Hyppää pääsisältöön

Kulttuuriykkösen kesäfestarilla tunnetut suomalaiset puhuvat elämän suurista ja iättömistä teemoista

Kuvassa Kulttuuriykkösen toimittajat vuonna 2019
Kuvassa Kulttuuriykkösen toimittajat vuonna 2019 Kulttuuriykkönen,radio

Raha, valta, ihmisyys, kauneus ja rakkaus valtaavat heinäkuun lopulla Helsingin Esplanadin puiston lavan, kun Yle Radio 1:n Kulttuuriykkösen kaikkien aikojen ensimmäinen kesäfestari pyörähtää käyntiin maanantaina 22.7.2019.

Espan lavalla haastatellaan joka arki-iltapäivä 22. – 26.7. noin tunnin suorassa lähetyksessä tunnettuja suomalaisia elämän suurista ja iättömistä teemoista ja kuullaan myös elävää musiikkia.

Kesäfestarin isäntinä ja emäntinä toimivat Kulttuuriykkösen toimittajat Pauliina Grym, Jakke Holvas, Pietari Kylmälä, Pia-Maria Lehtola ja Tuukka Pasanen. Kesäistä tunnelmaa luo harmonikkavirtuoosi Niko Kumpuvaara. Kulttuuriykkösen tuottaa Pekka Toikka.

Suorat lähetykset kuullaan Yle Radio 1:ssä ma-pe klo 15.02 - 15.55. Ohjelmat ovat kuunneltavissa Yle Areenassa myös radiolähetyksen jälkeen.

Aiheet ja vieraat:

Ma 22.7. Raha
Vieraina ekonomisti Ralf Sund, viimeinen työläiskirjailija Ossi Nyman, professori Teivo Teivainen ja itseoppinut piensijoittaja Merja Mähkä.

Ti 23.7. Valta
Vieraina politiikko Anneli Jäätteenmäki, alivaltiosihteeri Päivi Nerg, päätoimittaja Jouni Kemppainen, stand up -koomikko ja toimittaja Jukka Lindström.

Ke 24.7. Ihmisyys
Vieraina pääsihteeri ja entinen huippuhiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen, ministeri Elisabeth Rehn, kuvataiteilija ja kirjailija Hannu Väisänen ja vaatesuunnittelija Anna Ruohonen.

To 25.7. Kauneus
Vieraina palkittu toimittaja ja entiset kasvonsa menettänyt Kimmo Oksanen, Miss Eurooppa, juontaja ja näyttelijä Riitta Väisänen, kuvataiteilija J.A. Juvani sekä kosmologi ja kansalaisaktivisti Syksy Räsänen.

Pe 26.7. Rakkaus
Vieraina kirjailija Monika Fagerholm, oopperalaulaja Angelika Klas, kirjailija Panu Rajala sekä valtiotieteen tohtori ja bloggaaja Keiju Vihreäsalo.

 • Ovatko kännykkä- tai muut sovellukset vaikuttaneet käyttäytymiseesi?

  Oletko huolissasi tai innoissasi?

  Millä tavalla erilaiset sovellukset ovat vaikuttaneet sinuun ja käyttäytymiseesi? Millaisia myönteisiä tai kielteisiä muutoksia olet havainnut? Oletko huolissasi tai innoissasi jostain tekoälyyn tai koneoppimiseen liittyvästä asiasta? Mistä ja miksi? Antaisitko hoivarobotin hoitaa itseäsi ihmisen sijaan? Ottaisitko lemmikkirobotin? Mitä hyvään moraaliseen toimintaan vaaditaan sinun mielestäsi?

 • Miten toimii viisas ihminen? Miksi toimimme tyhmästi?

  Mitä viisaus on sinun mielestäsi?

  Mitä viisaus on sinun mielestäsi? Miten toimii viisas ihminen? Mikä edistää viisautta? Mikä sitä estää? Miksi toimimme tyhmästi? Millainen on viisas ihminen? Kertoisitko jonkun esimerkin, jossa olet onnistunut toimimaan viisaasti tai missä olet mokannut? Viisaus on ihmisyyden ideaali, näin ajattelee dosentti Eeva Kallio.

 • Beethoven 250: Beethovenin sävel on vapaa

  Toivo Beethovenin musiikkia

  Säveltäjä Ludwig van Beethovenin (1770-1827) syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 250 vuotta. Sen kunniaksi vuoden ensimmäinen Sävel on vapaa lauantaina 25.1. on omistettu yksinomaan Beethovenin musiikille tai sovituksille Beethovenin teoksista. Suoran puhelintoivekonsertin juontajina ovat syvällinen Beethoven-tuntija, pianotaiteilija Paavali Jumppanen ja musiikkitoimittaja Outi Paananen.