Hyppää pääsisältöön

Lähes 1 000 saunaa mukana! – Katso kartalta, missä kaikkialla pääset Saunapäivänä löylyihin!

Tuija Pehkonen, Mikko Kekäläinen ja Gogi Mavromichalis kävelevät peräkkäin.
Mars saunaan, katso missä kaikkialla voi saunoa Saunapäivänä! Tuija Pehkonen, Mikko Kekäläinen ja Gogi Mavromichalis kävelevät peräkkäin. Kuva: Jussi Nahkuri Saunapäivä

Koko Suomen Saunapäivää vietetään 27.7.2019! Olemme saaneet mukaan huiman määrän erilaisia saunoja ympäri Suomea – lähes 1 000 eri yhteisöjen, yritysten ja toimijoiden sekä yksityisten ihmisten saunaa ympäri Suomea avaa ovensa yleisölle Saunapäivänä! Monissa kunnissa ja kaupungeissa on auki useita saunoja, joten Saunapäivän himolöylyttelijä pääsee helposti harrastamaan saunahyppelyä lähialueella – ja löylyihin voi toki lähteä kauemmaskin!

Saunakartta löytyy sivuiltamme yle.fi/saunapaiva. Monissa kunnissa ja kaupungeissa on auki useita saunoja, joten Saunapäivän himolöylyttelijä pääsee helposti harrastamaan saunahyppelyä lähialueella – ja löylyihin voi toki lähteä kauemmaskin!

Mukana Saunapäivässä on kaiken maailman saunoja hamppusaunoista perinteisempiin savusaunoihin, ja monet yritykset tarjoavat löylyjen kylkeen myös erilaisia saunahoitoja. Mukana on myös kymmeniä yksityisten henkilöiden koti- ja mökkisaunoja, joihin kuka vain pääsee saunomaan Saunapäivänä.

Joogaa, maastopyöräilyä, opastettua kirkkovenesoutua, saunatietokilpailua, taikuuttakin! Entä miltä kuulostaisi uikkaritanssit?

Poliisien rantasauna Helsingissä, Rajavartioston saunoja Lapissa ja Kainuussa, seurakuntien ja kirkkojen saunoja eri puolilla Suomea, hotellisaunoja, Itä-Suomen yliopiston tutkimussauna, saunoja kansallipuistoissa, telttasaunoja, siirrettäviä saunoja, saunalauttoja, savusaunoja... Lisäksi moni sauna tarjoaa saunomisen oheen myös tekemistä: joogaa, maastopyöräilyä, opastettua kirkkovenesoutua, saunatietokilpailua, taikuuttakin! Entä miltä kuulostaisi uikkaritanssit? Kaikkia näitä ja paljon muuta löytyy Saunapäivän kartalta!

kartta, jossa saunojen kuvia
kartta, jossa saunojen kuvia Saunapäivä

Eli ei kuin vain surffailemaan ja sopivia löylyjä etsimään!

Muista myös ilmoittaa saunomisesi Saunapäivänä 27.7. aukeavaan Löylymittariin. Me tiedämme, että olemme saunahullua kansaa – näytetään se myös muulle maailmalla ja Unescolle, jonka aineettoman kulttuuriperinnön listalle suomalaista saunomista haetaan tänä vuonna ensimmäisenä asiana Suomesta!