Hyppää pääsisältöön

Poldark – rakastetun brittisarjan viides kausi hyvästelee Rossin ja Demelzan

Poldark-draamasarjan viides tuotantokausi.
Aidan Turner ja Eleanor Tomlinson nähdään vielä kerran Cornwallin rakastavaisina. Poldark-draamasarjan viides tuotantokausi. Kuva: ITV Yle TV1,Poldark,Aidan Turner,Eleanor Tomlinson

TV1 sunnuntaisin 26.4. - 21.6.2020 klo 15.50 - 16.50, Areenassa 30 päivää

Cornwallin rakastavaisten Ross ja Demelza Poldarkin elämää on koeteltu monin tavoin. Pariskunta odottaa vihdoinkin rauhallista yhteiseloa, mutta menneisyydellä on pitkät varjot.

Vanhan ystävän, eversti Ned Despardin (Vincent Regan, Victoria) viesti pakottaa Rossin (Aidan Turner) takaisin Lontooseen. Amerikan sotavuosien luottomies ja hengenpelastaja on joutunut juonittelun uhriksi ja pyytää apua.

Uhmaa, unelmia ja urotekoja on luvassa, kun rakastettu brittidraamasarja Poldark (12) lähtee viidennellä – ja samalla viimeiselle kaudelle. Luvassa on kahdeksan jännittävää jaksoa.

Rossin päättäväisyys koetuksella

Periksiantamaton Demelza (Eleanor Tomlinson) hoitaa tilan ja kaivoksen asioita Cornwallissa. Hän kohtaa uuden vastustajan, Trenwithin tilan entisen palkollisen Tessin (Sofia Oxenham, Granthester).

Ikuinen kostonhenki George Warleggan (Jack Farthing) yrittää toipua vaimonsa Elizabethin kuolemasta. Kyltymätön vehkeilijä päätyy hieromaan yhteistyötä orjakauppaan sekaantuneen kauppias Ralph Hansonin (Peter Sullivan) kanssa.

Petolliset ihmiset koettelevat oikeudentuntoista Ross Poldarkia, ja hän joutuu kyseenalaistamaan vallanpitäjiä ja uskollisuuttaan kuninkaalle sekä isänmaalleen.

Rossilla on edessään uusia liittolaisia ja vanhoja vihollisia, jotka uhkaavat hänen rakkaimpiaan – ja koko kansakuntaa. Miehen päättäväisyyttä testataan nyt kovemmin kuin koskaan aikaisemmin!

Päätöskaudella uusia hahmoja

Tutuista hahmoista Poldarkin viidennellä kaudella tavataan Prudie (Beatie Edney), lääkäri Dwigt Enys (Luke Norris) ja vaimonsa Caroline (Gabriella Wilde), Drake (Harry Richarson), Morwenna (Ellise Chappell) ja Sam (Tom York). Geoffrey Charlesin roolin näyttelee Freddie Wise.

Uusina hahmoina nähdään Despardin vaimo Kitty (Kerri McLean) ja kauppias Hansonin tytät Cecily (Lily Dodsworth-Evans).

BBC:n tuottama draamasarja perustuu Winston Grahamin samannimiseen kirjasarjaan.

Poldark. Käsikirjoitus: Debbie Horsfield. Tuotanto: BBC/Mammoth Screen/Masterpiece, Britannia, 2019. Poldarkin päätöskausi on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2019.

Keskustele