Hyppää pääsisältöön

Yrittäjä ja visionääri Peter Vesterbacka: Koulutus on itselleni se kovin juttu

Peter  Vesterbacka.
Yrittäjä ja visionääri Peter Vesterbacka haluaa myydä suomalaista koulutusta ulkomaille. Lisäksi hän haluaisi Suomeen paljon nykyistä enemmän ulkomaisia korkeakouluopiskelijoita. Peter Vesterbacka. Kuva: Parad Media ja Mathias Heinänen / Yle Kutsuvieras,Peter Vesterbacka

Me suomalaiset olemme tottuneet näkemään itsemme Euroopan reunalla, mutta Peter Vesterbackan mukaan sijaitsemme ihan Euraasian sydämessä. Hän haluaa olla mukana pumppaamassa elinvoimaa koko alueelle kuten sydämen tehtävään kuuluukin.

Peter Vesterbacka tekee mielellään nopeita päätöksiä.

– En ole ikinä pelännyt tehdä asioita. Ja huomaan, että kokemus tuo koko ajan lisää varmuutta tekemiseen.

Peter Vesterbacka ja laulaja Shakira.
Peter Vesterbacka on tehnyt yhteistyötä laulaja Shakiran kanssa. Yhteistyöstä syntynyt peli julkaistiin lokakuussa 2015. Peter Vesterbacka ja laulaja Shakira. Kuva: Yksityinen Kutsuvieras,Peter Vesterbacka,Shakira

Suomalaisen koulutuksen isot mahdollisuudet

Peter Vesterbacka tunnetaan työstään Roviolla Angry Birdsien parissa. Tällä hetkellä hän tekee töitä suomalaisen koulutusviennin lisäämiseksi. Suomalaiselle koulutukselle on nyt iso kysyntä maailmalla.

Vesterbackan mukaan kannattaa aina valita simppeli, helposti ymmärrettävä tavoite. Kaikki muu voi sitten muuttua. Ja kaikkea ei tarvitse tietää etukäteen.

– Hyvä nyrkkisääntö on muuten se, että aina kun joku nauraa kun kuulee tavoitteen, niin ollaan onnistuttu tavoitteen asettamisessa.

– Tavoitteeseen ei ole suoraa polkua. Kaikki liittyy kaikkeen. On vain pidettävä mielessä iso kuva, maali. On vaikea päästä maaliin, jos ei tiedä, minne on menossa.

Peter Vesterbacka keskustelemassa Japanin pääministeri Shinzo Aben kanssa
Peter Vesterbacka keskustelemassa Japanin pääministeri Shinzo Aben kanssa huhtikuussa 2014. Peter Vesterbacka keskustelemassa Japanin pääministeri Shinzo Aben kanssa Kuva: Yksityinen Peter Vesterbacka,Kutsuvieras

“Saan energiaa innostumisesta”

Kutsuvieras-ohjelmassa Peter Vesterbacka kertoo, mitä hän puhuu kiinalaisille lukiolaisille ja mitä intialaiset opiskelijat arvostavat Suomessa. Ja miten Suomen marraskuun loskainen keli kääntyy myyntivaltiksi ulkomailla.

Ohjelmasarja Kutsuvieras lähetetään Yle Radio Suomessa heinäkuussa arkipäivisin klo 13.02. Uusinta keskiyöllä.

Katarina Blomqvist

Ohjelman musiikki:
Green Day: Good Riddance (Time of Your Life)
Red Hot Chili Peppers: Snow
Darude feat. Sebastian Rejman: Superman
U2: With Or Without You
Shakira: Try Everything
U2: Love is Blindness
Green Day: Boulevard of Broken Dreams
Red Hot Chili Peppers: Otherside

Kuuntele ja lataa Kutsuvieras-podcasteja Areenassa

Kutsuvieraat kesällä 2019: Pekka Ruuska, Saara Aalto, Maarit Feldt-Ranta, Jari Sinkkonen, Salla Simukka, Mika Anttonen, Sirpa Kähkönen, Kari Enqvist, Tiina Jauhiainen, Miki Liukkonen, Minna Tervamäki, Pata Degerman, Päivi Lipponen, Henrik Dettmann, Heli Vaaranen, Risto Pelkonen, Mimosa Willamo, Kauko Röyhkä, Hilkka Olkinuora ja Peter Vesterbacka.

Uusimmat sisällöt - Yle Radio Suomi