Hyppää pääsisältöön

Viikon 30 vinkit: Tarjolla uutta virolaisdraamaa ja brittitrilleriä, heinäkuinen helle huipentuu koko Suomen Saunapäivään!

Virolainen draamasarja kuvaa yksilöiden ja yhteiskunnan voimakasta muutosta 90-luvulla.
Virolaisdraama Pank alkaa tiistaina. Sarjassa nähdään myös Kati Outinen. Virolainen draamasarja kuvaa yksilöiden ja yhteiskunnan voimakasta muutosta 90-luvulla. Kuva: Itamambuca Yle TV1,Kati Outinen,Pank

Heinäkuun viimeinen viikko tuo ohjelmistoon uuden virolaisdraaman Pank ja brittitrillerin Paha paikka. Areenan kolmas kesäleffapaketti pitää sisällään runsaasti jännitystä! Heinäkuun viimeinen lauantai huipentuu koko Suomen Saunapäivään, jolloin Radio Suomi saunoo 24 tuntia ja TV1:ssä nähdään suora lähetys, jossa liikutaan ympäri Suomea. Saunapäivänä näytetään koko maailmalle, kuinka saunahullua kansaa suomalaiset ovat! Lisäksi viikon aikana luvassa mm. uusi, Mimosa Willamon tähdittämä Areena-sarja sekä uusia historia- ja taideohjelmia.

Viron satavuotisjuhlan kunniaksi tuotettu tosipohjainen draamasarja Pank kuvaa sitä, miten 1990-luvulla maailma muuttui voimakkaasti Baltian maissa ja etenkin Virossa. Neuvostoliiton romahdettua myös Viro julistautui jälleen itsenäiseksi. Maan infrastruktuuri, pankkimaailma ja poliittinen järjestelmä olivat yhä lapsenkengissä verrattuna vapaaseen lähteen. Yksityistäminen ja rikastuminen nousevat nopeasti virolaisen yhteiskunnan suureksi haaveeksi. Maalla on kiire ottaa jopa uhkarohkeita askelia päästäkseen nopeasti irti kommunismin perinnöstä ja tullakseen osaksi länttä. Mutta, iskeekö Viroon samalla vauhtisokeus? Sarjassa nähdään myös suomalaisnäyttelijä Kati Outinen.

Brittitrillerissä Paha paikka Lisa Armstrong toimii yhteyshenkilönä rikosuhrien ja poliisin välillä. Hän on myös tavallista elämää viettävä sinkkuäiti. Pikkupaikkakunnalla asuminen takaa sen, että jonain päivänä nuo maailmat törmäävät.

Areenan kolmannessa kesäleffapaketissa teemana on jännitys. Paketissa ovat mukana Laura Birnin tähdittämä The Ones Below - alakertalaiset, Pierce Brosnanin Butterfly on a Wheel ja Noomi Rapacen tähdittämä scifijännäri What happened to Monday.

Lisäksi viikon aikana luvassa historiaa, taidetta, elokuvia ja Mimosa Willamon tähdittämä uutuussarja Badrumsliv. Katso viikon kaikki tärpit alta!

MAANANTAI 22.7.

Suomen tie tasavallaksi - uusi historiasarja alkaa!

Yle Radio 1 klo 12.10 + Yle Areena
Kuuntele ohjelma Areenassa tästä
3-osainen historiasarja alkaa. Heinäkuussa 2019 tulee kuluneeksi 100 vuotta Suomen tasavaltaisen hallitusmuodon vahvistamisesta ja ensimmäisen presidentin valinnasta.

Suomen tie perustuslailliseksi tasavallaksi oli kaikkea muuta kuin yksinkertainen. Itsenäisyyden alkajaisiksi koettu sisällissota ajoi maan myös poliittiseen kriisiin, jota leimasi kiihkeä kiista valtiomuodosta. Sakari Silvolan toimittama kolmiosainen radiosarja käy läpi Suomen poliittisen historian hämmästyttävät vaiheet sisällissodan päättymisestä tasavallan vakiintumiseen. Asiantuntijahaastattelujen lisäksi aihetta lähestytään merkittävimpien poliitikkojen ja muiden aikalaisten puheenvuorojen ja kirjoitusten kautta.

