Hyppää pääsisältöön

Kulttuuriykkösen kesäfestarilla tunnetut suomalaiset puhuvat elämän suurista ja iättömistä teemoista

Kuvassa Kulttuuriykkösen toimittajat vuonna 2019
Kuvassa Kulttuuriykkösen toimittajat vuonna 2019 Kulttuuriykkönen,radio

Raha, valta, ihmisyys, kauneus ja rakkaus valtaavat heinäkuun lopulla Helsingin Esplanadin puiston lavan, kun Yle Radio 1:n Kulttuuriykkösen kaikkien aikojen ensimmäinen kesäfestari pyörähtää käyntiin maanantaina 22.7.2019.

Espan lavalla haastatellaan joka arki-iltapäivä 22. – 26.7. noin tunnin suorassa lähetyksessä tunnettuja suomalaisia elämän suurista ja iättömistä teemoista ja kuullaan myös elävää musiikkia.

Kesäfestarin isäntinä ja emäntinä toimivat Kulttuuriykkösen toimittajat Pauliina Grym, Jakke Holvas, Pietari Kylmälä, Pia-Maria Lehtola ja Tuukka Pasanen. Kesäistä tunnelmaa luo harmonikkavirtuoosi Niko Kumpuvaara. Kulttuuriykkösen tuottaa Pekka Toikka.

Suorat lähetykset kuullaan Yle Radio 1:ssä ma-pe klo 15.02 - 15.55. Ohjelmat ovat kuunneltavissa Yle Areenassa myös radiolähetyksen jälkeen.

Aiheet ja vieraat:

Ma 22.7. Raha
Vieraina ekonomisti Ralf Sund, viimeinen työläiskirjailija Ossi Nyman, professori Teivo Teivainen ja itseoppinut piensijoittaja Merja Mähkä.

Ti 23.7. Valta
Vieraina politiikko Anneli Jäätteenmäki, alivaltiosihteeri Päivi Nerg, päätoimittaja Jouni Kemppainen, stand up -koomikko ja toimittaja Jukka Lindström.

Ke 24.7. Ihmisyys
Vieraina pääsihteeri ja entinen huippuhiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen, ministeri Elisabeth Rehn, kuvataiteilija ja kirjailija Hannu Väisänen ja vaatesuunnittelija Anna Ruohonen.

To 25.7. Kauneus
Vieraina palkittu toimittaja ja entiset kasvonsa menettänyt Kimmo Oksanen, Miss Eurooppa, juontaja ja näyttelijä Riitta Väisänen, kuvataiteilija J.A. Juvani sekä kosmologi ja kansalaisaktivisti Syksy Räsänen.

Pe 26.7. Rakkaus
Vieraina kirjailija Monika Fagerholm, oopperalaulaja Angelika Klas, kirjailija Panu Rajala sekä valtiotieteen tohtori ja bloggaaja Keiju Vihreäsalo.