Hyppää pääsisältöön

Kansan palvelija 2 – Ukrainan uusi presidentti käy komediassa korruption vastaiseen taisteluun

Ukrainan tuore presidentti Volodymyr Zelenskyi näyttelee komediaelokuvassa – presidenttiä.
Näyttelijä Volodymyr Zelenskyi (vas.) on komediaelokuvan presidentti. Ukrainan tuore presidentti Volodymyr Zelenskyi näyttelee komediaelokuvassa – presidenttiä. Kuva: Sergey Marchenko Pushkin Yle TV1,Volodymyr Zelenskyi,Kansan palvelija 2

TV1 maanantaina 5.8.2019 klo 21.30 - 23.10, Areenassa

Todellisuus jäljittelee joskus televisioviihdettä. Näin on tapahtunut Ukrainassa, jossa presidenttiä komediasarjassa esittänyt näyttelijä onkin nyt itse maan johtaja!

Ukrainan tuoreen presidentin Volodymyr Zelenskyin vaalivoitto perustui osaltaan poliittiseen satiirisarjaan, jossa Zelenskyi näytteli tahtomattaan presidentiksi päätyvää tavallista historianopettajaa Vasili Petrovitshia.

Komediasarjan aineksista on tehty myös komediaelokuva Kansan palvelija 2 (12), jossa presidentti Petrovitsh kamppailee korruption vastaisten lakien puolesta niskuroivaa parlamenttia ja maata oikeasti hallitsevia oligarkkeja vastaan. Apuvoimia löytyy vankilasta.

Hinnat ovat nousussa ja kansallinen valuutta heikentynyt. Kansan luottamus puoli vuotta vallassa olleeseen presidenttiin on laskenut. Nyt tarvitaan apua ulkomailta!

Valtavaa lainasopimusta allekirjoittamaan saapunut Kansainvälisen valuuttarahaston delegaatiokin joutuu ottamaan ryypyn jos toisenkin odotellessaan, että presidentti näyttää ensin oligarkeille kaapin paikan.

Слуга народу 2. Servant of the People 2. Ohjaus: Aleksey Kiryushchenko. Tuotanto: Kvartal 95, Ukraina, 2016.