Kulttuuriykkösen kesäfestari

Yle Radio 1 maanantaista perjantaihin 22. – 26.7.2019 klo 15.00 + Yle Areena
Kuuntele ohjelma Areenassa tästä
Viisi suoraa lähetystä. Raha, valta, ihmisyys, kauneus ja rakkaus valtaavat heinäkuun lopulla Helsingin Esplanadin puiston lavan, kun Yle Radio 1:n Kulttuuriykkösen kaikkien aikojen ensimmäinen kesäfestari pyörähtää käyntiin maanantaina 22.7. Maanantaista perjantaihin klo 15-16 lavalla haastatellaan tunnettuja suomalaisia elämän suurista ja iättömistä teemoista ja kuullaan myös elävää musiikkia.

Viikon aiheet ja vieraat: maanantaina aiheena raha ja vieraina Peter Vesterbacka, Ossi Nyman, Teivo Teivainen ja Kaisa Liski. Tiistaina valta, vieraina Anneli Jäätteenmäki, Päivi Nerg, Jukka Lindström. Keskiviikkona ihmisyys, vieraina Aino-Kaisa Saarinen, Elisabeth Rehn, Hannu Väisänen ja Anna Ruohonen. Torstaina kauneus ja vieraina Kimmo Oksanen, Riitta Väisänen, J.A. Juvani ja Syksy Räsänen. Perjantaina rakkaus ja vieraina Monica Fagerholm, Angelika Klas, Panu Rajala ja Keiju Vihreäsalo. Kesäistä tunnelmaa luo harmonikkavirtuoosi Niko Kumpuvaara, ja toimittajina Kulttuuriykkösen tutut toimittajat. Tuottaja on Pekka Toikka.

Lasse Virén 70 vuotta:

Lasse Virén - Jälkikaikuja
München 1972: Unohtumaton kultainen kymppi

Yle TV2 klo 21.00 ja 22.00
Dokumentti Lasse Virén - Jälkikaikuja luotaa nelinkertaisen olympiavoittajan uran ja elämän painopisteet. Mikä teki Virénistä aikansa ylivoimaisimman juoksijan? Entä mitä Virén pohtii 70-vuotissyntymäpäiviensä kynnyksellä urastaan ja elämästään? Uusinta. Yle Areena 30 päivää

München 1972: Unohtumaton kultainen kymppi -ohjelmassa nähdään Lasse Virénin voittojuoksu 10 000 metrillä Münchenin olympiakisoissa kokonaisuudessaan alusta loppuun. Selostus: Anssi Kukkonen.

Lasse Virén
Lasse Virén - Jälkikaikuja. Lasse Virén Kuva: Janin Paja / Yle Kuvapalvelu Lasse Virén,Lasse Virén - Jälkikaikuja

Reconstructing Utøya

Yle Fem klo 22.50
Katso ohjelma Areenassa tästä
Ruotsin elokuvainstituutin Guldbagge-palkinnon saanut dokumentti kertoo neljästä nuoresta, jotka jäivät henkiin kesällä 2011 tapahtuneessa Utøyan terrori-iskussa. Nuoret rakentavat ohjaajan ja 12 avustajan kera saaren tapahtumat muistikuviensa avulla uudelleen. Ohjaaja: Carl Javér. Ruotsi, 2018. Yle Areena puoli vuotta

TIISTAI 23.7.

Puutarhakausi - uusi, kolmas tuotantokausi alkaa!

Yle Fem klo 18.30
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Trädgårdstider, S8) Sarjassa juontaja Pernilla Månsson Colt, puutarhuri John Taylor, sisustaja Malin Persson ja kokki Tareq Taylor tarjoavat vinkkejä sekä inspiraatiota ja ryhtyvät kunnostamaan autiota tilaa Lundin edustalla. Tavoite on muuntaa olematon puutarha paratiisiksi. Tilan rakensi 1960-luvulla mies nimeltä Torsten. Hänellä oli iso navetta ja vietti aikaa erilaisten koneiden ja härveleiden parissa.

