Hyppää pääsisältöön

Arne Dahl – ruotsalaisdekkarin erikoisryhmä kansainvälisten rikosten jäljillä

Dekkarisarjan toisella kaudella Ruotsin keskusrikospoliisi kokoaa jälleen erikoisjoukkonsa.
Malin Arvidsson näyttelee erikoisryhmän uutta vetäjää Kerstin Holmia. Dekkarisarjan toisella kaudella Ruotsin keskusrikospoliisi kokoaa jälleen erikoisjoukkonsa. Kuva: Filmlance International AB 2014 Yle TV1,Arne Dahl (tv),Malin Arvidsson

TV1 sunnuntaisin 21.7. - 18.8.2019 klo 21.55 - 23.50, Areenassa 30 päivää

Ruotsin keskusrikospoliisi kokoaa jälleen erikoisjoukkonsa, A-ryhmän. Ryhmälle kuuluvat mutkikkaat väkivaltarikokset murhista ja huumeiden salakuljetuksesta aina vakoilutapauksiin astii. Monesti juttuihin kytkeytyy kansainvälinen rikollisuus.

Ruotsalaisesta dekkarisarjasta Arne Dahl (16) nähdään toisen tuotantokauden viisi jännittävää tarinaa. Kaksiosaisten tarinoiden jaksot esitetään peräkkäin.

Erikoisryhmä kokoaa rivejään

Eliittiyksikön entinen jäsen Kerstin Holm (Malin Arvidsson) on nyt ryhmän johtaja. Avukseen Holm saa tutut kollegat Gunnar Nybergin (Magnus Samuelsson), Jorge Chavezin (Alexander Salzberg), Sara Svenhagenin (Vera Vitali) sekä Arto Söderstedtin (Niklas Åkerfelt). Poliisiylijohtaja Frank Albrektin (Kenneth Milldoff) suosituksesta ryhmään siirtyy uusi tulokas Ida Jankowicz (Natalie Minnevik).

Paul Hjelm (Shanti Roney) oli aikaisemman kokoonpanon avainhenkilö, mutta hän on siirtynyt johtamaan poliisin sisäistä tutkimusta. Hjelm pysyttelee omalla reviirillään kunnes tapausten välille löytyy yhteyksiä.

Dekkarisarjan toisella kaudella Ruotsin keskusrikospoliisi kokoaa jälleen erikoisjoukkonsa.
Arne Dahlin uutta erikoisryhmää näyttelevät Vera Vitali, Alexander Salzberger, Niklas Åkerfelt, Malin Arvidsson, Natalie Minnevik, Magnus Samuelsson ja Shanti Roney. Dekkarisarjan toisella kaudella Ruotsin keskusrikospoliisi kokoaa jälleen erikoisjoukkonsa. Kuva: SVT / Johan Paulin Foto: Johan Paulin SVT Arne Dahl (tv),Yle TV1

Kokeneet A-ryhmäläiset elävät jokseenkin kaoottista yksityiselämää, eikä poliisityö rauhoita tilannetta kotona, pikemmin päinvastoin. Panokset ovat suuremmat kuin koskaan. Saako Kerstin ryhmän tuottamaan tulosta?

Dekkarisarja perustuu kirjailija Jan Arnaldin (nimellä Arne Dahl) kirjoittamiin rikosromaaneihin. Uudet jaksot perustuvat kirjoihin Juhannusyön uni, Kuolinmessu, Pimeyden kutsu, Jälkijäristys ja Valvova silmä.

Tukholman kaduilla tapahtuu

Aloitustarinassa Juhannusyön uni erikoisryhmä saa ratkottavakseen sarjan murhia, jotka kohdistuvat Ruotsissa piileskeleviin puolalaissairaanhoitajiin. Käy ilmi, että uhrit ovat avaintodistajia puolalaisen mafian vastaisessa isossa oikeudenkäynnissä.

Kuolinmessu-tarinassa Tukholman keskustassa sijaitseva pankki ryöstetään kovin ottein. Poliisin saapuessa paikalle ryöstäjät ovat kadonneet jäljettömiin. A-ryhmä ottaa merkillisen tapauksen hoitaakseen.

Dekkarisarjan toisella kaudella Ruotsin keskusrikospoliisi kokoaa jälleen erikoisjoukkonsa.
Erikoisryhmän suomalaissyntyinen rikostutkija Arto Söderstedt (Niklas Åkerfelt) tutkii Kuolinmessu-tapausta. Dekkarisarjan toisella kaudella Ruotsin keskusrikospoliisi kokoaa jälleen erikoisjoukkonsa. Kuva: Filmlance International AB 2014 Photo: Johan Paulin Yle TV1,Arne Dahl (tv),Niklas Åkerfelt

Pimeyden kutsu -jutussa kaksi ruotsalaista tyttöä löytyy kuolleena Brysselin laitamilta. Kun samalla seudulla katoaa taas tyttö, A-ryhmä alkaa hahmottaa järkyttävää kuviota.

Jälkijäristys-tarina alkaa elokuisena yönä, kun Tukholman metrossa räjähtää ja tuho on valtaisa. Poliisi ei vielä tiedä, että tapahtumasta alkaa tutkimus, johon liittyy poliittista ääriliikehdintää, vihaa ja kuolemaa.

Toisen kauden päättävä Valvova silmä -tarina vie jouluiseen Tukholmaan, jonka kaduilla kaduilla hoipertelee puolialaston pahoinpidelty nainen. Poliisi saa vihiä laittomien lääkeaineiden varastosta ja epäilee, että rikollista toimintaa johdetaan Ruotsista.

Arne Dahl. Tuotanto; Filmlance International, Ruotsi, 2015. Sarjan jaksot on esitetty edellisen kerran Yle Fem -kanavalla 2015.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.