Hyppää pääsisältöön

Kiri – latautunut brittidraama adoptiosta ja kadonneesta lapsesta

Brittiläinen draamasarja Kiri-tytön kohtalosta. Pääroolissa Sarah Lancashire ja Felicia Mukasa.
Sarah Lancashire nähdään sosiaalityöntekijä Miriam Graysonin roolissa. Kiri-tyttöä näyttelee Felicia Mukasa. Brittiläinen draamasarja Kiri-tytön kohtalosta. Pääroolissa Sarah Lancashire ja Felicia Mukasa. Yle TV1,Sarah Lancashire,Kiri

TV1 lauantaisin 3. - 24.8.2019 klo 22.00 - 22.50, Areenassa

Yhdeksänvuotias Kiri-tyttö on elänyt viime vuodet kasvattivanhempiensa Jim ja Alice Warnerin sekä Simon-pojan kanssa. Nyt perhe on adoptoimassa tytön.

Työlleen omistautunut sosiaalityöntekijä Miriam Grayson järjestää ennen adoption toteutumista Kirille ja hänen isoisälleen Tobi Akindelelle valvomattoman tapaamisen.

Vierailun aikana Kiri katoaa.

Palkitun käsikirjoittajan Jack Thornen uusi neliosainen draamasarja Kiri (12) kertoo pienen tytön raastavan tarinan.

Latautunut brittisarja käsittelee adoptiota, identiteettiä ja sosiaalityötä monimutkaistuvassa yhteiskunnassa. Jännittävä draama on samalla monisyinen kuvaus inhimillisistä heikkouksista ja haavoittuvuudesta.

Brittiläinen draamasarja Kiri-tytön kohtalosta.
Lucian Msamati, Kiri-tytön isoisä Tobi Akindele. Brittiläinen draamasarja Kiri-tytön kohtalosta. Kuva: Simon Ridgway, 2017 Yle TV1,Lucian Msamati,Kiri
Brittiläinen draamasarja Kiri-tytön kohtalosta.
Paapa Essiedu, Kiri-tytön biologinen isä Nathaniel Akindele. Brittiläinen draamasarja Kiri-tytön kohtalosta. Yle TV1,Paapa Essiedu,Kiri
Brittiläinen draamasarja Kiri-tytön kohtalosta.
Finn Bennett, Alicen ja Jimin poika Simon. Brittiläinen draamasarja Kiri-tytön kohtalosta. Yle TV1,Kiri
Brittiläinen draamasarja Kiri-tytön kohtalosta.
Lia Williams ja Steven Mackintosh, Kirin kasvattivanhemmat Alice ja Jim Warner. Brittiläinen draamasarja Kiri-tytön kohtalosta. Yle TV1,Steven Mackintosh,Lia Williams,Kiri

Kiri-tytön (Felicia Mukasa) katoaminen aiheuttaa valtavan julkisuuden. Syyttävä sormi kohdistuu tapaamisen järjestäneeseen sosiaalityöntekijään Miriamiin. Olisiko hänen pitänyt toimia toisin?

Kokeneen sosiaalivirkailijan vaikuttavan roolin näyttelee Sarah Lancashire (Happy Valley).

Jokainen Kirin elämään kuuluva joutuu suurennuslasin alle, kun poliisi ja media alkavat penkoa tapausta. Tytön biologisen perheen, isoisä Tobin (Lucian Msamati, Game of Thrones) ja isän Nathaniel Akindelen (Paapa Essiedu, Press – vallan vahtikoirat) menneisyys sekä ihmissuhteet joutuvat valokeilaan.

Adoptioperhe Jim (Steven Mackintosh, The Halcyon), Alice (Lia Williams, Doc Martin) ja Simon (Finn Bennett) eivät välty julkiselta huomiolta.

Missä Kiri on ja mitä hänelle on tapahtunut? Kuinka Kirin läheiset ihmiset selviävät tapahtuneesta, joka tuntuu vain kasvavan ja on lopulta paljon enemmän kuin osiensa summa. Kenen vastuulla tapahtunut on?

Brittiläinen draamasarja Kiri-tytön kohtalosta.
Claire Rushbrook, Miriamin esimies Julie Burnett. Brittiläinen draamasarja Kiri-tytön kohtalosta. Kuva: Warren Orchard Yle TV1,Claire Rushbrook,Kiri
Brittiläinen draamasarja Kiri-tytön kohtalosta.
Sue Johnston, Miriamin äiti Celia. Brittiläinen draamasarja Kiri-tytön kohtalosta. Yle TV1,Sue Johnston,Kiri
Brittiläinen draamasarja Kiri-tytön kohtalosta.
Wunmi Mosaku, rikoskomisario Vanessa Mercer. Brittiläinen draamasarja Kiri-tytön kohtalosta. Kuva: Warren Orchard Yle TV1,Wunmi Mosaku,Kiri

Britanniassa menestyneen Kiri-sarjan muita keskeisiä rooleja ovat Miriamin esimies Julie Burnett (Claire Rushbrook, Kotilieden lämpöä) ja kollega Lucy Maxwell (Cara Theobold, Downton Abbey), rikoskomisario Vanessa Mercer (Wunmi Mosaku, Capital – rahan mahti) sekä Miriamin äiti Celia Grayson (Sue Johnston, Downton Abbey).

Draamasarjan on ohjannut Bafta-palkittu Euros Lyn, joka on ollut tekemässä muun muassa Bafta-palkittuja sarjoja Happy Valley ja Viimeinen tango Halifaxissa. Lyn on ohjannut myös sarjoja Capital – rahan mahti ja Sherlock. Käsikirjoittaja Jack Thornen käsistä on syntynyt muun muassa Bafta-pakittu Koomikon kuolema.

Kiri. Idea ja käsikirjoitus: Jack Thorne. Ohjaus: Euros Lyn. Tuotanto: The Forge, Channel 4, Britannia 2018.

Keskustele
 • Lokakuun Riemulauluissa Antti Kleemolan musiikkia

  Lokakuun Riemulaulujen teemana on Sun puolella.

  Sun puolella -Riemulauluissa 24.10. klo 10 Lahden Gospelkuoron valoisa ja voimakas soundi yhdistyy Kleemolan tarinallisiin kappaleisiin. Ohjelmassa keskustellaan erityisesti nuorten auttamisesta ja siitä, mikä luo toivoa elämän heikkoina hetkinä.

 • Mika Ihamuotila aloittaa Toivomus-keskustelusarjan uuden kauden

  Toivomus-keskustelusarja TV1:llä 2.9.2021 alkaen

  Keskustelusarjan Toivomus (En önskan) uuden kauden aloitusjaksossa Mika Ihamuotila kertoo sairastumisestaan, joka rohkaisi hänet vaihtamaan alaa. Sarjan neloskausi esitetään Yle TV1:llä 2.9.2021 alkaen.

 • Trauma - henkirikoksen jäljet kertoo rankoista henkirikoksista uhrien omaisten äänellä

  Yle Areenassa 30.8. ja Yle TV1:llä 5.9. alkaen

  Trauma – henkirikoksen jäljet on kahdeksanosainen sarja ihmisistä, jotka ovat menettäneet läheisensä yllättäen mielivaltaisen henkirikoksen uhrina. Jokainen tarina elämästä trauman jälkeen on henkilökohtainen ja omanlainen. Sarjan juontaja Jere Tiihonen kuljettaa katsojaa rankkojen kertomuksien läpi. Sarjaa esitetään Yle TV1:ssä sunnuntaisin 5.9. alkaen. Yle Areenasta kaikki jaksot voi katsella jo 30.8. alkaen.