Hyppää pääsisältöön

Elämäni Biisi – Lasse, Abreu, Jaana ja Sampo: Raivotyökalu ja maailman paras biisi

Elämäni Biisi on uusi 10-osainen musiikkiviihdeohjelma, jossa neljä tunnettua vierasta tuo mukanaan elämänsä biisin.
Katja Ståhlin vieraina ovat Sampo Terho, Abreu, Jaana Pelkonen ja Lasse Kurki. Elämäni Biisi on uusi 10-osainen musiikkiviihdeohjelma, jossa neljä tunnettua vierasta tuo mukanaan elämänsä biisin. Kuva: HMGvalokuva/Hanna-Maria Gronlund Yle TV1,Elämäni Biisi,Katja Ståhl,Sampo Terho,Anna Abreu,Jaana Pelkonen,Lasse Kurki

TV1 lauantaina 30.5.2020 klo 22.25 - 23.10, uusinta sunnuntaina 31.5. klo 7.15 ja perjantaina 5.6. klo 23.20, Areenassa

Musiikki liittyy monilla elämän merkityksellisiin ja ikimuistoisiin hetkiin. Ratkaisevalla hetkellä soi kappale, joka on jättänyt lähtemättömän jäljen.

Miten paljon musiikki merkitsee ja mikä on se oma, ikimuistoinen kappale? Sen paljastavat Elämäni Biisi -ohjelman viimeisessä jaksossa muusikko ja musiikkivaikuttaja Lasse Kurki, artisti Abreu, poliitikko Jaana Pelkonen sekä poliitikko Sampo Terho.

Elämäni Biisi -ohjelmassa on luvassa poppia, progea ja kaikuja 1940-luvulta.

Elämäni Biisi on uusi 10-osainen musiikkiviihdeohjelma, jossa neljä tunnettua vierasta tuo mukanaan elämänsä biisin.
Sampo Terho ja Abreu. Elämäni Biisi on uusi 10-osainen musiikkiviihdeohjelma, jossa neljä tunnettua vierasta tuo mukanaan elämänsä biisin. Yle TV1,Sampo Terho,Abreu,Elämäni Biisi

Maailman paras biisi, mutta niin on toinenkin

Vieraiden voimabiiseissä on mukana monta kertaa maailman parhaaksi kappaleeksi äänestetty biisi, ja toinenkin maailman paras kappale, ainakin biisin valinneen vieraan mielestä. Tarinoissa nousevat esiin muun muassa musiikin vapauttava voima ja liikuttava fanitarina. Entäs se hetki, kun raivo valtasi mielen?

Kenen elämän biisejä ovat Led Zeppelinin Stairway to heaven, Nat King Colen Nature boy ja Backstreet Boysin Show Me the Meaning of Being Lonely? Kenen elämään on jättänyt lähtemättömän jäljen Metallican Seek and destroy?

Neljä tähtisolistia tulkitsee vieraiden valinnat

Ykkösellä uusintana esitettävässä Elämäni Biisi -sarjassa jokainen vieras tuo mukanaan kappaleen, johon liittyy koskettava, hauska tai vaikuttava tarina hänen elämänsä merkittävistä hetkistä. Studiovieraat yrittävät arvuutella, kenen elämän biisi on kyseessä.

Kymmenosaisessa sarjassa kappaleita esittävät tähtisolistit Irina, Diandra, Jarkko Ahola ja Pepe Willberg sekä kapellimestari Kalle Torniaisen johtama livebändi.

Elämäni Biisi on uusi 10-osainen musiikkiviihdeohjelma, jossa neljä tunnettua vierasta tuo mukanaan elämänsä biisin.
Lasse Kurki ja Jaana Pelkonen. Elämäni Biisi on uusi 10-osainen musiikkiviihdeohjelma, jossa neljä tunnettua vierasta tuo mukanaan elämänsä biisin. Yle TV1,Elämäni Biisi,Jaana Pelkonen,Lasse Kurki

Sarjan juontaa pitkän linjan toimittaja ja musiikkialan konkari Katja Ståhl.Ohjelman lopussa kuullaan Katjan elämän biisi, kaikkien tuntema klassikko, joka avasi Katjalle musiikin maailman. Kappaleen esittää tähtisolisti Pepe Willberg. Tarina tämän biisin takaa löytyy osoitteesta yle.fi/elamanibiisi. Sarja on nähty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2019.

Kotikatsomo mukaan arvausleikkiin

Katsojat pääsevät osallistumaan leikkiin tekemällä oman arvausrivinsä ohjelmaan liittyvällä mobiilipelillä.

Elämäni Biisi -jaksopeliä voi pelata studiovieraita vastaan ohjelman aikana, tai kaveripeliä milloin vain omilla elämän biiseillä.

Pelit löytyvät maksuttomasta yle.fi-sovelluksesta – lataa tämän linkin takaa kännykkääsi sopiva sovellusversio. Jos sinulla on jo yle.fi-sovellus asennettuna puhelimeesi, varmista että se on päivitetty uusimpaan versioon.

Jaa pelituloksesi somessa tunnisteella #elämänibiisi ja voita arvonnassa Elämäni Biisi -kangaskassi.

Musiikkiviihdeohjelma Elämäni Biisi lauantaisin 14.3.2020 alkaen klo 22.15, katsottavissa myös Areenassa.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.