa, eläinten oikeuksia, osattomuutta ja yksinäisyyttä. Millainen elämä on elämisen arvoista, elokuva kysyy.

Armomurhaaja on suomalainen musta komediaelokuva.
Hannamaija Nikander näyttelee Veijo Haukan rakastettua. Armomurhaaja on suomalainen musta komediaelokuva. Kuva: Janina Witkowski / ITS ALIVE FILMS OY Armomurhaaja,Yle TV1

Armomurhaaja sai ensi-iltansa Toronton elokuvajuhlilla syyskuussa 2017. Elokuva keräsi viisi Jussi-ehdokkuutta parhaasta elokuvasta, ohjauksesta, käsikirjoituksesta, naissivuosasta (Hannamaija Nikander) sekä musiikista. Jussit voittivat Teemu Nikki käsikirjoituksesta ja musiikin säveltäneet Timo Kaukolampi ja Tuomo Puranen.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Teemu Nikki voitti parhaan käsikirjoituksen palkinnon Tokion kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla 2017. Tokyo International Film Festival on yksi maailman arvostetuimmista elokuvafestivaaleista, jonka pääkilpasarjaan on aikaisemmin yltänyt suomalaiselokuvista Aki Kaurismäen Pidä huivista kiinni Tatjana.

Armomurhaaja-elokuva kilpaili Suomen edustajana vuoden 2018 Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinnosta. Se oli myös Suomen ehdokkaana parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-palkintoon.

Puhuttelevan elokuvan rooleissa näyttelevät myös Hannamaija Nikander, Heikki Nousiainen, Pihla Penttinen, Jouko Puolanto, Santtu Karvonen, Alina Tomnikov ja Ilari Johansson.

Tuotanto: It´s Alive Films, Suomi 2017.

Lisää ohjelmasta

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.