Hyppää pääsisältöön

Kulttuuriykkösen kesäfestarilla tunnetut suomalaiset puhuvat elämän suurista ja iättömistä teemoista

Kuvassa Kulttuuriykkösen toimittajat vuonna 2019
Kuvassa Kulttuuriykkösen toimittajat vuonna 2019 Kulttuuriykkönen,radio

Raha, valta, ihmisyys, kauneus ja rakkaus valtaavat heinäkuun lopulla Helsingin Esplanadin puiston lavan, kun Yle Radio 1:n Kulttuuriykkösen kaikkien aikojen ensimmäinen kesäfestari pyörähtää käyntiin maanantaina 22.7.2019.

Espan lavalla haastatellaan joka arki-iltapäivä 22. – 26.7. noin tunnin suorassa lähetyksessä tunnettuja suomalaisia elämän suurista ja iättömistä teemoista ja kuullaan myös elävää musiikkia.

Kesäfestarin isäntinä ja emäntinä toimivat Kulttuuriykkösen toimittajat Pauliina Grym, Jakke Holvas, Pietari Kylmälä, Pia-Maria Lehtola ja Tuukka Pasanen. Kesäistä tunnelmaa luo harmonikkavirtuoosi Niko Kumpuvaara. Kulttuuriykkösen tuottaa Pekka Toikka.

Suorat lähetykset kuullaan Yle Radio 1:ssä ma-pe klo 15.02 - 15.55. Ohjelmat ovat kuunneltavissa Yle Areenassa myös radiolähetyksen jälkeen.

Aiheet ja vieraat:

Ma 22.7. Raha
Vieraina ekonomisti Ralf Sund, viimeinen työläiskirjailija Ossi Nyman, professori Teivo Teivainen ja itseoppinut piensijoittaja Merja Mähkä.

Ti 23.7. Valta
Vieraina politiikko Anneli Jäätteenmäki, alivaltiosihteeri Päivi Nerg, päätoimittaja Jouni Kemppainen, stand up -koomikko ja toimittaja Jukka Lindström.

Ke 24.7. Ihmisyys
Vieraina pääsihteeri ja entinen huippuhiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen, ministeri Elisabeth Rehn, kuvataiteilija ja kirjailija Hannu Väisänen ja vaatesuunnittelija Anna Ruohonen.

To 25.7. Kauneus
Vieraina palkittu toimittaja ja entiset kasvonsa menettänyt Kimmo Oksanen, Miss Eurooppa, juontaja ja näyttelijä Riitta Väisänen, kuvataiteilija J.A. Juvani sekä kosmologi ja kansalaisaktivisti Syksy Räsänen.

Pe 26.7. Rakkaus
Vieraina kirjailija Monika Fagerholm, oopperalaulaja Angelika Klas, kirjailija Panu Rajala sekä valtiotieteen tohtori ja bloggaaja Keiju Vihreäsalo.

 • Beethoven 250: Beethovenin sävel on vapaa - toivoa voi jo nyt

  Toivo Beethovenin musiikkia

  Säveltäjä Ludwig van Beethovenin (1770-1827) syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 250 vuotta. Sen kunniaksi vuoden ensimmäinen Sävel on vapaa lauantaina 25.1. on omistettu yksinomaan Beethovenin musiikille tai sovituksille Beethovenin teoksista. Suoran puhelintoivekonsertin juontajina ovat syvällinen Beethoven-tuntija, pianotaiteilija Paavali Jumppanen ja musiikkitoimittaja Outi Paananen.

 • Hartauspuhujat maaliskuussa

  Yle Radio 1:n hartauspuhujat maaliskuussa 2020

  Aamuhartaus ma-la klo 6.15 ja 7.15 (uusinta) Iltahartaus ma-pe klo 18.50, ehtookellot ja iltahartaus la klo 18.00. Iltahartauden uusinta ma-la klo 23.00.

 • Jumalanpalvelukset maaliskuussa

  Jumalanpalvelukset maaliskuussa 2020

  Yle Radio 1:n jumalanpalvelukset maaliskuussa 2020. Sunnuntaisin klo 10.00 luterilainen jumalanpalvelus. Sunnuntaisin klo 11.00 vuorottelevat ortodoksisen liturgian kanssa vapaiden kirkkojen ja seurakuntien sekä katolisen kirkon jumalanpalvelukset. Kuuntele jumalanpalveluksia Areenassa.