Hyppää pääsisältöön

Kikka – tarina tähdestä kiinnostaa suomalaisia: sarja on kuunneltavissa Yle Areenassa vielä elokuun lopulle

Ilmeikäs Kikka katsoo sinisillä silmillään kameraa pinkkiä taustaa vasten. Kuvaan lisätty teksti: Kikka - tarina tähdestä.
Ilmeikäs Kikka katsoo sinisillä silmillään kameraa pinkkiä taustaa vasten. Kuvaan lisätty teksti: Kikka - tarina tähdestä. Kuva: Erik Uddström, Tuuli Laukkanen / Yle Kikka,tarina tähdestä

Ylen 20-osainen musiikkidraama Kikka – tarina tähdestä kiinnostaa suomalaisia. Sarja on kerännyt Yle Areenassa jo yli 600 000 kuulijaa.

Kikka (Kirsi Sirén os.Viilonen, 1964–2005) oli yksi Suomen menestyneimmistä ja eniten myyneistä naisartisteista. Kikka – tarina tähdestä kertoo artistin elämästä ja urasta.

Sarjan ensimmäinen jakso "Kaikki alkaa Tampereella" on kaikkein kuunnelluin. Sillä on 34 000 keskikuuntelijaa ja noin 130 000 käynnistystä Yle Areenassa.

“Uskon Kikka-sarjan suosion perustuvan siihen, että vaikka Kikka on tunnettu artisti, ei hänen tarinansa ole ollut yleisesti tiedossa. Kikan tarina on samalla ajankuva. Kikka oli rohkea ja ronski nainen, populaarikulttuurin kentän edelläkävijä, ja varmaan siitä syystä omana aikanaan aliarvostettu taiteilija. Nykyään Kikan pioneerityö ymmärretään paremmin ja sille osataan antaa arvoa. Nämä ovat myös syitä, miksi halusimme tehdä Kikan tarinan”, kertoo Yle Radio Suomen ohjelmapäällikkö Jonna Ferm.

“Eniten sarjan suosioon on kuitenkin vaikuttanut draaman laadukkuus. Palautetta on tullut todella paljon ja se on ollut yksinomaan kiittävää. Yksi kesän koskettavimmista radiohetkistä oli Kikan äidin soitto Puhelinlangat laulaa -ohjelmaan. Hän halusi kiittää draamasarjasta, koska nyt ihmiset huomaavat, että Kikka on ollut edelläkävijä monissa asioissa.”

Sarjan käsikirjoittaja Paula Salminen on sanonut, että Kikan menestystarina musiikkimaailmassa on osin jäänyt tähän asti kertomatta. Sarjassa keskeisenä teemana ovat erityisesti Kikan roolit. Sarjan avulla on haluttu tuoda näkyviin ja miehisen kaanonin rinnalle tämä suomalaisen musiikkimaailman vahva naistoimija.

Kikka – tarina tähdestä -radiodraaman on käsikirjoittanut Paula Salminen, ohjannut Minna Nurmelin ja äänisuunnittelusta vastaavat Jukka Herva ja Joonatan Kotila. Kikan roolin esittää Hanna Vahtikari.

Musiikkidraama esitettiin Yle Radio Suomessa 1.7.–26.7. Sarja on kuunneltavissa Yle Areenassa 25.8.2019 asti.