Hyppää pääsisältöön

Norlie & KKV esiintyy Allsång på Skansenin päätösjaksossa: ”Tämä on perheviihdettä parhaimmillaan”

Allsång på Skansenin päätösjaksossa esiintyy Norlie & KKV.
Sonny Fahlberg (vas.) ja Kim Vadenhaag eli duo Norlie & KKV esiintyy Allsångin päätösjaksossa. Allsång på Skansenin päätösjaksossa esiintyy Norlie & KKV. Kuva: Janne Danielsson / SVT Allsång på Skansen,Yle TV1

Esiintyminen Allsång på Skansenissa herättää monia muistoja lapsuudesta, toteavat Sonny Fahlberg ja Kim Vadenhaag, Norlie & KKV -duon jäsenet. ”Ollaan vartuttu ohjelman parissa ja nyt olemme osa sitä”, sanoo Sonny Fahlberg.

Kim Vadenhaag kertoo ohjelman herättävän monia muistoja lapsuudesta:

"Kun olin 12-vuotias ja istuin eturivissä liian isossa t-paidassa ja palelin."

"Ja nyt seisot tässä liian isossa t-paidassa etkä palele, sanoo Sonny Fahlberg ja molemmat nauravat."

Norlie & KKV osallistuu Allsång på Skanseniin kolmatta kertaa.

"Lava on maaginen. Näkymä yli kesäisen Tukholman. Tottakai sitä vastaa kutsuun myöntävästi", sanoo Kim.

Sonny on samaa mieltä.

"On aika hauskaa esiintyä istuvalle yleisölle, sitä emme tee usein koska esiinnymme eniten festivaaleilla. Täällä on hieno tunnelma. Viimeksi kun esiinnyimme täällä, yleisöä oli tupa täynnä. Melkein pelkäsimme astua lavalle."

"Tiedämme, että valtavasti ihmisiä katsoo ohjelmaa kotoa. Se synnyttää erityistä jännitystä – sen tuntee nahoissaan. Se on mukavaa", Kim lisää.

“Hieman traumatisoiva kokemus”

Sonny ja Kim kertovat, että yhteislaulukappaleen valinta voi koitua ongelmaksi, koska he miltei traumatisoituivat viime kerralla, kun esiintyivät Skansenilla.

He valitsivat laulun "Idas sommarvisa" ja Kim alkoi laulaa kaksi tahtia liian aikaisin.

"Joten ensin oli Kim, vasta sen jälkeen yhtye ja yleisö yhtyivät lauluun. Aika hupaisaa", sanoo Sonny.

Aikaisemmin kesällä duo julkaisi uuden levynsä, jota he ovat työstäneet vuoden. Kesän aikana he ovat tehneet ison kiertueen Ruotsissa ja esiintyivät myös Rock Off -festivaalilla Ahvenanmaalla.

"On mukavaa kokeilla jotain uutta – uutta tuotantoa ja uusia ihmisiä. Se on jännittävää", Sonny sanoo.

"Ehkä tulemme Suomeen syksyllä. Emmekä lupaa liikaa", Sonny toteaa ja kertoo soittavansa mieluummin Helsingissä kuin Tukholmassa.

Kauden viimeisessä ohjelmassa vierailee myös yhtye nimeltä Gammal, joka on Peg Parnevikin (tunnettu tosi-tv-sarjasta “Parneviks”) ja Pontus Petterssonin popduo.

Ruotsinkielinen teksti: Jenna Emtö
Suomennos: Eva Lamppu

Allsång på Skansen 2019

Allsång på Skansen esitetään suorana lähetyksenä Yle TV1:ssä ja Areenassa tiistaisin kahdeksan viikon ajan klo 21.00 alkaen 25.6.2019. Areenassa ohjelma on katsottavissa vain suorana lähetyksenä.

Lähetyksen selostaa suomeksi Christian Bertell. Jos haluat katsoa ohjelmaa ilman suomenkielistä selostusta valitse kieleksi ruotsi.

 • Lokakuun Riemulauluissa Antti Kleemolan musiikkia

  Lokakuun Riemulaulujen teemana on Sun puolella.

  Sun puolella -Riemulauluissa 24.10. klo 10 Lahden Gospelkuoron valoisa ja voimakas soundi yhdistyy Kleemolan tarinallisiin kappaleisiin. Ohjelmassa keskustellaan erityisesti nuorten auttamisesta ja siitä, mikä luo toivoa elämän heikkoina hetkinä.

 • Mika Ihamuotila aloittaa Toivomus-keskustelusarjan uuden kauden

  Toivomus-keskustelusarja TV1:llä 2.9.2021 alkaen

  Keskustelusarjan Toivomus (En önskan) uuden kauden aloitusjaksossa Mika Ihamuotila kertoo sairastumisestaan, joka rohkaisi hänet vaihtamaan alaa. Sarjan neloskausi esitetään Yle TV1:llä 2.9.2021 alkaen.

 • Trauma - henkirikoksen jäljet kertoo rankoista henkirikoksista uhrien omaisten äänellä

  Yle Areenassa 30.8. ja Yle TV1:llä 5.9. alkaen

  Trauma – henkirikoksen jäljet on kahdeksanosainen sarja ihmisistä, jotka ovat menettäneet läheisensä yllättäen mielivaltaisen henkirikoksen uhrina. Jokainen tarina elämästä trauman jälkeen on henkilökohtainen ja omanlainen. Sarjan juontaja Jere Tiihonen kuljettaa katsojaa rankkojen kertomuksien läpi. Sarjaa esitetään Yle TV1:ssä sunnuntaisin 5.9. alkaen. Yle Areenasta kaikki jaksot voi katsella jo 30.8. alkaen.