Avausjaksossa alkaa keittiöpuutarhan rakentaminen. Kun lapio isketään maahan, on selvä, että työ tulee olemaan vaativa. Maaperä on nimittäin erittäin kivinen. John Taylor ei ole tästä mielissään. Sarjan aikana saamme seurata, miten syntyy talvipuutarha, perinteinen skoonelainen sisäpiha ja rivitalopuutarha. Yle Areena 90 päivää

Mies ja nainen seisovat vehreän puutarhan keskellä.
Puutarhakausi. Mies ja nainen seisovat vehreän puutarhan keskellä. Kuva: Yle Kuvapalvelu / Eva Robild asiaohjelmat,puutarhakausi

Matka Tyynenmeren taiteeseen 1/3 - Uusi sarja alkaa!

Yle Teema klo 20.00 ja katalogina Yle Areenassa 22.7.
Katso ohjelma Areenassa tästä
Taidehistorioitsija James Fox kulkee James Cookin jalanjäljissä. Hän tutustuu Oseanian alkuperäiskansojen ja lännen yhteentörmäykseen ja avaa sen merkitystä taiteen kehittymisen kautta. Matka alkaa Australiasta, jossa aboriginaalit lähes tuhottiin kolonialismin alta. Taide jäi kuitenkin elämään ja sen myötä koko kulttuuri. Matka jatkuu Polynesian saarille ja Uuteen Seelantiin. Yle Areena 90 päivää

Vogue Williams: Playgirls (12)

Yle TV2 klo 21.00 ja Yle Areena 8.9. saakka
Katso ohjelma Areenassa tästä
Irlantilainen tv-toimittaja Vogue Williams tutkailee tässä dokumentissa naisten seksuaalista nautintoa. Yhä useampi nainen on ottanut seksielämänsä omaan hallintaansa ja hakee seksuaalista nautintoa ennakkoluulottomasti ja rohkeasti.

Vogue Williams istuu sohvalla
Vogue Williams: Playgirls. Vogue Williams istuu sohvalla Kuva: Yle Kuvapalvelu Vogue Williams,Vogue Williams: Playgirls

KESKIVIIKKO 24.7.

Prisma: Planeetat 1-5 - Uusi Prisma-sarja alkaa!

Yle TV1 klo 19.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Planets, Iso-Britannia 2019) Aurinkokunnan planeettojen historia on täynnä dramaattisia hetkiä ja ainutlaatuisia käänteitä, jotka ovat muovanneet kunkin planeetan sellaiseksi, jona ne tänä päivänä tunnetaan. Sarjassa hypätään uusien tieteellisten saavutusten mahdollistamalle aikamatkalle kunkin kahdeksan planeetan menneisyyteen. Tuotanto: BBC/WGBH/PBS/Tencent Penguin Pictures. Yle Areena 60 päivää

Lue huikeasta dokumenttisarjasta lisää täällä!

Aurinkokunnan planeettojen historia on täynnä dramaattisia käänteitä.
Prisma: Planeetat. Aurinkokunnan planeettojen historia on täynnä dramaattisia käänteitä. Kuva: NASA / JPL Yle TV1,Prisma: Planeetat

Simon Reeve Myanmarissa 1/2

Yle Teema klo 20.50
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Burma With Simon Reeve, Iso-Britannia 2018) Brittitoimittaja Simon Reeve matkustaa poliittisten konfliktien ja väkivaltaisuuksien runtelemaan Myanmariin. Myanmarissa toteutettiin vuonna 2017 koko maailmaa järkyttänyt operaatio, jossa sadat tuhannet rohinga-muslimit ajettiin väkivalloin kodeistaan. Simon Reeve matkustaa levottomuuksien syntypaikoille ja tapaa henkilöitä konfliktin kummastakin leiristä. Yle Areena 30 päivää

Kino: Ensimmäinen kuunkävijä (7)

Yle Teema klo 21.50
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Pervyje na lune, Venäjä 2005) Onnistuttiinko jo vuonna 1938 lähettämään raketilla miehitetty satelliitti kuuhun? Ryhmä toimittajia selvittää huippusalaista asiakirjaa, jonka mukaan Neuvostoliitossa olisi onnistuttu lähettämään mies onnistuneesti avaruuteen. Aleksei Fedortshenkon mukadokumentti vuodelta 2005 kertoo vaietusta salaliitosta. Uusinta. Yle Areena 90 päivää

Possulle juotetaan rohkaisua ennen lentoa elokuvassa Ensimmäinen kuunkävijä
Kino: Ensimmäinen kuunkävijä. Possulle juotetaan rohkaisua ennen lentoa elokuvassa Ensimmäinen kuunkävijä Yle Teema,teeman elokuvat

Pank – pankin nousu ja uho (16) - Uusi sarja alkaa!

