Hyppää pääsisältöön

Pioneer – sukellus meren syvyyksiin, norjalainen salaliittojännäri

Norjalainen trilleri Pioneer sijoittuu Pohjanmeren syvyyksiin.
Norjalaisen trillerin päärooleja näyttelevät Aksel Hennie (edessä) ja Wes Bentley. Norjalainen trilleri Pioneer sijoittuu Pohjanmeren syvyyksiin. Kuva: Erik Aavatsmark / (C)Erik Aavatsmark Yle TV1,Pioneer

TV1 sunnuntaina 25.8.2019 klo 22.10 - 00.00, Areenassa

Norja ryhtyi hyödyntämään 1980-luvulla Pohjanmeren valtaisia öljyvarantoja. Öljyn siirtämiseksi mantereelle meren pohjaan tarvittiin satojen metrien syvyyteen putki.

Syvämerensukeltaja Petter Jensen (Aksel Hennie) lähtee tekemään kokeita yli 500 metrin syvyyteen. Petter ja hänen veljensä Knut (André Eriksen) ovat taitavia, vahvoja ja rohkeita testisukelluksia tekeviä ammattilaisia. Heillä on keskeinen rooli ensimmäisen öljyputken rakentamisessa.

Petter lähetetään hurjalle matkalle syvyyksiin, mutta hän ei itse huomaa joutuneensa pelinappulaksi. Vähitellen mies tajuaa olevansa ylivoimaisen haasteen edessä, jossa pelissä on hänen henkensä.

Norjalaisohjaaja Erik Skjoldbjaergin salaliittotrilleri Pioneer (12) on kertomus henkilökohtaisesta menetyksestä ja kansakunnan menestyksestä. Suomalainen tuotantoyhtiö MRP Matila Röhr Productions on tuottanut elokuvan sukelluskohtaukset.

Elokuvan muissa rooleissa näyttelevät Wes Bentley, Stephanie Sigman, Stephen Lang ja Jonathan LaPaglia.

Pionér. Tuotanto: Film i Väst, Garagefilm International, Les Films d'Antoine ja Pandora Filmproduktion. Norja/Ranska/Suomi/Saksa/Ruotsi, 2013. Elokuva on esitetty edellisen kerran vuonna 2017 Yle Fem -kanavalla.

Keskustele