Hyppää pääsisältöön

Hyvän karman sairaala – aurinkoista brittidraamaa Intian maisemissa

Brittidraama intialaisen sairaalan toiminnasta.
Sairaalasarjassa nähdään Phyllis Logan (vas.), Philip Jackson), Nimmi Harasgama, James Floyd, Amrita Acharia, Amanda Redman, Neil Morrisey, Darhsan Jariwalla ja Sagar Radia. Brittidraama intialaisen sairaalan toiminnasta. Kuva: Endemol Shine / Endemol Shine International Endemol Shine Group Yle TV1,Hyvän karman sairaala

TV1 sunnuntaisin 7.6. - 12.7.2020 klo 12.00 - 12.50 (1. kausi), 19.7. - 23.8. (2. kausi) ja 30.8. - 4.10. (3. kausi), Areenassa 7 päivää

Vastavalmistunut lääkäri Ruby Walker (Amrita Acharia, Game of Thrones) on unelmoinut hyvästä työpaikasta, parisuhteesta ja omasta perheestä. Elämä kolhii Lontoossa asuvaa nuorta naista, ja hän haluaa paeta sydänsurujaan.

Ruby huomaa työpaikkailmoituksen lääkärin virasta hienolla klinikalla eksoottisessa Intiassa. Onkohan onni kääntynyt viimein, sillä Ruby jättää taakseen kaiken entisen ja matkaa trooppiseen Etelä-Intiaan, kohti uutta maata, kohti uusia seikkailuja.

Brittidraama intialaisen sairaalan toiminnasta.
Lääkärit Lydia Fonseca (Amanda Redman) ja Ruby Walker (Amrita Acharia). Brittidraama intialaisen sairaalan toiminnasta. Kuva: Endemol Shine / Endemol Shine International Endemol Shine Group Yle TV1,Hyvän karman sairaala

Nuori lääkäri Ruby Walker odottaa auringonpaistetta, palmuja ja kuvankauniita hiekkarantoja. Hän on valmistautunut Intian erikoisuuksiin kuten pyhiin lehmiin ja skootteririksoihin sekä vatsatautiin, joista jokainen on häntä varoittanut.

Elämä Intiassa onkin aivan muuta kuin mitä Ruby on odottanut. Uusi tulokas joutuu töihin vaatimattomaan paikkaan nimeltä Hyvän karman sairaala, jossa ketään ei käännytetä ovelta. Asiakkaita riittää laidasta laitaan – kellon ympäri.

Paikallisen yhteisön klinikkaa johtaa omaperäinen ja määrätietoinen tohtori Lydia Fonseca (Amanda Redman, Ryhmä Pullman). Yhdessä tohtori Fonsecan kanssa sairaalaa pyörittää brittiläisten ja intialaisten lääkäreiden alimiehitetty joukko.

Lämminhenkinen brittidraamasarja Hyvän karman sairaala (12) seuraa lääkäreiden, hoitajien ja potilaiden elämää ja ihmissuhteita. Lääkäri Ruby Walker alkaa huomata, että Hyvän karman sairaala on paljon enemmän kuin nukkavieru tukikohta.

Brittisarja intialaisen sairaalan elämästä.
Brittituristi Maggie (Phyllis Logan) rakastaa Intiaa, miehensä Paul (Philip Jackson) ei niinkään. Brittisarja intialaisen sairaalan elämästä. Kuva: Tiger Aspect Yle TV1,Hyvän karman sairaala

Draamasarjasta nähdään uusintana kaikki kolme, kuusiosaista tuotantokautta. Sarjan tapahtuman sijoittuvat Intiaan, mutta sitä on kuvattu Sri Lankan saarella.

Sarjan päärooleissa nähdään monista brittisarjoista tuttuja näyttelijöitä kuten Neil Morrissey (Minkä taakseen jättää, Näytön paikka), Phyllis Logan (Ystävättäret, Downton Abbey) ja Hercule Poirot -tarinoiden ylikomisario Japp, Philip Jackson. Mukana ovat myös James Floyd, Darhsan Jariwalla, Sagar Radia ja Nimmi Harasgama.

The Good Karma Hospital. Idea ja käsikirjoitus: Dan Sefton. Tuotanto: Tiger Aspect Productions, Britannia, 2017 - 19. Sarjaa on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2019.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.