Kaikki jaksot Yle Areenassa 24.7. - 22.10.2019.
Yle TV1 klo 22.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Pank, S1) Viron satavuotisjuhlan kunniaksi tuotettu tosipohjainen draamasarja kuvaa sitä, miten 1990-luvulla maailma muuttui voimakkaasti Baltian maissa ja etenkin Virossa. Neuvostoliiton romahdettua myös Viro julistautui jälleen itsenäiseksi. Maan infrastruktuuri, pankkimaailma ja poliittinen järjestelmä olivat yhä lapsenkengissä verrattuna vapaaseen lähteen.

Yksityistäminen ja rikastuminen nousevat nopeasti virolaisen yhteiskunnan suureksi haaveeksi. Maalla on kiire ottaa jopa uhkarohkeita askelia päästäkseen nopeasti irti kommunismin perinnöstä ja tullakseen osaksi länttä. Mutta, iskeekö Viroon samalla vauhtisokeus?

Toomas on opiskelija, jolla on ilmiömäinen laskupää. Rahoittaakseen opintonsa hän käy töissä huoltoasemalla, kunnes sattuma puuttuu peliin - Toomasille tarjotaan työpaikkaa Nordpankissa, joka pyrkii laajenemaan voimakkaasti. Hänet pestataan suoraan pankin valuuttamyyntiin, ja siitä alkaen nousu uralla on hurjaa. Pankki on kuitenkin aivan toinen maailma, ja Toomas huomaa nopeasti, että entinen elämä ja uusi ura sopivat huonosti yhteen. Onko hänen lopulta valittava niistä toinen? Kuten todellisessa elämässä, meno draamassa on vauhdikasta, ja myöhemmin siitä saadaan maksaa myös korkea hinta. Sarjassa näyttelee myös Kati Outinen.

Virolaisesta Pank-draamasarjasta lisää täällä!

Virolainen draamasarja kuvaa yksilöiden ja yhteiskunnan voimakasta muutosta 90-luvulla.
Pank - pankin nousu ja uho. Virolainen draamasarja kuvaa yksilöiden ja yhteiskunnan voimakasta muutosta 90-luvulla. Kuva: Itamambuca Yle TV1,Kati Outinen,Pank

TORSTAI 25.7.

Kino Klassikko: Seikkailu (7)

Yle Teema klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(L'Avventura, Italia 1960) Modernin elokuvan lähtölaukauksiin kuulunut aikansa elokuvahelmi, jossa huviretki Välimeren saarelle johtaa nuoren naisen outoon katoamiseen. Pääosassa Monica Vitti. Ohjaus: Michelangelo Antonioni. Uusinta. Yle Areena 30 päivää

PERJANTAI 26.7.

Badrumsliv (18 jaksoa) - Uusi sarja Yle Areenassa!

Kaikki jaksot Yle Areenassa 26.7.2019 klo 6.00
Hilda ja Lo ovat 21-vuotiaita nuoria naisia ja viettävät toista välivuottaan. Kun heidän haaveensa opiskelupaikasta ei toteudu muuttaa Hilda asumaan Lon luokse. Lo haluaa vain juhlia, hengailla poikien kanssa ja nauttia ja Hilda puolestaan haluaa murskata patriarkaatin.

Suomenruotsalaisessa feministisessä nettisarjassa nuoret naiset päättävät ottaa välivuotensa haltuun ja laativat manifestin. He asettavat muutaman tavoitteen ja miettivät elämäänsä, tulevaisuuttaan, haaveitaan, haasteitaan, ihmissuhteitaan, seksiä, rahaa ja nuoren naisen elämää. Kaikki tapahtuu Hildan ja Lon ankeassa kylpyhuoneessa Kalliossa. Sarja perustuu todellisiin tapahtumiin ja kertomuksiin, jotka on kerätty joukkoistamisen avulla.

