Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Kun nainen on jumissa – kolme toivottua draamasarjaa nuoren naisen elämästä

Milla Kangas ja Hennariikka Laaksola rooleissaan pikaruokaravintolan kassalla sarjassa Mun ainoot 30 minsaa.
Jaana (Milla Kangas) ja Miisu (Hennariikka Laaksola) ovat LoveBurgerin aina yhtä iloiset kassatyöntekijät. Milla Kangas ja Hennariikka Laaksola rooleissaan pikaruokaravintolan kassalla sarjassa Mun ainoot 30 minsaa. Kuva: Yle/Laura Pohjavirta Mun ainoot 30 minsaa,Milla Kangas,Hennariikka Laaksola

Mun ainoot 30 minsaa, Paratiisi sekä Ota ja omista kertovat tilanteista, joissa nainen on jumissa – eri elämäntilanteissa. Sarjat vuosilta 2013, 2010 ja 1997 ovat katsottavissa Areenassa vuoden ajan.

Jaana (Milla Kangas) on kolmekymppinen nainen, joka työskentelee LoveBurger-ravintolassa. Lapsuudenkaverin näkökulmasta Jaana on jämähtänyt paikoilleen ja osittain Jaana on sitä mieltä itsekin. Onhan hän töissä paikassa, joka ei ole ehkä se nousujohteisin ja asuu edelleen vanhempiensa luona.

Rutiininomaiseen arkeen tulee uusi miellyttävä rytmi, kun musatuottaja Ville (Ilkka Villi) pysähtyy joka torstai-ilta Jaanan ravintolaan. Se torstainen hetki, "Mun ainoot 30 minsaa", on tilaisuus tehdä vaikutus kiiltokuvan kauniiseen Villeen. Mies on vastaus Jaanan romantiikan nälkään, mutta miehellä on salaisuus, jota ei voi pitää piilossa – vaimo (Rebecca Viitala).

Mun ainoot 30 minsaa -sarjan Ville ja Jaana eli Ilkka Villi ja Milla Kangas suutelevat.
Pääsevätkö Ville ja Jaana tähän tilanteeseen vai jääkö se vain haaveeksi? Mun ainoot 30 minsaa -sarjan Ville ja Jaana eli Ilkka Villi ja Milla Kangas suutelevat. Kuva: Yle/Sara Pihlaja Mun ainoot 30 minsaa,Ilkka Villi,Milla Kangas
Mun ainoot 30 minsaa -sarjan Eveliina ja Ville eli Rebecca Viitala ja Ilkka Villi istuvat sohvalla sylikkäin, Eveliinan käsi Villen reidellä.
Onko Eveliina uskollinen vaimo, joka ajattelee aina vain miehensä etua? Mun ainoot 30 minsaa -sarjan Eveliina ja Ville eli Rebecca Viitala ja Ilkka Villi istuvat sohvalla sylikkäin, Eveliinan käsi Villen reidellä. Kuva: Yle/Jyri Pitkanen Mun ainoot 30 minsaa,Rebecca Viitala,Ilkka Villi

LoveBurgerin työntekijät tavoittelevat kukin jotain suurempaa elämässään, mutta toisaalta turvallinen työympäristö tuo arkeen rauhan ja ystävät töissä tiiviin yhteisön. Miisu (Hennariikka Laaksola) haaveilee Amerikasta, ravintolan apulaisravintolapäällikkö Saravo (Heidi Kirves) vankemmasta esimiesasemasta ja hajamielinen Late (Eppu Pastinen) ainakin pelaamisesta.

Teini, joka yrittää pelastaa isänsä

Paratiisi-sarjassa Ruut (Linda Tuomenvirta) on 14-vuotias tyttö, joka pukeutuu mustaan, kuuntelee raskasta musiikkia ja hengailee ostareilla. Elämä ei ole enää entisellään, sillä hänen vanhempansa ovat eronneet. Äiti Hanna (Elina Knihtilä) on löytänyt uuden rakkauden Klasun (Hannu-Pekka Björkman).

So? Puolel meidän koulun oppilaist on sama tilanne. Ei se oo mikään ongelma. Ongelmii on vasta sit, jos vanhemmat on jotain nistei tai alkkiksii tai hakkaajii.― Ruut sarjassa Paratiisi

Uusi isäpuoli tuo taloon tyttärensä Piin (Emmi Vyyryläinen), joka vaikuttaa Ruutin vastakohdalta. Pii on värikäs, nenäkäs ja pikkuvanha. Uusilla siskopuolilla ei ole mitään mielenkiintoa tutustua toisiinsa, sillä eihän Hannan ja Klasun suhde kauan voi kestää.

Ruut pelkää isänsä Aten (Kari-Pekka Toivonen) mielenterveyden järkkyvän, jos isä saa tietää äidin uudesta rakkaudesta. Onhan isän huolena myös jatkuvasti rästiinjäävät elatustuet. Yllättäen uudella perheenjäsenellä Piillä voisi olla ratkaisu Ruutin ongelmiin.

Ikisinkku jämähtää perheen sohvalle

Ota ja omista -sarjan Malla Ranta (Susanna Indrén) on kotiäiti, joka pitää huolen perheestä sekä yllättäen perheen sohvalle pölähtävästä ystävästään Anu Jokisalmesta (Katriina Honkanen). Vaikka ystävät viihtyvät keskenään, alkaa sinkku-Anun elämäntyyli nopeasti Mallaa ja etenkin hänen miestään Ramia (Pentti Helin) ärsyttää. Perheen kaksi lasta eivät säästele sanojaan, kun he analysoivat niin Anua kuin vanhempiensa touhuja.

Asunto-ongelmien lisäksi ystävykset pohdiskelevat räiskyvään sävyyn nuoruuden ja keski-ikäisyyden taitetta, urahaaveitaan, rakastamisen ihanuutta, vauvakuumetta ja naisena riittämisen vaikeutta.

Toi on just se ansa, mihin meidät naiset laitetaan. Sä et oo ikinä ohut etkä paksu oikeista kohdista.― Malla Ranta sarjassa Ota ja omista.
Kommentit