Hyppää pääsisältöön

Grantchester – brittisarjan neljännellä kaudella puhaltavat muutoksen tuulet

Brittisarjasta Grantchester on vuorossa neljäs kausi.
Brittisarjan päärooleja näyttelevät Tom Brittney, Robson Green ja James Norton. Brittisarjasta Grantchester on vuorossa neljäs kausi. Kuva: ITV/Yle / Endemol - Shine Yle TV1,James Norton,Robson Green,Tom Brittney,grantchester

TV1 lauantaisin 10.8. - 14.9.2019 klo 19.40 - 20.30, Areenassa 30 päivää
Lauantaina 24.8.2019 jakso alkaa jo klo 18.15!

On vuosi 1956. Grantchesterin pikkukylän sielunpaimenen Sidney Chambersin (James Norton) arki pyörii jumalanpalveluksissa ja kirkkoneuvoston pitkästyttävissä kokouksissa.

Pastorin parhaan ystävän, rikoskomisario Geordie Keatingin (Robson Green) mielestä Britannia on menossa hunningolle. Ennen ihmiset kunnioittivat toisiaan – nyt lapsia ja nuoria villitsee amerikkalainen lantioheppu, Elvis.

Amerikassa mustat taistelevat ihmisoikeuksiensa puolesta, ja se näkyy ja kuuluu myös pikkukylässä. Pappi Nathaniel Todd (Paterson Joseph) Alabamasta seurueineen pysähtyy kylään varainkeruukiertueellaan.

Mustien puolesta puhuvan Toddin tilaisuutta on kuulemassa myös Corpus Christin kappalainen Will Davenport (Tom Brittney, Hakekaa kätilö!, Outlander), joka on Sidneylle kiitollisuudenvelassa.

Brittisarjasta Grantchester on vuorossa neljäs kausi.
Grantchesterin jaksoissa nähdään Simone Brown ja James Norton. Brittisarjasta Grantchester on vuorossa neljäs kausi. Kuva: Kudos/ITV/Masterpiece Yle TV1,James Norton,Simona Brown,grantchester

Pastori Toddin vierailu herättää ristiriitaisen vastaanoton Grantchesterissä ja johtaa myös poliisitutkintaan. Kahden kulttuurin kohtaaminen jättää syvän jäljen, ja sillä voi olla kauaskantoisia seurauksia.

Brittiläisestä suosikkisarjasta Grantchester (12) on vuorossa neljäs tuotantokausi. Kuusi uutta jaksoa seuraa pappi Sidney Chambersin ja hänen lähipiirinsä elämää sekä rikosjuttujen tutkintaa. Poliisiystävä on harmillisesti huomannut, että Sidneyn holtiton käytös saa ajoittain vaarallisia piirteitä.

Tutuista hahmoista ovat neljännellä kaudella mukana kappalainen Finchia (Al Weaver), Sidneyn taloudenhoitaja rouva Chapman (Tessa Peake-Jones) ja Geordien vaimo Cathy Keating (Kacey Ainsworth). Rooleissa nähdään myös muun muassa pastori Toddin tytär Violet Todd (Simona Brown),

Vehmaaseen pikkukylään sijoittuvaan brittisarjaan on tulossa viideskin tuotantokausi! Draamasarja Grantchester perustuu James Runcien rikosromaaneihin.

Grantchester. Käsikirjoitus: Daisy Coulam. Ohjaus: Harry Bradbeer. Tuotanto: Lovely Day, Masterpiece Production, ITV, Britannia, 2019.

Keskustele
 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.