Osissa: Mimosa Willamo ja Josefine Fri. Käsikirjoitus & ohjaus Kaya Pakaslahti. Tuotanto: Moilo Svenska Ylelle / X3M:lle.

Kaksi naista kylpyhuoneessa. Toinen istuu kylpyammeessa ja toinen kylpyammeen edessä. Molemmilla on vaatteet päällä, toisella tupakka suussa.
Badrumsliv. Kaksi naista kylpyhuoneessa. Toinen istuu kylpyammeessa ja toinen kylpyammeen edessä. Molemmilla on vaatteet päällä, toisella tupakka suussa. Kuva: Moilo draamasarjat,Badrumsliv

Areenan kesäleffat 3/3: Jännitys

Katsottavissa Yle Areenassa kuukauden ajan

The Ones Below – alakertalaiset (12)
(Englanti 2015) Laura Birn jännärissä, jossa kahden perheenlisäystä odottavan lontoolaisen naapuripariskunnan välit alkavat kehittyä vaaralliseen suuntaan. Muissa pääosissa Clémence Poésy ja David Morrissey. Ohjaus David Farr.

Butterfly on a Wheel (12)
(Butterfly on a Wheel, USA/Englanti 2007) Jännityselokuvassa avioparin idyllinen elämä mullistuu hetkessä, kun kiristäjä sieppaa heidän tyttärensä ja alkaa järjestelmällisesti tuhota pariskunnan vuosien aikana vaivalla rakentamaa elämää ja varallisuutta. Pääosissa Pierce Brosnan, Maria Bello ja Gerard Butler. Ohjaus Mike Barker.

What Happened to Monday (16)
(Seven Sisters, Englanti 2017) Toiminnallinen scifijännäri seitsemästä salaa kloonatusta sisaruksesta, joita keinoja kaihtamaton hallituksen salainen osasto etsii tulevaisuuden ylikansoituksesta kärsivässä maailmassa. Pääosissa Noomi Rapace, Glenn Close ja Willem Dafoe. Ohjaus Tommy Wirkola.

Nainen (Noomi Rapace) seisoo julisteilla teipatun seinän edessä.
What Happened to Monday. Nainen (Noomi Rapace) seisoo julisteilla teipatun seinän edessä. Kuva: Yle Kuvapalvelu elokuvat,What Happened to Monday

Hercule Poirot: Mykkä todistaja (12)

Yle TV1 klo 18.30
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Poirot: Dumb Witness, Iso-Britannia 1996) Idyllisellä Järviseudulla tapahtuu kummia. Joku jättää esineitä ihmisten kotiin, ja pian heille sattuu traaginen tapaturma. Onneksi Poirot on maisemissa, mutta tekijän nappaaminen on vaikeaa, eikä ainoa todistaja puhu. Uusinta. Yle Areena 30 päivää

hercule poirot: mykkä todistaja, yle tv1
Hercule Poirot: Mykkä todistaja. hercule poirot: mykkä todistaja, yle tv1 hercule poirot: mykkä todistaja

Rupert Everett: Seksin markkinoilla (16) 1/2

Yle TV2 klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Love For Sale With Rupert Everett, Iso-Britannia 2017) Brittinäyttelijä Rupert Everett ottaa selvää nykypäivän seksimarkkinoista. Everett haastattelee niin tavallisia seksityöläisiä kuin huippuluokan prostituoituja. Hän seikkailee myös nettiseksin maailmassa. Entiset prostituoidut kertovat karua tarinaa siitä, miten seksityö vahingoittaa ihmistä aina. Yle Areena 90 päivää

Paha paikka (12) 1/6 - Uusi sarja alkaa!

Yle TV1 klo 21.05 ja katalogina Areenassa
Katso ohjelma Areenassa tästä
(The Bay, Iso-Britannia 2019) Lisa Armstrong toimii yhteyshenkilönä rikosuhrien ja poliisin välillä. Hän on myös tavallista elämää viettävä sinkkuäiti. Pikkupaikkakunnalla asuminen takaa sen, että jonain päivänä nuo maailmat törmäävät. Yle Areena 90 päivää

Lue brittitrilleristä lisää täällä!

