Hyppää pääsisältöön

Prisma: Hyvä paha lukihäiriö?

Brittidokumentti lukivaikeuksien vaikutuksesta elämään.
Richard Macer ja hänen Arthur-poikansa. Brittidokumentti lukivaikeuksien vaikutuksesta elämään. Yle TV1,Prisma: Hyvä paha lukihäiriö?

TV1 keskiviikkona 4.9.2019 klo 19.00 - 20.00, uusinta lauantaina 7.9. klo 13.30 ja maanantaina 9.9. klo 23.45, Areenassa

Joka kymmenes kärsii oppimista ja elämää hankaloittavasta lukivaikeudesta, mutta voisiko siitä olla myös hyötyä?

Vastausta lähtevät etsimään dokumentaristi Richard Macer ja hänen 11-vuotias poikansa Arthur, jolla on lukivaikeus. Dokumentissa Hyvä paha lukihäiriö? arvoitusta avaavat niin tutkijat, opettajat kuin suunnittelijat.

Matkallaan isä ja poika tapaavat muun muassa liikemies ja miljardööri Richard Bransonin ja näyttelijä-koomikon Eddie Izzardin sekä monta muuta, jotka ovat onnistuneet elämässään lukivaikeudesta huolimatta.

Monet yritykset ja toimijat kuten Google, Nasa ja brittiläinen tiedustelu- ja turvallisuuspalvelu GCHQ ovat huomanneet erilaisen neurologisen ajattelukyvyn hyödyt työntekijöitä palkatessaan.

Isä Richard Macer on joutunut ponnistelemaan koulussa kuten poikansa Arthur. Nyt 40 vuotta myöhemmin isä selvittää, onko hänellä itselläänkin lukivaikeus. Onko Athur-poika mahdollisesti perinyt lahjan tai kirouksen?

Father And Sun, A Dyslexic Road Trip. Tuotanto: Platform Production/BBC, Iso-Britannia, 2018.

Brittidokumentti lukivaikeuksien vaikutuksesta elämään.
Arthur-pojalla ja liikemies Richard Bransonilla on molemmilla lukivaikeus. Brittidokumentti lukivaikeuksien vaikutuksesta elämään. Yle TV1,Richard Branson,Prisma: Hyvä paha lukihäiriö?