Brittiläinen rikosdraamasarja perheistä ja yhteisöstä Morecamben merenrantakaupungissa.
Paha paikka. Brittiläinen rikosdraamasarja perheistä ja yhteisöstä Morecamben merenrantakaupungissa. Kuva: Ben Blackall 2018 Yle TV1,Morven Christie,Paha paikka

LAUANTAI 27.7.

Kaarle - Uusi sarja alkaa!

Yle TV2 klo 8.33 ja Yle Areena
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Claude, Irlanti 2017) Alex T. Smithin humoristisiin lastenkirjoihin pohjautuva animaatiosarja. Kaarle on pieni ja avulias koira, jonka asuun kuuluvat tyylikkäät kengät, näyttävä neule ja punainen baskeri. Hänen paras ystävänsä on raidallinen sukka.

Omistajiensa rientäessä aamuisin töihin lähtee Kaarlekin yhdessä Lordi Nukkasukan kanssa kotoaan ja päätyy aivan uskomattomiin seikkailuihin. Sillä kun kotikaupungin asukkaat, tai sinne saapuneet turistit, tarvitsevat apua tai päivän pelastajaa, Kaarle on aina valmis auttamaan - ja siitä alkaa taas hullunkuristen sattumusten sarja. Kaarle ei suinkaan aina onnistu pyrkimyksissään, mutta hänellä on ainakin hauskaa yrittäessään.

Sarjan pohjana ovat Alex T. Smithin Claude-lastenkirjat, jotka on käännetty jo kuudelletoista eri kielelle. Piirrosjälki jäljittelee kirjojen käsinpiirrettyä 2D-tyyliä. Sarjassa on 50 12-minuuttista jaksoa. Yle Areena 30 päivää

Saunapäivä - suora lähetys kuumissa tunnelmissa!

Yle TV1 klo 19.30 ja Yle Areena
Katso ohjelma Areenassa tästä
Saunapäivä-tv-sarja ja -kampanja huipentuvat suoraan finaalilähetykseen Saunapäivänä 27.7., jolloin koko Suomi saunoo, juhlii ja pitää hauskaa yhdessä! Suoran lähetyksen pääpaikkoina ovat Tampereen Ratinanniemi ja Helsingin Sompasauna, mutta kaksituntisessa suorassa lähetyksessä liikutaan myös ympäri Suomea. Saunomisen ilosanomaa juhlistavat juontajien Tuija Pehkosen, Mikko Kekäläisen ja Gogi Mavromichaliksen lisäksi runsas vierasjoukko, muun muassa Roman Schatz, Alina Voronkova, Elina Gustafsson ja Samae Koskinen sekä Kalle Palander ja Eeva Vekki, jotka kisailevat keskenään erilaisten tehtävien parissa Helsingissä.

Nyt on aika näyttää maailmalle, että suomalainen saunominen kuuluu Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle ensimmäisenä asiana Suomesta ikinä!

Ylen Saunapäivä-kampanjan tavoitteena on juhlistaa suomalaista saunomiskulttuuria positiivisella ylpeydellä ja saada yhden päivän aikana kaikki mahdolliset saunat Suomessa auki ja suomalaiset yhdessä saunomaan, kohtaamaan toisensa ja pitämään hauskaa! Lue lisää www.yle.fi/saunapaiva

Tuija Pehkonen, Gogi Mavromichalis ja Mikko Kekäläinen istuvat saunan edessä.
Saunapäivä. Tuija Pehkonen, Gogi Mavromichalis ja Mikko Kekäläinen istuvat saunan edessä. Kuva: Warner Bros. International Television Production Finland Oy Saunapäivä

Radio Suomen Saunapäivä

Yle Radio Suomi perjantaina 26.7. klo 23.35 alkaen
Suomen suurimpaan saunavuoroon kaikki suomalaiset voivat osallistua saunassa omalla alueellaan tai Radio Suomen välityksellä. Etkoilla aloitetaan radiossa jo perjantaina 26.7. ennen puoltayötä ja siitä jatketaan lauantai-iltaan - jopa Toni Laaksosen lauantaitanssit on päivän hengessä Saunantaitanssit!

Myös Yle Teemalla nähdään sauna-aiheisia arkisto-ohjelmia viikolla 30. Kaikki ohjelmat julkaistaan Yle Areenaan jo maanantaina 22.7.:

Tiistai 23.7.
12.00 Sauna

Keskiviikko 24.7.
12.00 Jos ei sauna auta
12.30 Lauantaisauna: Suomalainen sauna ja saunakulttuuri

Torstai 25.7.
12.00 Saunasta sisua
12.12 Sauna ja suomalainen
12.32 Kotoinen saunani

Perjantai 26.7.
12.00 Ulkosuomalaisen tarina: Saunat maailmalla

Lauantai 27.7.
12.00 Kiehumispiste (7)

Avoinna oleva saunan ovi
Avoinna oleva saunan ovi Kuva: Linda Wendelius Saunapäivä

SUNNUNTAI 28.7.

Radio Variaatio: Hiljaiset neliömetrit

Yle Radio 1 klo 18.00 + Yle Areena
Kuuntele ohjelma Areenassa tästä
"Kyllä maailmaan ääntä mahtuu". Niin mahtuu, ja ihminen onkin varsin hyvin onnistunut täyttämään elinympäristönsä äänellä. Osa äänistä on tarpeellisia, ne auttavat hahmottamaan ympäristöä, osa on melua. Suomestakin alkaa olla vaikea löytää luonnonhiljaista paikkaa, jossa ei kuulu ihmisen aiheuttamia ääniä. Vaikka kaikkea muuta melua pääsisikin pakoon, niin lentoliikenteen ääniä on vaikea välttää. Eero Aro lähti etsimään ja löysi Suomen hiljaisimman neliömetrin. Käsikirjoitus, ohjaus ja äänisuunnittelu: Eero Aro. Tuottaja: Juha-Pekka Hotinen, Radiogalleria.

Elokuva: Mammutti (12)

Yle Fem klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Mammoth, Ruotsi 2009) Kolmikymppiset newyorkilaiset Leo ja Ellen asuvat ylellisessä asunnossa kahdeksanvuotiaan tyttärensä Jackien kanssa. Leo on rikastunut nopeasti nettipelifirmallaan, ja hänen maailmaansa leimaavat raha ja tärkeät päätökset. Ellen työskentelee tapaturma-aseman kirurgina ja pelastaa ihmishenkiä. Molemmat vanhemmat ovat uppoutuneet työhönsä, joten Jackie viettää aikaa enimmäkseen filippiiniläisen hoitajansa Glorian kanssa. Gloria puolestaan kaipaa Filippiineillä asuvia pieniä poikiaan. Jokainen päähenkilöistä joutuu pohtimaan elämänvalintojensa mielekkyyttä. Ohjaaja: Lukas Moodysson. Pääosissa: Gael García Bernal, Michelle Williams, Marife Necesito. Yle Areena 30 päivää

Michelle Williams
Mammutti. Michelle Williams Kuva: Memfis Films / Yle Kuvapalvelu elokuvat,mammutti

Rakkautta ja seksiä Kiinassa (12)

Yle TV2 klo 21.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
(Love And Sex In China) Perinteisesti Kiinassa on avioiduttu nuorina, mutta länsimaistumisen ja vaurastumisen myötä avioliiton solmiminen on tullut harvinaisemmaksi. Parisuhdetta etsiville on omat messut ja treffipalvelut kukoistavat maassa, jossa nuoria miehiä on huomattavasti naisia enemmän. Neliosainen Rakkautta ja seksiä -dokumenttisarja on osa Yle Areenaan 19.7. julkaistavien seksiaiheisten ohjelmien pakettia.

Professor Green: Totuus kannabiksesta (16)

Yle TV2 klo 22.00
Katso ohjelma Areenassa tästä
Brittiläinen muusikko ja dokumentaristi Professor Green haluaa selvittää itselleen ja katsojille, mitä mieltä kannabiksen käytöstä ja laillistamisesta pitäisi olla. Green tapaa kannabiksen kasvattajia, käyttäjiä ja myyjiä sekä tarkastelee kannabiksen käytön lääketieteellisiä riskejä. Yle Areena 30 päivää

Lue myös - yle.fi:stä poimittua